» » Домашній лікер

Домашній лікер

Домашній лікер
Смакове різноманітність лікерів настільки велике, що перепробувати їх всі просто неможливо, та до того ж зараз це задоволення є одним не з найдешевших. А так хотілося б! Тому пропонуємо вам рецепти приготування дуже простого лікеру і в подробицях розповімо, як все-таки приготувати його в домашніх умовах, а ви можете вже складати список гостей для його дегустації.

Рецепт домашнього лікеру з полуниці


Інгредієнти:

  • велика, соковита полуниця – 900 г;

  • дрібний цукор – 15 ст.;

  • горілка – 850 мл


  • Приготування
    Полуницю вимиваємо у великій кількості води і видаляємо при цьому з неї хвостики. Далі викладаємо її на друшляк, а коли вона просохне розрізаємо кожен плід на 2 максимум на 3 шматочки. Дно чистої банки на 2 літри повністю заповнюємо підготовленими шматочками полуниці, яку потім засипаємо дрібним цукром, а далі доповідаємо ягоди аж до початку звуження шийки. Заливаємо в цю банку хорошої якості горілку, щоб вона покрила верх останніх ягід. Надягаємо на горлечко банки щільну кришку, пару раз збовтуємо і відправляємо все темне, але не холодне місце на 10 діб, при цьому кожен день потрібно відвідувати наш лікер для збовтування. Після закінчення заданого часу ми проціджуємо готовий лікер через втричі складену чисту марлю і ставимо його в льох або холодильник.

    Домашній лікер з вишні


    Інгредієнти:

  • вишня – 25 кг;

  • горілка – 900 мл;

  • мелена кориця – 2/3 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 18 кг.


  • Приготування
    З кожного плоду добре вимитої і просушеної вишні видаляємо кісточки. Саму вишню засипаємо в бутель, при цьому кожні 4-5 сантиметри плодів пересипаємо дрібним цукровим піском. Зверху присипаємо вишню меленою корицею і вливаємо в пляшку 05 літра горілки. Витримуємо всі в прохолодному місці 4 діб, потім дістаємо і струшуємо пару раз нашу ємність, доливаємо залишилася горілку і даємо вишневого лікеру постояти ще таку ж кількість днів. Потім дістаємо, знову збовтуємо бутель 4-5 разів і проціджуємо лікер через ситечко, застелене бинтом або марлею. Розливаємо його по зручним для вас ємкостей і перед застосуванням терпляче даємо йому постояти хоча б ще п'ять днів.

    Кавовий лікер в домашніх умовах


    Інгредієнти:

  • натуральна мелена кава – 60 г;

  • горілка – 700 мл;

  • коричневий цукор – 280 м;
  • Домашній лікер

  • питна вода – 250 мл


  • Приготування
    Звичайним способом варимо кава в мідній турці . Коли він повністю охолоне, ми проводимо його фільтрацію через втричі складений відріз марлі. Ставимо кави на ніч у холодильник, а вранці знову фільтруємо. Далі в нього всипаємо коричневий цукор, вливаємо половину горілки, ставимо все на конфорки плити і нагріваємо, поки не розчиняться цукрові кристали. Цей чудовий напій ми охолоджуємо, а потім доливаємо в нього решту горілки. До дегустації цього домашнього лікеру можна приступати, не чекаючи його настоювання.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:46
    Переглядів: 35