Вернуться назад Распечатать

Тархун в домашніх умовах - рецепт

Тархун в домашніх умовах - рецепт
Коли на дворі спекотне літо, питання приготування прохолодного напою стає більш ніж актуальним. Відмінний вибір – тархун, який роблять на основі екстракту кавказького естрагону. Це трав'яне питво виявиться як не можна до речі, якщо ви страждаєте від авітамінозів, ослабленого імунітету, зниженого апетиту і стресів. Але, купуючи їх в магазинах ви не застраховані від придбання підробки, тому варто звернути увагу на рецепт тархуна, який можна зробити в домашніх умовах. Адже тоді він буде не тільки смачним, але і корисним.

Приготування напою «Тархун» домашніх умовах


Цей спосіб найменш трудомісткий і дуже простий. Він не потребує використання різних кухонних помічників, і ви цілком зможете приготувати напій у перерві між домашніми справами.
Інгредієнти:

  • свіжий тархун – 1 пучок;

  • лимон – 3 зубчики;

  • цукор – 2 ч. ложки.


  • Приготування
    Щоб зрозуміти, як приготувати тархун в домашніх умовах, вам не знадобиться спеціальне кулінарне освіта. Просто промийте траву і відокремте листя від стебел. Поріжте невеликими шматочками стебла, довжина яких не буде перевищувати пару сантиметрів. Потім опустіть їх в окріп, проваріть 2-3 хвилини і залиште охолоджуватися.
    Листя помістіть в окрему ємність, посипте цукровим піском, добре розтовчіть толкушкой і залийте їх злегка підігрітою водою (температура не повинна перевищувати 40 градусів). Залиште листя у спокої до охолодження.
    Після закінчення 30-40 хвилин злийте настої стебел і листя разом з макухою в скляну ємність і помістіть в холодильник на три-чотири години. Тепер напій залишилося тільки процідити через дрібне ситечко – і його можна пити, додавши лід і лимонний сік.

    Лимонад з тархуна в домашніх умовах


    Лимонад, який продається в торгових точках, не тільки досить дорого коштує, але і шкідливий з-за наявності барвників та консервантів. Тому краще дізнатися, як приготувати напій «Тархун» з додаванням лайма в домашніх умовах. Адже він не тільки має приємний смак, але і насичений вітамінами.
    Інгредієнти:

  • лайм – 2 шт.;

  • вода – 1 л;

  • тархун – 1 великий пучок;

  • цукор – 75 р.


  • Приготування
    Спочатку необхідно зробити цукровий сироп. Для цього візьміть воду і цукор з пропорції 1:1 (на 70 г цукрового піску припадає 70 мл води), змішайте в каструлі і дочекайтеся закипання. Сироп повинен закипати до повного розчинення цукру, після чого ми залишаємо його охолоджуватися.
    Від вимитого тархуна відокремте листя і поділіть їх на дві непропорційні частини. Велику них помістіть в окрему миску і дуже інтенсивно потолките товкачиком, додавши приблизно чашку води. Необхідно вичавити якомога більше соку з рослини. Потім процідіть сік тархуна через марлю і змішайте з сиропом, після чого додайте порізаний невеликими скибочками лайма, листя і залийте все літром води. Все добре перемішайте, ще раз процідіть. Тепер можна скуштувати напій.

    Напій «Тархун» в домашніх умовах з агрусу


    Ця ягода росте практично на кожній присадибній ділянці, тому її легко використовувати для додання більш терпкого присмаку напою. До того ж такий тархун допустимо заготовити в домашніх умовах на зиму.
    Інгредієнти (на одну банку):

  • аґрус – 250 г;

  • естрагон – 2-3 стебла з листям;

  • цукор – 250 г;
  • Тархун в домашніх умовах - рецепт

  • лимонна кислота – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Для приготування напою знадобиться простерилізовані трилітрові банки. Виберіть недоспілий, ще кислуватий агрус і вимийте його разом з тархуном (плодоніжки можна залишити). У вже підготовлені банки покладіть листя тархуна, аґрус, лимонну кислоту і цукор і залийте цю суміш окропом. Банки негайно закочують і перевертають дном догори. Тепер поміщаємо їх під теплу ковдру приблизно на 12 годин, а коли охолонуть, переставляємо їх в прохолодне місце.