» » Квас з цикорієм – рецепт на 5 літрів

Квас з цикорієм – рецепт на 5 літрів

Квас з цикорієм – рецепт на 5 літрів
Хто пам'ятає смак квасу, який був за часів Радянського Союзу, розуміє, що зараз такого напою знайти просто неможливо. Те, що зараз продають в магазинах – це лише деяку подобу того справжнього квасу. Ми ж вам зараз розповімо рецепти приготування квасу з цикорію. Напій виходить не тільки дуже смачним, освіжаючим, що бадьорить, але ще і дуже корисним. Він благотворно впливає на роботу травної системи, усуває дисбактеріоз. Загалом, напій варто того, щоб його приготувати і порадувати близьких.

Квас з цикорію – рецепт на 5 літрів


Інгредієнти:

  • тепла кип'ячена вода – 5 літрів;

  • пісок цукровий – 300 г;

  • свіжі пресовані дріжджі – 50 г;

  • розчинний цикорій – 15 ст. ложки;

  • великий лимон – 1 шт.


  • Приготування
    Теплу кип'ячену воду наливаємо в велику ємність для приготування квасу. Вимитий ретельно лимон разом з цедрою подрібнюємо у блендері або ж перекручуємо на м'ясорубці. Отриману кашку покласти в марлю, зав'язуємо її мішечком і поміщаємо в посудину з холодною водою. Додаємо свіжі пресовані дріжджі і добре розмішуємо. Кладемо цукровий пісок і розчинний цикорій. Тепер суміш пробуємо на смак – якщо недостатньо кислоти, додаємо трохи лимонної кислоти. Тепер руками все ретельно вимішуємо, розминаючи мішечок з лимоном. Хвилин через 10 мішечок з лимонною кашкою витягаємо, а рідина розливаємо по чистим пластикових пляшках. Але наливати потрібно не до самого верху, залишаючи місце для газів, які утворюються при бродінні.
    На 2-3 години залишаємо напій на сонці для бродіння. Готовність перевіряємо наступним чином: натискаємо пальцями на стінки пляшки, якщо вони вже досить щільні, то можна помістити в холодильник - квас з цикорію на 5 літрів готовий! Перетримувати квас не варто, так як вийде звичайна бражка.

    Домашній квас з цикорію – рецепт


    Інгредієнти:

  • розчинний цикорій – 3 ст. ложки;

  • вода очищена – 5 літрів;

  • пісок цукровий – 400 г;

  • сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;

  • настоянка м'яти перцевої – 15 ч. ложки;

  • лимонна кислота – 10 р.


  • Приготування
    Очищену воду кип'ятимо (рекомендується використовувати фільтровану, джерельну, тільки не звичайну водопровідну, так як вона може безнадійно зіпсувати смак готового напою). Розчиняємо в ній лимонну кислоту, цукровий пісок, настоянку перцевої м'яти, цикорій і залишаємо остигати до температури близько 37 градусів. Додаємо сухі дріжджі і гарненько розмішуємо. Розливаємо суміш з пластикових пляшках і на кілька годин залишаємо при кімнатній температурі (можна і залишити на ніч). Вранці прибираємо квас із цикорієм і сухими дріжджами в холод, а потім насолоджуємося неповторним смаком напою.

    Квас з цикорію зі свіжою м'ятою


    Інгредієнти:

  • очищена вода – 5 літрів;

  • свіжа м'ята – 1 пучок;

  • цикорій розчинний – 6 ст. ложок;

  • пісок цукровий – 05 кг;

  • сухі дріжджі швидкої дії – 10 м;

  • лимонна кислота – 05 ч. ложки.


  • Приготування
    Квас з цикорієм – рецепт на 5 літрів

    В очищену воду додаємо цукровий пісок, розчинний цикорій, пучок свіжої м'яти, доводимо до кипіння і залишаємо до охолодження. Тим часом сухі швидкодіючі дріжджі змішати з 1 чайною ложкою цукру, додаємо 2 столові ложки води, розмішуємо і залишаємо масу підходити. Коли маса з цикорієм охолоне приблизно до 35 градусів, вливаємо дріжджову масу, розмішуємо і залишаємо на 3 години для бродіння при кімнатній температурі. Приблизно через 2 години пробуємо напій на смак – якщо різкості достатньо, то напій готовий! Перш ніж прибрати квас з цикорієм в холодильник, додаємо в нього лимонну кислоту.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:24
    Переглядів: 109