» » Крюшон в кавуні

Крюшон в кавуні

Крюшон в кавуні
Крюшон – це смачний прохолодний напій, приготовлений з суміші різних вин з додаванням свіжих фруктів і ягід. Основним компонентом, зазвичай є легке виноградне вино або шампанське , а більш міцні напої додаються в маленьких кількостях лише для того, щоб підкреслити смак та аромат крюшону. Оптимальна температура подачі напою повинна бути не менше 10 градусів, щоб не уничтожился весь його аромат. Ми розповімо вам, як зробити крюшон з кавуна.

Рецепт крюшону в кавуні


Інгредієнти:

  • кавун стиглий – 4 кг;

  • сухе біле вино – 1 пляшка;

  • напівсолодке вино – 1 пляшка;

  • коньяк – 100 мл;

  • фруктовий лікер – 100 мл;

  • яблука червоні – 2 шт.;

  • стиглий персик – 1 шт.;

  • чорний і білий виноград – 300 г;

  • цукровий пісок – 100 р.


  • Приготування
    Отже, для початку давайте підготуємо фрукти: яблука, персики і виноград добре промиваємо і викладаємо сохнути на серветку. Потім яблучка розрізаємо на четвертиночки, видаляємо серцевину і шаткуємо часточками. Персик розламуємо навпіл, акуратно видаляємо кісточку і нарізаємо м'якоть скибочками.
    Виноград шаткуємо, видаляємо насіння і складаємо всі фрукти в плоский посуд. Засипаємо по смаку цукром, вливаємо коньяк і півпляшки сухого вина. Ставимо посуд в холодильник приблизно на 2 години. Кавун ретельно промиваємо, зрізаємо верхушечку і за допомогою ложки обережно виймаємо м'якоть і робимо з неї кульки. Далі в підготовлений кавун викладаємо охолоджені фрукти з рідиною, додаємо кавунові шматочки, вливаємо залишилося вино, лікер, кидаємо кубики льоду, перемішуємо і розливаємо крюшон по чашках.

    Крюшон з кавуна з шампанським


    Інгредієнти:

  • коньяк – 100 мл;

  • лікер апельсиновий – 100 мл;

  • вино біле – 750 мл;

  • кавун великий – 1 шт.;

  • виноград без кісточок – 350 г;

  • персик – 1 шт.;

  • груша або яблуко – 1 шт.;

  • цукор – 4 ст. ложки.


  • Приготування
    Всі інгредієнти на кілька годин прибираємо в холодильник для охолодження. Потім дістаємо фрукти, миємо їх, обробляємо, нарізаємо дрібними долечками, викладаємо в миску, присипаємо сахарочком, заливаємо коньяком і вином. Після цього прибираємо посуд з фруктами назад в холодильник і залишаємо на 2 години.
    Не втрачаючи часу дарма, переходимо до підготовки кавуна. Акуратно зрізаємо з нього «капелюшок» і ложкою видаляємо всю м'якоть. Далі очищається її від кісточок, і нарізаємо на маленькі шматочки. Тепер обережно викладаємо настояні на спиртне та охолоджені фрукти в очищений кавун і додаємо кавунову м'якоть і сік. Заливаємо все лікером, шампанським, ретельно перемішуємо, закриваємо кавун кришкою і ставимо на 1 годину в холодильник. Готовий фруктовий напій розливаємо в келихи і подаємо до столу.

    Як приготувати крюшон в кавуні для дітей?


    Інгредієнти:

  • кавун стиглий – 4 кг;

  • яблучний сік – 500 мл;

  • виноградний сік – 500 мл;

  • лимонад – 500 мл;

  • яблука – 2 шт.;

  • персик – 1 шт.;

  • виноград – 200 г;

  • цукор – за смаком.


  • Приготування
    Всі інгредієнти спочатку прибираємо на деякий час в холодильник для охолодження. Потім дістаємо фрукти, промиваємо їх, очищаємо, нарізаємо дрібними скибочками і викладаємо в миску. Засипаємо все цукром, заливаємо
    Крюшон в кавуні
    яблучним і виноградним соками. Після цього прибираємо посуд з фруктами назад в холодильник і залишаємо на 2 години.
    Не втрачаючи часу дарма, переходимо до підготовки кавуна. Акуратно зрізаємо з нього «капелюшок» і ложечкою видаляємо всю м'якоть. Далі очищаємо її від кісточок, і нарізаємо на маленькі шматочки. Тепер обережно викладаємо охолоджені фрукти в очищений кавун і додаємо кавунову м'якоть і сік. Заливаємо все лимонадом, ретельно перемішуємо, закриваємо кришкою і ставимо на 1 годину в холодильник. Готовий фруктовий напій розливаємо в келихи і пригощаємо дітей.
    Додав: admin | 5-07-2015, 18:17
    Переглядів: 1128