Кавуновий мохіто
Інтригуюча назва статті, чи не правда? Особливо для фанатів арбузов і шанувальників класичного мохіто з м'яти і лайма. Відразу ж захотілося спробувати і оцінити нове поєднання смаку та аромату. Вам це з легкістю вдасться, якщо ви виконаєте кілька нескладних рекомендацій з рецептів нижче. Алкогольний і безалкогольний варіант напою у вашому розпорядженні.
Інгредієнти:
м'якоть кавуна – 95 г;
спрайт – 95 мл;
лаймовий сік – 20 мл;
листя м'яти – 20 г;
лід колотий – за смаком.
Приготування
Щоб напій вийшов ароматнішою, розтираємо трохи більше половини порції м'ятних листочків у склянці за допомогою маточки. Далі віджимаємо з лайма сік і виливаємо його в м'яти. Туди ж відправляємо м'якоть кавуна. Її необхідно звільнити від кісточок і розім'яти виделкою або товкачиком. Додаємо тепер у склянку колотий лід і решту м'яту, вливаємо спрайт, перемішуємо все ложечкою і можемо подавати, доповнивши посудину з напоєм гілочкою м'яти і скибочкою лайма.
Любителям потягувати коктейлі через трубочку може не сподобатися, що трапляються шматочки кавуна в напої. В наступному рецепті ми розповімо, як можна уникнути цього і одержати більш однорідну текстуру коктейлю. В даному випадку напій безалкогольний і готується тільки на основі кавунового соку.
Інгредієнти:
м'якоть кавуна – 220 г;
тростинний цукор – 5-10 м;
часточки лайма – 20 шт.;
листя м'яти – 6-7 шт.;
лід колотий – 2/3 склянки.
Приготування
М'якоть кавуна для приготування мохіто в даному випадку подрібнюємо спочатку в ємності блендера, після чого отримане пюре додатково перетираємо через меленькое ситечко. В підходящу ємність кидаємо листочки м'яти і часточки лайма, всипаємо цукор тростинний і розтираємо вміст за допомогою дерев'яного маточки або товкачика. Переливаємо м'ятно-лаймову суміш в келих для коктейлю, додаємо лід колотий і заливаємо все кавуновим соком. Перемішуємо вміст склянки, доповнюємо гілочкою м'яти і часточкою лайма і тут же подаємо.
Інгредієнти:
м'якоть кавуна – 115 г;
ром білий – 65 мл;
лайм – 1/2 шт.;
листя м'яти – 20 г;
цукровий пісок – 25 г;
лід колотий – 1/2 склянки.
Приготування
Принцип приготування алкогольного мохіто схожий з описаними вище безалкогольними з невеликими змінами. Точно також розтираємо м'яту в склянці товкачем, після чого додаємо лайм, розрізаний на невеликі часточки, цукровий пісок (білий або тростинний) і розминаємо ретельно складові до відділення соку. Додаємо в ємність м'якоть кавуна і знову розтираємо до перетворення її в пюре. Тепер вливаємо ром, закладаємо лід, розмішуємо і тут же подаємо, доповнивши келих гілочкою м'яти і скибочкою лайма або кавуна.
Кавуновий мохіто - безалкогольний рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Щоб напій вийшов ароматнішою, розтираємо трохи більше половини порції м'ятних листочків у склянці за допомогою маточки. Далі віджимаємо з лайма сік і виливаємо його в м'яти. Туди ж відправляємо м'якоть кавуна. Її необхідно звільнити від кісточок і розім'яти виделкою або товкачиком. Додаємо тепер у склянку колотий лід і решту м'яту, вливаємо спрайт, перемішуємо все ложечкою і можемо подавати, доповнивши посудину з напоєм гілочкою м'яти і скибочкою лайма.
Любителям потягувати коктейлі через трубочку може не сподобатися, що трапляються шматочки кавуна в напої. В наступному рецепті ми розповімо, як можна уникнути цього і одержати більш однорідну текстуру коктейлю. В даному випадку напій безалкогольний і готується тільки на основі кавунового соку.
Безалкогольний кавуновий мохіто - рецепт з соку
Інгредієнти:
Приготування
М'якоть кавуна для приготування мохіто в даному випадку подрібнюємо спочатку в ємності блендера, після чого отримане пюре додатково перетираємо через меленькое ситечко. В підходящу ємність кидаємо листочки м'яти і часточки лайма, всипаємо цукор тростинний і розтираємо вміст за допомогою дерев'яного маточки або товкачика. Переливаємо м'ятно-лаймову суміш в келих для коктейлю, додаємо лід колотий і заливаємо все кавуновим соком. Перемішуємо вміст склянки, доповнюємо гілочкою м'яти і часточкою лайма і тут же подаємо.
Як зробити алкогольний кавуновий мохіто?
Інгредієнти:
Приготування
Принцип приготування алкогольного мохіто схожий з описаними вище безалкогольними з невеликими змінами. Точно також розтираємо м'яту в склянці товкачем, після чого додаємо лайм, розрізаний на невеликі часточки, цукровий пісок (білий або тростинний) і розминаємо ретельно складові до відділення соку. Додаємо в ємність м'якоть кавуна і знову розтираємо до перетворення її в пюре. Тепер вливаємо ром, закладаємо лід, розмішуємо і тут же подаємо, доповнивши келих гілочкою м'яти і скибочкою лайма або кавуна.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейль з рому з м'ятою і лаймом
Крім класичного мохіто, можна готувати такі ж чудові напої зі схожим складом компонентів. Тонізуючий і чудово ароматний коктейль з рому з м'ятою і
Кавуновий фреш в блендері
Якщо просто їсти кавун вже порядком набридло, а відмовити собі в насолоді цим прекрасним смаком неможливо - зробіть фреш. Далі підкажемо способи
Як зробити кавуновий фреш?
Коли сезон кавунів в розпалі, з'являється гостре бажання і можливість використовувати його в рецептах по максимуму. Далі запропонуємо цікаві варіанти
Рецепт «Мохіто» з ромом «Бакарді»
«Мохіто» - це популярний коктейль на п'яти континентах. Він втрачає своєї актуальності з 1980-х років. Цей напій чудово підійде для запальної
Коктейль з кавуна
Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів