Інтригуюча назва статті, чи не правда? Особливо для фанатів арбузов і шанувальників класичного мохіто з м'яти і лайма. Відразу ж захотілося спробувати і оцінити нове поєднання смаку та аромату. Вам це з легкістю вдасться, якщо ви виконаєте кілька нескладних рекомендацій з рецептів нижче. Алкогольний і безалкогольний варіант напою у вашому розпорядженні.
Кавуновий мохіто - безалкогольний рецепт в домашніх умовах
Інгредієнти: м'якоть кавуна – 95 г; спрайт – 95 мл; лаймовий сік – 20 мл; листя м'яти – 20 г; лід колотий – за смаком. Приготування Щоб напій вийшов ароматнішою, розтираємо трохи більше половини порції м'ятних листочків у склянці за допомогою маточки. Далі віджимаємо з лайма сік і виливаємо його в м'яти. Туди ж відправляємо м'якоть кавуна. Її необхідно звільнити від кісточок і розім'яти виделкою або товкачиком. Додаємо тепер у склянку колотий лід і решту м'яту, вливаємо спрайт, перемішуємо все ложечкою і можемо подавати, доповнивши посудину з напоєм гілочкою м'яти і скибочкою лайма.
Любителям потягувати коктейлі через трубочку може не сподобатися, що трапляються шматочки кавуна в напої. В наступному рецепті ми розповімо, як можна уникнути цього і одержати більш однорідну текстуру коктейлю. В даному випадку напій безалкогольний і готується тільки на основі кавунового соку.
Безалкогольний кавуновий мохіто - рецепт з соку
Інгредієнти: м'якоть кавуна – 220 г; тростинний цукор – 5-10 м; часточки лайма – 20 шт.; листя м'яти – 6-7 шт.; лід колотий – 2/3 склянки. Приготування М'якоть кавуна для приготування мохіто в даному випадку подрібнюємо спочатку в ємності блендера, після чого отримане пюре додатково перетираємо через меленькое ситечко. В підходящу ємність кидаємо листочки м'яти і часточки лайма, всипаємо цукор тростинний і розтираємо вміст за допомогою дерев'яного маточки або товкачика. Переливаємо м'ятно-лаймову суміш в келих для коктейлю, додаємо лід колотий і заливаємо все кавуновим соком. Перемішуємо вміст склянки, доповнюємо гілочкою м'яти і часточкою лайма і тут же подаємо.
Як зробити алкогольний кавуновий мохіто?
Інгредієнти: м'якоть кавуна – 115 г; ром білий – 65 мл; лайм – 1/2 шт.; листя м'яти – 20 г; цукровий пісок – 25 г; лід колотий – 1/2 склянки. Приготування Принцип приготування алкогольного мохіто схожий з описаними вище безалкогольними з невеликими змінами. Точно також розтираємо м'яту в склянці товкачем, після чого додаємо лайм, розрізаний на невеликі часточки, цукровий пісок (білий або тростинний) і розминаємо ретельно складові до відділення соку. Додаємо в ємність м'якоть кавуна і знову розтираємо до перетворення її в пюре. Тепер вливаємо ром, закладаємо лід, розмішуємо і тут же подаємо, доповнивши келих гілочкою м'яти і скибочкою лайма або кавуна.