Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Шампанське з виноградного листя в домашніх умовах

Шампанське з виноградного листя в домашніх умовах

22-09-2016, 20:36
1 143
Шампанське з виноградного листя в домашніх умовах
Сьогодні ми розповімо вам, як правильно робити домашнє шампанське з виноградного листя. Даний матеріал заінтригує в першу чергу тих, у кого на ділянці росте виноградна лоза. Адже її потрібно для приготування напою чимало.

Як приготувати шампанське з виноградного листя в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • виноградні листя – 2 кг;

  • цукровий пісок;

  • виноград (при необхідності) – 25 кг;

  • фільтрована вода – 12 л.


  • Приготування
    Для приготування домашнього шампанського необхідно взяти емальовану каструлю об'ємом не менше двадцяти літрів і укласти в неї свіжозібрані виноградне листя. Краще вибирати для збору благородні сорти винограду так смаковий букет готового шампанського буде багатшим і оригінальне. Листя можна залишити цілими або розрізати на кілька частин. Можна спростити завдання і пройтися лезом ножа по листяної товщі в каструлі.
    Нагріваємо до інтенсивного кипіння фільтровану воду, виливаємо її в ємність з листям, прикриваємо кришкою і закутуємо пледом на три дні. По закінченні часу листя викидаємо, а рідку основу для вина доповнюємо цукром, взявши на кожен літр по одній склянці, переливаємо в скляні бутлі і встановлюємо на них гідрозатвор.
    Бродіння повинно початися протягом перших п'яти днів. Якщо ж цього не сталося, необхідно додати в бутлі виноград, попередньо розім'явши його товкачем або просто рукою. Можна також використовувати винні дріжджі або ж додати жменю родзинок. Осад від домашнього вина теж підійде.
    Після завершення процесу бродіння, а для нього в середньому знадобиться від двадцяти п'яти до сорока днів, розливаємо домашнє шампанське по пляшках, не доливаючи до краю приблизно на три сантиметри. Можна взяти для цього як скляні посудини з під шампанського, але тоді знадобляться ще й пробки для герметичної укупорки, так і звичайні пластикові баклажки.
    Зберігати пляшки з домашнім шампанським з виноградного листя необхідно тільки в горизонтальному положенні в темному і прохолодному місці, час від часу випускаючи накопичений вуглекислий газ. Для того щоб шипучий напій набув дійсно збалансований і гармонійний смак, його необхідно витримати не менше року. Можна зняти пробу і через чотири місяці, але результат буде не настільки вражаючим, як після більш тривалої витримки.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт
    Виноградне вино в домашніх умовах - рецепт
    У домашніх виноробів весь час на початку осені зайнято готуванням улюбленого напою. Якщо ви ще не знаєте, як зробити справжнє, насичене, дивно
    Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?
    Як зробити виноградне вино в домашніх умовах?
    Один з найбільш популярних способів переробки виноградного врожаю – приготування вина. Причиною тому часто є не тільки любов до домашнього алкоголю,
    Виноградне вино в домашніх умовах – простий рецепт
    Виноградне вино в домашніх умовах – простий рецепт
    Створити надзвичайно смачне вино зможе кожен кулінар, використовуючи описаний далі простий і зрозумілий рецепт. Далі розповімо, як приготувати цей
    Як роблять шампанське?
    Як роблять шампанське?
    Ми звикли вважати шампанське святковим напоєм, і його смак незмінно нагадує нам про урочистих подіях. Тим не менш, мало хто з нас знає, який шлях
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє виноградне вино
    Домашнє вино - це смачний і корисний напій, який нормалізує тиск і знижує ризик серцево-судинних захворювань, якщо пити його в невеликих кількостях.
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Рецепт домашнього вина з вишні
    Вино з вишні - це найбільш популярний напій для домашнього застілля. Ми пропонуємо вам кілька абсолютно різних рецептів створення цього пиття.