Квас з житнього хліба в домашніх умовах
Влітку справжній квас чудово освіжає, вгамовує спрагу, відновлює сили і швидко позбавляє від втоми. А ще цей смачний напій можна легко приготувати вдома. Пропонуємо вашій увазі кілька рецептів російського квасу житнього хліба.
Інгредієнти:
хліб домашній подовий – 495 г;
вода питна – 5 л;
цукор дрібний – 255 г;
свіжі пресовані дріжджі – 20 р.
Приготування
Для приготування домашнього холодного квасу, житній хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо в духовці. Воду кип'ятимо, а потім остуджуємо і переливаємо в бродильну ємність. Кидаємо туди ж сухарі, накриваємо шийку марлею і прибираємо тару на 48 годин в темне місце.
Дріжджі розводимо по інструкції, надрукованій на пачці. Через 2 дні квасне сусло фільтруємо через марлю і добре віджимаємо сухарі. Переливаємо отриманий напій знову в ємність для бродіння, кидаємо склянку цукру і вводимо розведені дріжджі. Гарненько все перемішуємо, нещільно накриваємо ємність кришкою і ставимо на 15 годин в будь темне місце. Потім розливаємо домашній квас в чисті пластикові пляшки, кидаємо в кожну по дрібці цукру і перемішуємо. Герметично закриваємо ємності і ставимо їх на 5 годин в темне місце. Після цього охолоджуємо квас до температури 10 градусів, забравши його в холодильник. Через кілька годин процес бродіння зупиниться і можна сміливо приступати до дегустації.
Інгредієнти:
хліб житній – 495 г;
цукор – 305 м;
вода питна – 5 л;
родзинки сухий – 55 р.
Приготування
Перед тим, як почати робити квас, житній хліб ріжемо кубиками і підсушуємо до рум'яного стану в духовці. Воду кип'ятимо, додаємо сухарі і висипаємо склянку цукру. Ретельно все перемішуємо і охолоджуємо отримане сусло до температури 25 градусів. Після цього перелити рідину в бродильну ємність, додаємо родзинки і знову перемішуємо. Накриваємо шийку марлею і переносимо банку в темне прохолодне місце.
Через 2 дні після початку бродіння, саморобний квас фільтруємо через марлю, висипаємо цукор, що залишився, перемішуємо і розливаємо напій в пластикові пляшки. У кожну кидаємо по кілька сухих родзинок і щільно закриваємо кришками. Витримуємо пляшки 10 годин у теплому темному місці, а потім відправляємо в холодильник. Після охолодження домашній квас з житнього хліба розливаємо по склянках і приступаємо до дегустації.
Інгредієнти:
хліб свіжий житній – 905 г;
вода питна – 4 л;
корінь хрону – 70 г;
свіжі пресовані дріжджі – 25 г;
натуральний мед – 40 мл;
листя свіжої м'яти – за смаком;
цукор – 420 г;
родзинки сухий – жменя.
Приготування
Житній хліб ріжемо скибочками і підрум'янюємо в духовці до появи темних кірочок. Тепер беремо містку п'ятилітрову каструлю, складаємо сухарі, заливаємо окропом і наполягаємо приблизно 2 години. Майже остиглий хлібний відвар проціджуємо через марлю в іншу ємність і вливаємо дріжджі, розведені заздалегідь в половині склянки теплої води. Далі кидаємо необхідну кількість цукру і ретельно розмішуємо суміш дерев'яною ложкою. Після цього квасну суміш залишаємо бродити на 5 годин, до появи на поверхні піни. Корінь хрону чистимо, подрібнюємо на тертці або збиваємо в блендері. Змішуємо отриману масу з рідким медом і додаємо суміш в готову основу. Розмішуємо, розливаємо напій по банках і в кожну кидаємо по кілька сухих родзинок і листочків свіжої м'яти. Закриваємо тару щільно кришками і відправляємо на кілька годин в холодильник. Далі домашній квас проціджуємо в глечик і приступаємо до дегустації.
Рецепт квасу житнього хліба
Інгредієнти:
Приготування
Для приготування домашнього холодного квасу, житній хліб нарізаємо кубиками і обсмажуємо в духовці. Воду кип'ятимо, а потім остуджуємо і переливаємо в бродильну ємність. Кидаємо туди ж сухарі, накриваємо шийку марлею і прибираємо тару на 48 годин в темне місце.
Дріжджі розводимо по інструкції, надрукованій на пачці. Через 2 дні квасне сусло фільтруємо через марлю і добре віджимаємо сухарі. Переливаємо отриманий напій знову в ємність для бродіння, кидаємо склянку цукру і вводимо розведені дріжджі. Гарненько все перемішуємо, нещільно накриваємо ємність кришкою і ставимо на 15 годин в будь темне місце. Потім розливаємо домашній квас в чисті пластикові пляшки, кидаємо в кожну по дрібці цукру і перемішуємо. Герметично закриваємо ємності і ставимо їх на 5 годин в темне місце. Після цього охолоджуємо квас до температури 10 градусів, забравши його в холодильник. Через кілька годин процес бродіння зупиниться і можна сміливо приступати до дегустації.
Домашній квас з житнього хліба без дріжджів
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як почати робити квас, житній хліб ріжемо кубиками і підсушуємо до рум'яного стану в духовці. Воду кип'ятимо, додаємо сухарі і висипаємо склянку цукру. Ретельно все перемішуємо і охолоджуємо отримане сусло до температури 25 градусів. Після цього перелити рідину в бродильну ємність, додаємо родзинки і знову перемішуємо. Накриваємо шийку марлею і переносимо банку в темне прохолодне місце.
Через 2 дні після початку бродіння, саморобний квас фільтруємо через марлю, висипаємо цукор, що залишився, перемішуємо і розливаємо напій в пластикові пляшки. У кожну кидаємо по кілька сухих родзинок і щільно закриваємо кришками. Витримуємо пляшки 10 годин у теплому темному місці, а потім відправляємо в холодильник. Після охолодження домашній квас з житнього хліба розливаємо по склянках і приступаємо до дегустації.
Квас з житнього хліба в домашніх умовах
Інгредієнти:
Приготування
Житній хліб ріжемо скибочками і підрум'янюємо в духовці до появи темних кірочок. Тепер беремо містку п'ятилітрову каструлю, складаємо сухарі, заливаємо окропом і наполягаємо приблизно 2 години. Майже остиглий хлібний відвар проціджуємо через марлю в іншу ємність і вливаємо дріжджі, розведені заздалегідь в половині склянки теплої води. Далі кидаємо необхідну кількість цукру і ретельно розмішуємо суміш дерев'яною ложкою. Після цього квасну суміш залишаємо бродити на 5 годин, до появи на поверхні піни. Корінь хрону чистимо, подрібнюємо на тертці або збиваємо в блендері. Змішуємо отриману масу з рідким медом і додаємо суміш в готову основу. Розмішуємо, розливаємо напій по банках і в кожну кидаємо по кілька сухих родзинок і листочків свіжої м'яти. Закриваємо тару щільно кришками і відправляємо на кілька годин в холодильник. Далі домашній квас проціджуємо в глечик і приступаємо до дегустації.
Рекомендуємо добрі рецепти
Квас з житнього хліба
Справді смачним, насиченим і неодмінно тонізуючим вийде квас, якщо зробити його на житній основі. Далі детально опишемо, як такий незрівнянний напій
Домашній квас з житнього хліба – рецепт
У жарку пору неодмінно встигніть зробити шалено смачний квас саме з житнього хліба. Його насичений смак, бурштиновий колір неодмінно сподобаються
Квас із житнього ферментованого солоду — рецепт
Прекрасний літній напій пропонуємо зробити вдома, самостійно. Розповімо, як з абсолютно доступних компонентів швидко створити натуральний і шалено
Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш
Квас із сухофруктів
Квас - це популярний російський напій, який чудово вгамовує спрагу в літню спеку. Варіантів і способів його створення існує безліч. І сьогодні ми
Квас без дріжджів - рецепт
Квас - популярний російський напій, що володіє кислуватим смаком. Його готують шляхом бродіння житнього хліба, з додаванням меду, буряків,