» » Квас з цикорію і лимонної кислоти

Квас з цикорію і лимонної кислоти

Квас з цикорію і лимонної кислоти
В цикорії містяться не тільки вітаміни і мікроелементи (С, А, магній, залізо), але і підбадьорливі речовини, які допоможуть зібратися з силами для нових звершень. Розповімо, як приготувати квас з цикорієм.
Квас з дріжджами
Насправді, домашній квас з цикорію можна робити різними способами. Один з найпростіших, дешевих і швидких – запустити процес бродіння з допомогою звичайних дріжджів. Єдина умова – дріжджі обов'язково вибираємо свіжі, інакше напій не вдасться, в ньому не буде бульбашок газу, які так подобаються всім в цьому напої, так і активний дріжджовий присмак точно нікого не порадує. Готують квас у великій ємності, даючи процесу бродіння початися, а потім переливають в меншу тару, щоб він відстоявся. Оскільки процес зупиняється не відразу, тара повинна бути із запасом, щоб газам було куди виходити.
Про добавки
Влітку краще вгамовувати спрагу кислуватими, а не нудотно-солодкими напоями, тому зазвичай в квас кладуть лимонний сік. Якщо лимонів купити не вдалося (влітку бувають перебої з поставками цитрусових), можна приготувати квас з цикорію і лимонної кислоти. Кислота не тільки додасть додаткові смакові ноти напою, але ще й дозволить довше зберігати його, будучи природним консервантом. Рецепт квасу з цукром і лимонною кислотою можна ускладнити, додавши будь-які поєднуються з напоєм компоненти. Крім соку лимона квас можна класти листочки м'яти, меліси та інших ароматних рослин, корицю, ваніль, додати сік лайма, апельсина або грейпфрута. Головне – не переборщити, щоб смак і аромат основного напою відчувалися досить добре.
Швидкий квас
Швидкий квас з цикорієм готується за 5 хвилин, відстояти пару годин і в той же день готовий до вживання.
Інгредієнти:

  • підготовлена (обов'язково прокип'ячена, можливо фільтрована або бутильована) тепла вода – 5 л;

  • цикорій в баночці у вигляді пасти – 120-130 г;

  • кислота лимонна якісна /сік лимона – 15 г/1/2 склянки;

  • живі свіжі дріжджі – близько 35-50 г;

  • вітчизняний білий очищений цукровий пісок – 2 склянки без гірки.


  • Приготування
    Першим ділом в теплій воді розвести цукор, пробуємо розчин на солодкість – він не повинен нагадувати сироп. Додаємо лимонну кислоту або сік, віджатий з лимона, знову пробуємо і регулюємо, скільки чого додати. Після цього відливаємо близько склянки води і розводимо дріжджі. Вони повинні повністю розійтися, вийде густа рідина білого кольору. Виливаємо її в ємність з майбутнім квасом і туди ж кладемо з баночки цикорій. Перемішуємо, накриваємо і ставимо в тепле місце. Через 2 години переливаємо квас в півторалітрові пляшки з-під лимонаду, не доливаючи приблизно по півсклянки в кожну. Закручуємо кришечки і встановлюємо пляшки в льох або холодильник. Відкриваємо акуратно, щоб скупчилися гази не змусили квас виплеснутися. Як бачите, зробити квас з цикорію зовсім не складно і дешево.
    «Сухий» квас
    Так називається квас з цикорію і лимонної кислоти, який готується з сухих компонентів.
    Інгредієнти:

  • пісок цукровий білий очищений – 15-2 склянки;

  • кислота якісна лимонна – 1 ч. ложка;

  • дріжджі сухі порошкоподібні (перевіряємо дату виготовлення) – 10 г;

  • цикорій розчинний , теж порошкоподібний – 3 ст. ложки;

  • підготовлена (відстояна, фільтрована) холодна вода – 5 л.


  • Приготування
    Візьмемо 5-літрову канистрочку з-під води, добре промиємо і дамо просохнути. Всипаємо в неї цукор, дріжджі, додаємо лимонну
    Квас з цикорію і лимонної кислоти
    кислоту і цикорій. Можна покласти кілька гілочок м'яти, жменю родзинок або шматочок кориці. Ні в якому разі не використовуйте мелену корицю! Наливаємо третину обсягу води і починаємо як можна енергійніше струшувати нашу ємність. Коли всі компоненти розчинилися, доливаємо воду. Приготування квасу з цикорію на основі сухих дріжджів – процес трохи більш довгий, тому тримаємо наш квас в теплі хоча б 3 а краще – 4 години. Не забудьте – фляга повинна бути відкритою, інакше вона вибухне і доведеться відтирати кухню, замість того щоб прохолоджуватися з келихом смачного холодного квасу. Переливаємо «відіграв» напій у пляшки і тримаємо їх у холодильнику.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:25
    Переглядів: 404