Рецепт напою «Тархун»
До напою «Тархун» неможливо ставитися байдуже. Його яскравий смак викликає або невимовний захват, або ж навпаки зовсім не подобається дегустатору. Для шанувальників цього освіжаючого напою ми розповімо, як приготувати його в домашніх умовах з доступних натуральних компонентів, тим самим убезпечивши себе від вживання магазинного продукту сумнівної якості.
Інгредієнти:
свіжий тархун (трава) – 140 г;
лимон – 210 г;
вода фільтрована – 17 л;
цукор тростинний – 140 р.
Приготування
Для приготування тархуна в домашніх умовах за цим рецептом з ретельно вимитого знімаємо цедру лимона, а гілочки запашної трави промиваємо і трохи обсушуємо. Тепер перемелюємо підготовлені компоненти за допомогою блендера, додаємо цукор, віджимаємо туди ж з лимона сік і перемішуємо. Отриману суміш заливаємо водою, розмішуємо до розчинення всіх солодких кристалів і ставимо настоюватися на кілька годин в холодильник.
Перед подачею настоявшийся, охолоджений напій проціджують, розливаємо по келихах, доповнюємо гілочкою тархуну і лимонної часточкою і насолоджуємося.
Інгредієнти:
тархун свіжий – 05 пучка;
лайм – 85 м;
вода фільтрована – 750 мл;
цукор тростинний – 95 г;
гілочки м'яти для подачі – за смаком;
кубики льоду для подачі – за смаком;
шампанське – 750 мл.
Приготування
У кухлик насипаємо цукор, наливаємо третину склянки холодної води і ставимо на вогонь. Прогріваємо сироп, безперервно помішуючи, до розчинення всіх кристалів. Гілочки свіжого тархуну промиваємо, обсушуємо, укладаємо у відповідну посудину, вливаємо дві третину склянки води і розтираємо зелень товкачем до максимальної віддачі нею свого соку. Тепер стебла трави викидаємо, а туди ж закладаємо попередньо промитий і розрізаний на часточки лайма і повторюємо процедуру розтирання і отримання соку. Далі вливаємо іншу воду, додаємо приготований раніше сироп, перемішуємо і ставимо на пару-трійку годин в холодильник. По закінченні часу основу напою проціджуємо, додаємо до неї шампанське і можемо подавати, доповнивши кожен келих часточкою лайма, гілочкою лайма і кубиками льоду.
Інгредієнти:
тархун свіжий – 210 г;
лайм – 110 г;
лимон – 190 г;
вода фільтрована – 17-2 л;
цукор – 170 г або по смаку.
Приготування
В даному випадку для приготування напою споліскуємо лимон, лайм і тархун, подрібнюємо компоненти спочатку ножем, а потім пробиваємо блендером, додавши при цьому половину склянки теплої кип'яченої води і цукровий пісок. Тепер за допомогою марлевого відрізу віджимаємо сік, розбавляємо його до бажаного смаку холодною кип'яченою водою і ставимо на кілька годин на полицю холодильника.
Інгредієнти:
Розрахунок на одну 3-х літрову банку:
агрус – 2 склянки;
гілочки м'яти – 3-4 шт.;
вода фільтрована – 2 л;
цукор – 300 г;
кислота лимонна – 1 ч. ложка.
Приготування
Смак улюбленого напою можна отримати і без участі трави тархун. Для цього нам знадобиться агрус і гілочки м'яти. Готується такий напій на зразок звичайного компоту. В даному випадку ми запропонуємо рецепт заготовки його на зиму.
Агрус перебираємо, промиваємо під струменем прохолодної води, а потім даємо стекти і трохи обсохнути. Аналогічним чином готуємо і гілочки м'яти. Стерилізуємо будь-яким зручним способом трилітрові скляні банки, після чого в кожну насипаємо по дві склянки агрусу, додаємо по три-чотири гілочки м'яти, закладаємо також за триста грам цукру і заливаємо вміст доверху киплячій фільтрованою водою. Тут же закатуємо заготовки стерильними кришками і перевертаємо їх до повного охолодження під ковдру.
Як приготувати напій «Тархун» в домашніх умовах - рецепт приготування
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування тархуна в домашніх умовах за цим рецептом з ретельно вимитого знімаємо цедру лимона, а гілочки запашної трави промиваємо і трохи обсушуємо. Тепер перемелюємо підготовлені компоненти за допомогою блендера, додаємо цукор, віджимаємо туди ж з лимона сік і перемішуємо. Отриману суміш заливаємо водою, розмішуємо до розчинення всіх солодких кристалів і ставимо настоюватися на кілька годин в холодильник.
Перед подачею настоявшийся, охолоджений напій проціджують, розливаємо по келихах, доповнюємо гілочкою тархуну і лимонної часточкою і насолоджуємося.
Напій з трави тархун - рецепт з алкоголем
Інгредієнти:
Приготування
У кухлик насипаємо цукор, наливаємо третину склянки холодної води і ставимо на вогонь. Прогріваємо сироп, безперервно помішуючи, до розчинення всіх кристалів. Гілочки свіжого тархуну промиваємо, обсушуємо, укладаємо у відповідну посудину, вливаємо дві третину склянки води і розтираємо зелень товкачем до максимальної віддачі нею свого соку. Тепер стебла трави викидаємо, а туди ж закладаємо попередньо промитий і розрізаний на часточки лайма і повторюємо процедуру розтирання і отримання соку. Далі вливаємо іншу воду, додаємо приготований раніше сироп, перемішуємо і ставимо на пару-трійку годин в холодильник. По закінченні часу основу напою проціджуємо, додаємо до неї шампанське і можемо подавати, доповнивши кожен келих часточкою лайма, гілочкою лайма і кубиками льоду.
Рецепт напою «Тархун» з лимоном і лаймом
Інгредієнти:
Приготування
В даному випадку для приготування напою споліскуємо лимон, лайм і тархун, подрібнюємо компоненти спочатку ножем, а потім пробиваємо блендером, додавши при цьому половину склянки теплої кип'яченої води і цукровий пісок. Тепер за допомогою марлевого відрізу віджимаємо сік, розбавляємо його до бажаного смаку холодною кип'яченою водою і ставимо на кілька годин на полицю холодильника.
Рецепт напою «Тархун» з агрусу на зиму
Інгредієнти:
Розрахунок на одну 3-х літрову банку:
Приготування
Смак улюбленого напою можна отримати і без участі трави тархун. Для цього нам знадобиться агрус і гілочки м'яти. Готується такий напій на зразок звичайного компоту. В даному випадку ми запропонуємо рецепт заготовки його на зиму.
Агрус перебираємо, промиваємо під струменем прохолодної води, а потім даємо стекти і трохи обсохнути. Аналогічним чином готуємо і гілочки м'яти. Стерилізуємо будь-яким зручним способом трилітрові скляні банки, після чого в кожну насипаємо по дві склянки агрусу, додаємо по три-чотири гілочки м'яти, закладаємо також за триста грам цукру і заливаємо вміст доверху киплячій фільтрованою водою. Тут же закатуємо заготовки стерильними кришками і перевертаємо їх до повного охолодження під ковдру.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тархун в домашніх умовах - рецепт
На основі запашного естрагону, можна робити дивно смачний і по-справжньому тонізуючий літній напій. Розповімо, як власноруч зробити тархун і
Як зробити тархун в домашніх умовах?
Смарагдовий напій під назвою тархун знайомий кожному з нас, а от рослину, на основі якого його готують, відомо не так широко. Насправді, цей
Домашній тархун - рецепт
Знайти справжній смачний напій тархун у продажу сьогодні нереально. Подібного роду напої краще робити самому, використовуючи натуральні компоненти.
Лимонад з тархуна в домашніх умовах
Прекрасна варіація домашнього тонізуючого напою описана далі в статті. Розповімо, як власноруч виготовити дивно смачний лимонад, тільки в склад
Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
Цікава альтернатива домашнього лимонаду - тархун. Напій виходить такий же свіжий, дивовижно смачний, та й склад його дійсно мінімальний. Головна
Як зробити тархун?
Приголомшливо смачні напої можна без особливих труднощів створювати власноруч. Далі розповімо, як зробити шалено смачний тархун на основі естрагону.