Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Сливова наливка в домашніх умовах

Сливова наливка в домашніх умовах

22-09-2016, 20:39
600
Сливова наливка в домашніх умовах
Якщо ви не досвідчений винороб, то перше, що потрібно зробити – це розібратися у видах алкоголю. Настойку можна приготувати трьома способами.
Перший – найпростіший. Сливу або будь-яку іншу ягоду наполягають на горілці. Цей спосіб досить витратний, так як хороша горілка коштує досить не дешево, а купувати недорогу горілку – дорожче вийде для організму.
Другий варіант – наполягаємо на спирті, розбавляючи його водою. Виходить в рази дешевше, та й контролювати якість простіше. Якщо купили зерновий хороший спирт, взяли дистильовану воду, то отримаєте продукт, від якого організму не буде нічого крім користі. Природно, за умови, що вживається наливка в невеликих кількостях.
Третій варіант – найдешевший, але сил доведеться докласти чимало. З нього і почнемо. Розповімо, як готується сливова наливка в домашніх умовах без горілки.
Наливка з круглої сливи
Готується наливка з стиглої (краще навіть перестиглих) круглої дрібної сливи, зеленою, жовтою або рожевою.
Інгредієнти:

  • дрібна слива сорту «Мірабель» або алича – 5-7 кг;

  • вітчизняний цукровий пісок – 2-3 кг;

  • ізюм, не оброблений сульфатом (не блискучий, без глянцю) – 1 склянка;

  • вода очищена і пропущена через фільтр – 5-6 л.


  • Приготування
    Сливу обполіскуємо, але ретельно не моє, щоб не змити з шкірки потрібні нам бактерії. Виймаємо кісточки, укладаємо разом з родзинками у велику скляну пляшку, пересипаючи цукром. Вливаємо воду, накриваємо рушником або серветкою шийку і ставимо в тепло. Приблизно через добу почнеться бродіння. Споруджуємо водяний замок або надягаємо гумову рукавичку, залишивши дірочку, щоб повітря виходило. Чекаємо, коли сусло закінчить бродити (залежить від температури і вологості, але не менше місяця). Проціджуємо і розливаємо в пляшки. Зберігається сливова наливка в домашніх умовах в підвалі або в холодильнику.
    Швидка наливка
    Набагато швидше готується сливова наливка з горілкою, рецепт цього напою набагато простіше, як вже було сказано вище, вона виходить більш міцною і насиченою.
    Інгредієнти:

  • стигла слива темна (чорнослив без кісточок – 1 кг;

  • горілка високої якості, краще, додатково очищена – 2 л;

  • цукор-пісок білий виробництва Росії або України – 2 склянки;

  • кориця , м'ята, цедра апельсина або лимона – за смаком.


  • Приготування
    Добре моєму сливу, нарізаємо її тоненькими скибочками, кісточки викидаємо. Сливу складаємо в 3-літрову банку, пересипаючи цукром. Пам'ятаємо, що сливова наливка на горілці може бути і солодкою – тоді кладемо 2 норми цукру, і зовсім несолодким – кладемо половину. Додаємо смакові обертони – для цього можна покласти трохи меленої кориці, цедру половини лимона або апельсина, гілочку м'яти або меліси. Заливаємо все горілкою, закрити пластиковою кришкою і прибираємо наш бутель в темне місце. Щодня струшуємо вміст. Через тиждень можна процідити наливку, перелити її в пляшки. Виходить напій міцністю близько 34 градусів. Така сливова наливка, приготовлена в домашніх умовах, зручна – простий рецепт стане у нагоді, якщо на носі свято і хочеться чим-небудь здивувати гостей.
    У магазині такого не купиш
    Незвичайний рецепт сливової наливки в домашніх умовах сподобається дівчатам. Це легкий, ароматний напій. Правда, пелюстки чайної троянди треба зібрати і засушити в травні-червні.
    Інгредієнти:

  • сливи (чорнослив або угорка) з насиченим смаком – 1 кг;

  • пелюстки чайної троянди, висушені або зацукровані – 1 жменя/2 ст. ложки;

  • спирт зерновий очищений, вищої якості – 08 л;

  • цукор тростинний коричневий – 06 кг;

  • м'ята або меліса – 5-6 невеликих гілочок.


  • Приготування
    Готується ця сливова наливка з очищених злив. Тому вибираємо дуже стиглі плоди, з яких легко можна видалити шкірку. Чистимо сливи, виймаємо кісточки і, пересипаючи цукром, укладаємо в 3-літрову банку. Додаємо пелюстки троянди і гілочки м'яти. Вливаємо спирт. Доливаємо банку доверху підготовленої (фільтрованої або дистильованою) водою. Закатуємо і ставимо в темний комору або під ліжко на півтора місяця. Після цього залишається напій процідити і подати його під час посиденьок з подругами до торта або іншому десерту.
    Як бачите, зробити сливову наливку в домашніх умовах можна різними способами, одержуючи при цьому незмінно чудовий результат.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Наливка з шовковиці в домашніх умовах
    Наливка з шовковиці в домашніх умовах
    Для любителів домашнього алкоголю пропонуємо кілька рецептів приготування шовковичній наливки. Напій виходить насиченого кольору, дуже солодким і
    Наливка з аличі
    Наливка з аличі
    З аличі можна зварити і варення, і узвар. А ще з неї можна приготувати смачну ароматну наливку. Напій виходить з тонким ніжним смаком, якщо дотримати
    Вишнева наливка на горілці
    Вишнева наливка на горілці
    Сьогодні ми розповімо вам про те, як робиться наливка з вишень. Слід зазначити, що це - ідеальний алкогольний напій для святкового столу. Однак
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливка з журавлини на горілці
    Наливку з журавлини приготувати досить просто. Для цього нам знадобиться журавлина, горілка і цукор. Ну, що ж, давайте познайомимося з простими
    Наливка з сливи
    Наливка з сливи
    Наливка - це смачний алкогольний домашній напій, який роблять з ягід, фруктів, варення і джемів. І сьогодні ми вам розповімо, як зробити чудову
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка
    Абрикосова наливка - це смачний ароматний алкогольний напій, який неодмінно сподобається дамам і неодмінно займе гідне місце на святковому столі.