Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Напій «Тархун» в домашніх умовах

Напій «Тархун» в домашніх умовах

22-09-2016, 20:28
838
Напій «Тархун» в домашніх умовах
«Тархун» невипадково один із найулюбленіших напоїв на теренах колишнього СРСР. У минулому готували цю чудову газовану воду на основі екстракту, одержаного з естрагону – досить дешевої і досить корисною травички, яка використовується для приготування риби і морепродуктів.
Про естрагон
На жаль, не все так добре розбираються в спеціях і приправах, як хотілося б, адже багато з них не тільки покращують смак їжі, але і містять масу корисного. Наприклад, в естрагоні присутні вітаміни С, А, групи В, аскорбінова кислота, калій, магній, фосфор і – найголовніше – ароматичні ефірні масла, які і роблять його таким корисним. Знову ж таки, на жаль, у продажу найчастіше зустрічається сушений подрібнений естрагон. Як приправи до риби він незамінний, а ось приготування напою «Тархун» в домашніх умовах із сировини неможливо. Нам знадобляться свіжі гілочки естрагону, які можна придбати на ринку або в спеціалізованих зелених лавках. Розповімо, як приготувати тархун в домашніх умовах.
Простіше не буває
Найкорисніші напої на основі трав – це не відвари, а настої. Такий варіант дозволяє одночасно екстрагувати з рослинної сировини максимум корисних речовин, не руйнуючи вітаміни, і зберегти приємний зелений колір напою. Однак наполягати можна ніжну зелень, а ось гілочки доведеться проварити, щоб і з них витягти все потрібне. Так що готуємо напій «Тархун» в домашніх умовах в 2 етапи.
Інгредієнти:

  • естрагон (іноді продається і як тархун) – 1 невеликий пучок;

  • білий очищений вітчизняного виробництва цукор – 2 ст. ложки;

  • мінеральна або фільтрована вода – 15 л.


  • Приготування
    Добре промиваємо пучок зелені, даємо стекти вологи і розбираємо – зелені листочки відриваємо від гілочок і складаємо в ступку, а самі гілочки опускаємо в невелику каструльку. Листочки засипаємо цукром – використовуємо його в якості абразивного речовини, перетираємо в кашку. Половину води, підігріваємо до температури тіла (приблизно 35-40 градусів) і заливаємо наші листочки. Залишаємо настоюватися приблизно на годину. Гілочки заливаємо рештою водою, доводимо до кипіння і після 2 хвилин слабкого бурління накриваємо кришкою і теж залишаємо. Через годину з'єднуємо обидва настою, добре перемішуємо і ставимо на ніч у холодильник. Вранці проціджують через марлю, складену вдвічі і насолоджуємося ароматним і дуже корисним напоєм.
    Просто додай лимон
    Незвичайно смачними виходять на основі цього настою інші напої. Якщо додати апельсиновий сік, вийде оранжад, але така екзотика не дуже звична, а от лимонад з тархуна в домашніх умовах сподобається кожному і, можливо, стане улюбленим напоєм на всі свята.
    Інгредієнти:

  • гілочки свіжого тархуну – 1 великий пучок;

  • тонкокорый великий лимон – 2 шт.;

  • стиглий лайм – 3-4 шт. (необов'язковий компонент);

  • вітчизняний цукор очищений білий – 1 склянка;

  • вода фільтрована – 1 л;

  • вода сильногазована – 15 л.


  • Приготування
    Гілочки промитого тархуна відокремлюємо від листочків і проварюємо в 1 л фільтрованої води протягом пари хвилин. Залишаємо на годину-півтора під кришкою настоюватися. Листочки тархуна, нарізаний скибочками і звільнений від кісточок лимон, скибочки лайма кладемо в блендер і з цукром пюрируем. Заливаємо суміш газованою водою і відправляємо в холодильник. Коли відвар охолов, з'єднуємо обидві суміші і, перемішавши, залишаємо ще на пару годин. Проціджуємо, перелити в глечик або пляшки і насолоджуємося. Як бачите, зробити «Тархун» у домашніх умовах легко, рецепт по силам і засобам кожному.
    Про варіанти
    Напій «Тархун» в домашніх умовах

    Звичайно, напій «Тархун» в домашніх умовах можна приготувати і без цукру – додайте до настою 2-3 ложки меду. Так вийде набагато корисніше і для фігури, і для загального стану організму. Взагалі, приготування «Тархуна» в домашніх умовах можна довірити дітям, перетворивши процес в захоплюючу гру і привчаючи малюків до готування. Можна урізноманітнити смак напою і сезонними соками – кавуновою, персиковим, яблучним. Чудово виходить вишуканий «Тархун», напій, що готується в домашніх умовах з агрусу і естрагону. Просто в ягідний компот кладемо пару гілочок естрагону і насолоджуємося.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тархун в домашніх умовах - рецепт
    Тархун в домашніх умовах - рецепт
    На основі запашного естрагону, можна робити дивно смачний і по-справжньому тонізуючий літній напій. Розповімо, як власноруч зробити тархун і
    Як зробити тархун в домашніх умовах?
    Як зробити тархун в домашніх умовах?
    Смарагдовий напій під назвою тархун знайомий кожному з нас, а от рослину, на основі якого його готують, відомо не так широко. Насправді, цей
    Рецепт напою «Тархун»
    Рецепт напою «Тархун»
    Купити сьогодні максимально натуральний напій майже неможливо. Але його завжди можна приготувати власноруч. Розповімо, як здивувати рідних,
    Домашній тархун - рецепт
    Домашній тархун - рецепт
    Знайти справжній смачний напій тархун у продажу сьогодні нереально. Подібного роду напої краще робити самому, використовуючи натуральні компоненти.
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах
    Прекрасна варіація домашнього тонізуючого напою описана далі в статті. Розповімо, як власноруч виготовити дивно смачний лимонад, тільки в склад
    Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
    Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
    Цікава альтернатива домашнього лимонаду - тархун. Напій виходить такий же свіжий, дивовижно смачний, та й склад його дійсно мінімальний. Головна