До напою «Тархун» неможливо ставитися байдуже. Його яскравий смак викликає або невимовний захват, або ж навпаки зовсім не подобається дегустатору. Для шанувальників цього освіжаючого напою ми розповімо, як приготувати його в домашніх умовах з доступних натуральних компонентів, тим самим убезпечивши себе від вживання магазинного продукту сумнівної якості.
Як приготувати напій «Тархун» в домашніх умовах - рецепт приготування
Інгредієнти: свіжий тархун (трава) – 140 г; лимон – 210 г; вода фільтрована – 17 л; цукор тростинний – 140 р. Приготування Для приготування тархуна в домашніх умовах за цим рецептом з ретельно вимитого знімаємо цедру лимона, а гілочки запашної трави промиваємо і трохи обсушуємо. Тепер перемелюємо підготовлені компоненти за допомогою блендера, додаємо цукор, віджимаємо туди ж з лимона сік і перемішуємо. Отриману суміш заливаємо водою, розмішуємо до розчинення всіх солодких кристалів і ставимо настоюватися на кілька годин в холодильник.
Перед подачею настоявшийся, охолоджений напій проціджують, розливаємо по келихах, доповнюємо гілочкою тархуну і лимонної часточкою і насолоджуємося.
Напій з трави тархун - рецепт з алкоголем
Інгредієнти: тархун свіжий – 05 пучка; лайм – 85 м; вода фільтрована – 750 мл; цукор тростинний – 95 г; гілочки м'яти для подачі – за смаком; кубики льоду для подачі – за смаком; шампанське – 750 мл. Приготування У кухлик насипаємо цукор, наливаємо третину склянки холодної води і ставимо на вогонь. Прогріваємо сироп, безперервно помішуючи, до розчинення всіх кристалів. Гілочки свіжого тархуну промиваємо, обсушуємо, укладаємо у відповідну посудину, вливаємо дві третину склянки води і розтираємо зелень товкачем до максимальної віддачі нею свого соку. Тепер стебла трави викидаємо, а туди ж закладаємо попередньо промитий і розрізаний на часточки лайма і повторюємо процедуру розтирання і отримання соку. Далі вливаємо іншу воду, додаємо приготований раніше сироп, перемішуємо і ставимо на пару-трійку годин в холодильник. По закінченні часу основу напою проціджуємо, додаємо до неї шампанське і можемо подавати, доповнивши кожен келих часточкою лайма, гілочкою лайма і кубиками льоду.
Рецепт напою «Тархун» з лимоном і лаймом
Інгредієнти: тархун свіжий – 210 г; лайм – 110 г; лимон – 190 г; вода фільтрована – 17-2 л; цукор – 170 г або по смаку. Приготування В даному випадку для приготування напою споліскуємо лимон, лайм і тархун, подрібнюємо компоненти спочатку ножем, а потім пробиваємо блендером, додавши при цьому половину склянки теплої кип'яченої води і цукровий пісок. Тепер за допомогою марлевого відрізу віджимаємо сік, розбавляємо його до бажаного смаку холодною кип'яченою водою і ставимо на кілька годин на полицю холодильника.
Рецепт напою «Тархун» з агрусу на зиму
Інгредієнти: Розрахунок на одну 3-х літрову банку:
агрус – 2 склянки; гілочки м'яти – 3-4 шт.; вода фільтрована – 2 л; цукор – 300 г; кислота лимонна – 1 ч. ложка. Приготування Смак улюбленого напою можна отримати і без участі трави тархун. Для цього нам знадобиться агрус і гілочки м'яти. Готується такий напій на зразок звичайного компоту. В даному випадку ми запропонуємо рецепт
заготовки його на зиму.
Агрус перебираємо, промиваємо під струменем прохолодної води, а потім даємо стекти і трохи обсохнути. Аналогічним чином готуємо і гілочки м'яти. Стерилізуємо будь-яким зручним способом трилітрові скляні банки, після чого в кожну насипаємо по дві склянки агрусу, додаємо по три-чотири гілочки м'яти, закладаємо також за триста грам цукру і заливаємо вміст доверху киплячій фільтрованою водою. Тут же закатуємо заготовки стерильними кришками і перевертаємо їх до повного охолодження під ковдру.