Рецепт «Мохіто» з ромом «Бакарді»
Освіжаючий Мохіто», приготовлений на основі рому, води і цукру, з додаванням лайма і м'яти, не втрачає своєї популярності з часу виникнення - 1980-х років. Один з найбільш знаменитих літніх напоїв легко приготувати самостійно, адже крім рому, ніяких дорогих інгредієнтів не знадобиться.
Передчуваючи питання про те, чим замінити ром в «Мохіто», відразу відповідаємо - нічим, інакше це буде вже не мохіто, а просто коктейль з газованою водою і міцним алкоголем.
Готувати « Мохіто » можна з темним і білим ромом. Перший варіант зустрічається набагато рідше, так як в класичному рецепті передбачено використання білого рому. На основі темного рому можна приготувати прості мікси з колою і темними соками, а для цього «Мохіто» прибережіть пляшку білого.
Інгредієнти:
світлий ром «BACARDI» - 40 мл;
газована вода - 150 мл;
сік лайма - 30 мл;
свіжа м'ята - 2 гілочки;
цукор - 2 ч. ложки.
Приготування
Свіжу м'яту перетираємо з цукром з допомогою маточки. Цукор в даному випадку відіграє роль абразиву, завдяки якому з м'ятних листя виходять ароматні олії. У товчену м'яту додаємо сік лайма, ром і доводимо напій газованою водою.
Подаємо «Мохіто» з трубочкою, прикрасивши листочком м'яти і часточкою лайма.
Серед усіх коктейлі з ромом саме «Мохіто» зміг завоювати всесвітню популярність завдяки своєму освіжаючому смаку з ненав'язливими нотками алкоголю. Проте ніяка класика не могла б існувати без модифікацій, у даному рецепті модифікацією служить заміна води кавуновим соком.
Інгредієнти:
листя м'яти - 30 шт.;
білий ром для мохіто «BACARDI» - 340 мл;
кавун - 3-4 шматочка;
цукровий сироп - 120 мл;
лайми - 3 шт.
Приготування
Листя м'яти розминаємо в ступці. Кавунові часточки очищаємо від насіння і пюрируем в блендері. У пюре додаємо товчену м'яту, ром, цукровий сироп і сік 3 лаймів, збиваємо все ще раз і розливаємо по келихах. Прикрашаємо листям м'яти і відразу подаємо.
«Кокохито», або «Мохіто» з кокосовим молоком
Шанувальники тропічних коктейлів напевно оцінять рецепт «Мохіто» з кокосовим молоком.
Інгредієнти:
кокосовий ром «BACARDI» - 50 мл;
м'ята - 5-6 листочків;
кокосові вершки або молоко - 25 мл;
сік лайма - 10 мл;
цукор - 1 ч. ложка;
газована вода.
Приготування
Всі інгредієнти, за винятком газованої води, закладаємо в шейкер разом з кубиками льоду і ретельно перемішуємо. Виливаємо суміш у охолоджений хай-болл і доводимо газованою водою. Прикрашаємо коктейль листочком м'яти.
Мохіто «Пінаколада»
Дует найпопулярніших коктейлів не міг не породити шедевр, рецепт якого ми подаємо нижче.
Інгредієнти:
лайм - 1/4 шт.;
листя м'яти - 8 шт.;
цукор - 2 ч. ложки;
м'ятний сироп - 1 ст. ложка;
кокосове молоко - 1 ст. ложка;
ананасовий сік - 1 ст. ложка;
ананасовий ром - 2 ст. ложки;
кокосовий «BACARDI» - 2 ст. ложки;
лід.
Приготування
У склянку на 350 мл поміщаємо чверть лайма, розрізану ще на 4 скибочки, разом з лаймом і цукром. Розминаємо інгредієнти з допомогою маточки і засипаємо льодом. Додаємо м'ятний сироп, кокосове молоко, ананасовий сік і обидва види рому. З допомогою шейкера змішуємо інгредієнти протягом 30 секунд. Перелити коктейль в келих і відразу подаємо.
«Мохіто» з ромом і яблуком
Інгредієнти:
листя м'яти - 10 шт.;
лід - 1 ст.;
цукровий сироп - 1 ст. ложка;
яблучний сік - 1/4 ст.;
ром «BACARDI» - 1/3 ст.;
4 шматочка яблука.
Приготування
Листя м'яти розтираємо з допомогою маточки у келиху, викладаємо поверх лід, наливаємо сироп, яблучний сік і ром. Прикрашаємо коктейль скибочками яблук і листям м'яти, подаємо відразу ж.
Передчуваючи питання про те, чим замінити ром в «Мохіто», відразу відповідаємо - нічим, інакше це буде вже не мохіто, а просто коктейль з газованою водою і міцним алкоголем.
Готувати « Мохіто » можна з темним і білим ромом. Перший варіант зустрічається набагато рідше, так як в класичному рецепті передбачено використання білого рому. На основі темного рому можна приготувати прості мікси з колою і темними соками, а для цього «Мохіто» прибережіть пляшку білого.
Класичний рецепт «Мохіто» з ромом
Інгредієнти:
Приготування
Свіжу м'яту перетираємо з цукром з допомогою маточки. Цукор в даному випадку відіграє роль абразиву, завдяки якому з м'ятних листя виходять ароматні олії. У товчену м'яту додаємо сік лайма, ром і доводимо напій газованою водою.
Подаємо «Мохіто» з трубочкою, прикрасивши листочком м'яти і часточкою лайма.
«Мохіто» з ромом і кавуном
Серед усіх коктейлі з ромом саме «Мохіто» зміг завоювати всесвітню популярність завдяки своєму освіжаючому смаку з ненав'язливими нотками алкоголю. Проте ніяка класика не могла б існувати без модифікацій, у даному рецепті модифікацією служить заміна води кавуновим соком.
Інгредієнти:
Приготування
Листя м'яти розминаємо в ступці. Кавунові часточки очищаємо від насіння і пюрируем в блендері. У пюре додаємо товчену м'яту, ром, цукровий сироп і сік 3 лаймів, збиваємо все ще раз і розливаємо по келихах. Прикрашаємо листям м'яти і відразу подаємо.
«Кокохито», або «Мохіто» з кокосовим молоком
Шанувальники тропічних коктейлів напевно оцінять рецепт «Мохіто» з кокосовим молоком.
Інгредієнти:
Приготування
Всі інгредієнти, за винятком газованої води, закладаємо в шейкер разом з кубиками льоду і ретельно перемішуємо. Виливаємо суміш у охолоджений хай-болл і доводимо газованою водою. Прикрашаємо коктейль листочком м'яти.
Мохіто «Пінаколада»
Дует найпопулярніших коктейлів не міг не породити шедевр, рецепт якого ми подаємо нижче.
Інгредієнти:
Приготування
У склянку на 350 мл поміщаємо чверть лайма, розрізану ще на 4 скибочки, разом з лаймом і цукром. Розминаємо інгредієнти з допомогою маточки і засипаємо льодом. Додаємо м'ятний сироп, кокосове молоко, ананасовий сік і обидва види рому. З допомогою шейкера змішуємо інгредієнти протягом 30 секунд. Перелити коктейль в келих і відразу подаємо.
«Мохіто» з ромом і яблуком
Інгредієнти:
Приготування
Листя м'яти розтираємо з допомогою маточки у келиху, викладаємо поверх лід, наливаємо сироп, яблучний сік і ром. Прикрашаємо коктейль скибочками яблук і листям м'яти, подаємо відразу ж.
Рекомендуємо добрі рецепти
Коктейлі з ромом
Для створення сучасних коктейлів самим популярним інгредієнтом є ром. Він прекрасно поєднується з соками, фруктовими лікерами і різними алкогольними
Рецепт «Мохіто» з горілкою
Коктейль «Мохіто» відомий з 1980-х років минулого століття. Вперше його приготували на Кубі на основі рому і листя м'яти. Але сьогодні ми з вами
Коктейлі з Куантро
Французький лікер Куантро - прекрасна основа для безлічі смачних і вишуканих коктейлів, як класичних, так і сучасних. У нашій статті ми зібрали
Коктейль з кавуна
Кавун - це смачна і солодка ягода, яку ми любимо з дитинства. У самий розпал сезону її можна їсти не тільки в чистому вигляді, але і використовувати
Літні легкі коктейлі
У спеку хочеться чогось прохолодного та легені. У нашій статті ми зібрали кілька найбільш цікавих варіантів створення легких літніх коктейлів. Вони
Освіжаюче морозиво «Мохіто»
Морозиво - це чудові ласощі, які ми любимо з дитинства. А зроблене в домашніх умовах, звичайно ж, найсмачніше. Ми пропонуємо вам кілька варіантів