» » Домашній тархун - рецепт

Домашній тархун - рецепт

Домашній тархун - рецепт
Для більшості людей, народжених у Радянському Союзі смак тархуну — це яскравий смак дитинства нарівні з ситро і ирисками. Зараз у продажу безліч напоїв, але всі вони готуються штучно, а ми розповімо, як зробити напій тархун в домашніх умовах, і при цьому він буде натуральним, корисним і мегаароматным.

Рецепт приготування лимонаду з тархуна в домашніх умовах


Інгредієнти:

  • естрагон – 125 г;

  • лимон – 15 шт.;

  • цукор – 300 г;

  • вода – 1 л;

  • вода газована;


  • Приготування
    Ставимо воду в каструлі на плиту, а самі тим часом нарізаємо естрагон, необов'язково дрібно, головне, щоб шматочки з легкістю влізли в блендер. Нарізаємо прямо зі стеблами, тому що в них міститься багато ароматичних речовин, а оскільки ми м'якоть будемо проціджувати вони не потраплять в напій і нічого не зіпсують. Видавлюємо сік з лимона і переливаємо через сито в чашу блендера, до нього відправляємо естрагон і 60 г цукру, добре все подрібнюємо в кашку. У киплячу воду кладемо цукор і ароматну масу, перемішуємо і через хвилину знімаємо з вогню. Для того щоб естрагон віддав свій смак і сироп вийшов максимально ароматним краще всього залишити настоюватися на ніч, тобто 12 годин. А тоді сироп проціджують і розбавляємо сильногазованою водою в пропорції 2:1 відповідно. Якщо напій ви подаєте гостям або на святковий стіл можна прикрасити келих гілочкою естрагону і часточкою лимона, а також додати льоду.

    Напій тархун в домашніх умовах з агрусу


    Такий напій можна готувати і на зиму, і для вживання влітку, як лимонад.
    Інгредієнти:

  • аґрус – 15 склянки;

  • цукор – 250 г;

  • лимонна кислота – 5 г;

  • вода – 2 літри;

  • м'ята і меліса – по 2 гілочки.


  • Приготування
    Ягоди краще всього взяти недоспелые, ще трохи зелененькі, добре їх миємо, перебираємо від листочків і відриваємо хвостики з двох
    Домашній тархун - рецепт
    сторін. Якщо ви заготовлює напій на зиму, складаємо все в чистий стерилізований бутель, ставимо грітися воду і як тільки вона закипіла заливаємо в банку. Закатуємо, перевертаємо і накриваємо чимось щільним, щоб напій якомога довше залишався гарячим, так він краще настоїться. Ягоди можна проколоти кілька разів зубочисткою, тоді вони не тріснуть і залишаться гарними і ціленькими. Якщо ж ви хочете приготувати тархун і не купорить його, то просто закиньте в киплячу воду і проварити кілька хвилин. Потім накрийте кришкою і рушником і дочекайтеся поки він повністю охолоне.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:26
    Переглядів: 55