Освіжаючий Мохіто», приготовлений на основі рому, води і цукру, з додаванням лайма і м'яти, не втрачає своєї популярності з часу виникнення - 1980-х років. Один з найбільш знаменитих літніх напоїв легко приготувати самостійно, адже крім рому, ніяких дорогих інгредієнтів не знадобиться.
Передчуваючи питання про те, чим замінити ром в «Мохіто», відразу відповідаємо - нічим, інакше це буде вже не мохіто, а просто коктейль з газованою водою і міцним алкоголем.
Готувати « Мохіто » можна з темним і білим ромом. Перший варіант зустрічається набагато рідше, так як в класичному рецепті передбачено використання білого рому. На основі темного рому можна приготувати прості мікси з колою і темними соками, а для цього «Мохіто» прибережіть пляшку білого.
Класичний рецепт «Мохіто» з ромом
Інгредієнти: світлий ром «BACARDI» - 40 мл; газована вода - 150 мл; сік лайма - 30 мл; свіжа м'ята - 2 гілочки; цукор - 2 ч. ложки. Приготування Свіжу м'яту перетираємо з цукром з допомогою маточки. Цукор в даному випадку відіграє роль абразиву, завдяки якому з м'ятних листя виходять ароматні олії. У товчену м'яту додаємо сік лайма, ром і доводимо напій газованою водою.
Подаємо «Мохіто» з трубочкою, прикрасивши листочком м'яти і часточкою лайма.
«Мохіто» з ромом і кавуном
Серед усіх коктейлі з ромом саме «Мохіто» зміг завоювати всесвітню популярність завдяки своєму освіжаючому смаку з ненав'язливими нотками алкоголю. Проте ніяка класика не могла б існувати без модифікацій, у даному рецепті модифікацією служить заміна води кавуновим соком.
Інгредієнти: листя м'яти - 30 шт.; білий ром для мохіто «BACARDI» - 340 мл; кавун - 3-4 шматочка; цукровий сироп - 120 мл; лайми - 3 шт. Приготування Листя м'яти розминаємо в ступці. Кавунові часточки очищаємо від насіння і пюрируем в блендері. У пюре додаємо товчену м'яту, ром, цукровий сироп і сік 3 лаймів, збиваємо все ще раз і розливаємо по келихах. Прикрашаємо листям м'яти і відразу подаємо.
«Кокохито», або «Мохіто» з кокосовим молоком Шанувальники тропічних коктейлів напевно оцінять рецепт «Мохіто» з кокосовим молоком.
Інгредієнти: кокосовий ром «BACARDI» - 50 мл; м'ята - 5-6 листочків; кокосові вершки або молоко - 25 мл; сік лайма - 10 мл; цукор - 1 ч. ложка; газована вода. Приготування Всі інгредієнти, за винятком газованої води, закладаємо в шейкер разом з кубиками льоду і ретельно перемішуємо. Виливаємо суміш у охолоджений хай-болл і доводимо газованою водою. Прикрашаємо коктейль листочком м'яти.
Мохіто «Пінаколада» Дует найпопулярніших коктейлів не міг не породити шедевр, рецепт якого ми подаємо нижче.
Інгредієнти: лайм - 1/4 шт.; листя м'яти - 8 шт.; цукор - 2 ч. ложки; м'ятний сироп - 1 ст. ложка; кокосове молоко - 1 ст. ложка; ананасовий сік - 1 ст. ложка; ананасовий ром - 2 ст. ложки; кокосовий «BACARDI» - 2 ст. ложки; лід. Приготування У склянку на 350 мл поміщаємо чверть лайма, розрізану ще на 4 скибочки, разом з лаймом і цукром. Розминаємо інгредієнти з допомогою маточки і засипаємо льодом. Додаємо м'ятний сироп, кокосове молоко, ананасовий сік і обидва види рому. З допомогою шейкера змішуємо інгредієнти протягом 30 секунд. Перелити коктейль в келих і відразу подаємо.
«Мохіто» з ромом і яблуком Інгредієнти: листя м'яти - 10 шт.; лід - 1 ст.; цукровий сироп - 1 ст. ложка; яблучний сік - 1/4 ст.; ром «BACARDI» - 1/3 ст.; 4 шматочка яблука. Приготування Листя м'яти розтираємо з допомогою маточки у келиху, викладаємо поверх лід, наливаємо сироп, яблучний сік і ром. Прикрашаємо коктейль скибочками яблук і листям м'яти, подаємо відразу ж.