» » Крюшон - класичний рецепт

Крюшон - класичний рецепт

Крюшон - класичний рецепт
У якості алкогольної основи для крюшону нерідко використовується вино або шампанське, або їх поєднання з більш міцним спиртним, начебто бурбона, джина або коньяку. Кілька класичних рецептів крюшону ми обговоримо в простих рецептах далі.

Класичний крюшон – рецепт з кавуна з шампанським


Проводжаючи останні теплі дні, приготуйте простий кавуновий крюшон, на левову частку складається з свіжої ягідної м'якоті, розбавленої шампанським. Для різноманітності в напій можна також додати ароматні трави, на кшталт м'яти і розмарину, з якими відмінно поєднується кавун.
Інгредієнти:

  • великий кавун – 1 шт.;

  • шампанське – 3 пляшки;

  • цукор – 95 р.


  • Приготування
    Очистити кавун від кірки і видаліть насіння. Помістіть кавун разом з цукром в чашу блендера і збийте все разом до однорідності. Залиште кавунове пюре в холодильнику приблизно на дві години. За цей час цукрові кристали повністю розчиняться, а саме пюре охолоне в достатній мірі, щоб бути готовим до подачі.
    Розбавте кавунове пюре шампанським і відразу ж подавайте, обов'язково присмачивши класичний крюшон щедрою порцією льоду.

    Класичний рецепт крюшону з кавуна з горілкою


    Для тих, хто хоче повторити основу попередньої версії напою, але зробити її набагато міцніше, пропонуємо замінити шампанське горілкою. На виході ви отримаєте освіжаючий кавуновий лимонад з алкогольним післясмаком.
    Інгредієнти:

  • великий кавун - 1/2 шт.;

  • жменя листя м'яти;

  • сік лайма – 115 мл;

  • цукровий сироп – 65 мл;

  • газована вода – 470 мл;

  • горілка – 230 мл


  • Приготування
    Очистіть кавунову м'якоть і збийте її разом із жменею листя м'яти, лимонним соком і цукровим сиропом в пюре. При бажанні, процідіть основу напою, щоб зробити його більш однорідним. Влийте в кавунове пюре газовану воду і охолодіть крюшон протягом не менше двох годин. Додайте горілку перед подачею.
    При бажанні, ви можете повторити безалкогольну версію класичного рецепту крюшону, просто виключивши горілку або замінивши її цитрусовим соком, фруктовими сиропами.

    Класичний крюшон з вином


    Ще однією популярною версією крюшону є та, що готується з додаванням вина. Якщо ви не знаєте, яке вино необхідно для приготування класичного крюшону, то використовуйте улюблені червоні і білі сухі вина, які добре поєднуються з фруктами.
    Інгредієнти:

  • пляшка червоного сухого вина;

  • полуниця – 430 г;

  • персики – 2 шт.;

  • цукровий сироп – за смаком;

  • апельсиновий лікер – 35 мл


  • Приготування
    Видаліть кісточку з персика і наріжте його на невеликі шматки. Також наріжте і ягоди. Перекладіть фрукти в будь-який скляний або емальований посуд і залийте червоним вином. Додайте апельсиновий лікер, після чого підсолодіть суміш цукровим сиропом по смаку. Залиште крюшон охолодити не менше двох годин перед подачею.

    Класичний рецепт алкогольного крюшону


    Ром часто зустрічається в рецептах крюшонів і пуншів за рахунок свого багатого і багатогранного смаку. Поекспериментувати з цим алкогольним напоєм можна, випробувавши нижеследущий рецепт.
    Інгредієнти:

  • лід – 4 ст.;

  • персики – 3 шт.;

  • сік лайма – 55 мл;

  • ром – 235 мл;

  • газована вода – 17 л;

  • скибочки лимона, лайма, персика – для подачі.


  • Приготування
    Пюрируйте персики і помістіть їх в посуд для сервірування крюшону. Додайте сік лайма і газовану воду. Покладіть свіжі шматочки фруктів за смаком. Залиште напій в холоді на пару годин перед сервіруванням, а прямо перед подачею додайте ром і лід.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:39
    Переглядів: 42