Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Тархун в домашніх умовах - рецепт

Тархун в домашніх умовах - рецепт

23-09-2016, 10:58
884
Тархун в домашніх умовах - рецепт
Коли на дворі спекотне літо, питання приготування прохолодного напою стає більш ніж актуальним. Відмінний вибір – тархун, який роблять на основі екстракту кавказького естрагону. Це трав'яне питво виявиться як не можна до речі, якщо ви страждаєте від авітамінозів, ослабленого імунітету, зниженого апетиту і стресів. Але, купуючи їх в магазинах ви не застраховані від придбання підробки, тому варто звернути увагу на рецепт тархуна, який можна зробити в домашніх умовах. Адже тоді він буде не тільки смачним, але і корисним.

Приготування напою «Тархун» домашніх умовах


Цей спосіб найменш трудомісткий і дуже простий. Він не потребує використання різних кухонних помічників, і ви цілком зможете приготувати напій у перерві між домашніми справами.
Інгредієнти:

  • свіжий тархун – 1 пучок;

  • лимон – 3 зубчики;

  • цукор – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Щоб зрозуміти, як приготувати тархун в домашніх умовах, вам не знадобиться спеціальне кулінарне освіта. Просто промийте траву і відокремте листя від стебел. Поріжте невеликими шматочками стебла, довжина яких не буде перевищувати пару сантиметрів. Потім опустіть їх в окріп, проваріть 2-3 хвилини і залиште охолоджуватися.
    Листя помістіть в окрему ємність, посипте цукровим піском, добре розтовчіть толкушкой і залийте їх злегка підігрітою водою (температура не повинна перевищувати 40 градусів). Залиште листя у спокої до охолодження.
    Після закінчення 30-40 хвилин злийте настої стебел і листя разом з макухою в скляну ємність і помістіть в холодильник на три-чотири години. Тепер напій залишилося тільки процідити через дрібне ситечко – і його можна пити, додавши лід і лимонний сік.

    Лимонад з тархуна в домашніх умовах


    Лимонад, який продається в торгових точках, не тільки досить дорого коштує, але і шкідливий з-за наявності барвників та консервантів. Тому краще дізнатися, як приготувати напій «Тархун» з додаванням лайма в домашніх умовах. Адже він не тільки має приємний смак, але і насичений вітамінами.
    Інгредієнти:

  • лайм – 2 шт.;

  • вода – 1 л;

  • тархун – 1 великий пучок;

  • цукор – 75 р.


  • Приготування
    Спочатку необхідно зробити цукровий сироп. Для цього візьміть воду і цукор з пропорції 1:1 (на 70 г цукрового піску припадає 70 мл води), змішайте в каструлі і дочекайтеся закипання. Сироп повинен закипати до повного розчинення цукру, після чого ми залишаємо його охолоджуватися.
    Від вимитого тархуна відокремте листя і поділіть їх на дві непропорційні частини. Велику них помістіть в окрему миску і дуже інтенсивно потолките товкачиком, додавши приблизно чашку води. Необхідно вичавити якомога більше соку з рослини. Потім процідіть сік тархуна через марлю і змішайте з сиропом, після чого додайте порізаний невеликими скибочками лайма, листя і залийте все літром води. Все добре перемішайте, ще раз процідіть. Тепер можна скуштувати напій.

    Напій «Тархун» в домашніх умовах з агрусу


    Ця ягода росте практично на кожній присадибній ділянці, тому її легко використовувати для додання більш терпкого присмаку напою. До того ж такий тархун допустимо заготовити в домашніх умовах на зиму.
    Інгредієнти (на одну банку):

  • аґрус – 250 г;

  • естрагон – 2-3 стебла з листям;

  • цукор – 250 г;
  • Тархун в домашніх умовах - рецепт

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування напою знадобиться простерилізовані трилітрові банки. Виберіть недоспілий, ще кислуватий агрус і вимийте його разом з тархуном (плодоніжки можна залишити). У вже підготовлені банки покладіть листя тархуна, аґрус, лимонну кислоту і цукор і залийте цю суміш окропом. Банки негайно закочують і перевертають дном догори. Тепер поміщаємо їх під теплу ковдру приблизно на 12 годин, а коли охолонуть, переставляємо їх в прохолодне місце.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити тархун в домашніх умовах?
    Як зробити тархун в домашніх умовах?
    Смарагдовий напій під назвою тархун знайомий кожному з нас, а от рослину, на основі якого його готують, відомо не так широко. Насправді, цей
    Рецепт напою «Тархун»
    Рецепт напою «Тархун»
    Купити сьогодні максимально натуральний напій майже неможливо. Але його завжди можна приготувати власноруч. Розповімо, як здивувати рідних,
    Домашній тархун - рецепт
    Домашній тархун - рецепт
    Знайти справжній смачний напій тархун у продажу сьогодні нереально. Подібного роду напої краще робити самому, використовуючи натуральні компоненти.
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах
    Лимонад з тархуна в домашніх умовах
    Прекрасна варіація домашнього тонізуючого напою описана далі в статті. Розповімо, як власноруч виготовити дивно смачний лимонад, тільки в склад
    Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
    Як зробити напій «Тархун» в домашніх умовах?
    Цікава альтернатива домашнього лимонаду - тархун. Напій виходить такий же свіжий, дивовижно смачний, та й склад його дійсно мінімальний. Головна
    Як зробити тархун?
    Як зробити тархун?
    Приголомшливо смачні напої можна без особливих труднощів створювати власноруч. Далі розповімо, як зробити шалено смачний тархун на основі естрагону.