Квас з цикорієм – рецепт на 5 літрів
Хто пам'ятає смак квасу, який був за часів Радянського Союзу, розуміє, що зараз такого напою знайти просто неможливо. Те, що зараз продають в магазинах – це лише деяку подобу того справжнього квасу. Ми ж вам зараз розповімо рецепти приготування квасу з цикорію. Напій виходить не тільки дуже смачним, освіжаючим, що бадьорить, але ще і дуже корисним. Він благотворно впливає на роботу травної системи, усуває дисбактеріоз. Загалом, напій варто того, щоб його приготувати і порадувати близьких.
Інгредієнти:
тепла кип'ячена вода – 5 літрів;
пісок цукровий – 300 г;
свіжі пресовані дріжджі – 50 г;
розчинний цикорій – 15 ст. ложки;
великий лимон – 1 шт.
Приготування
Теплу кип'ячену воду наливаємо в велику ємність для приготування квасу. Вимитий ретельно лимон разом з цедрою подрібнюємо у блендері або ж перекручуємо на м'ясорубці. Отриману кашку покласти в марлю, зав'язуємо її мішечком і поміщаємо в посудину з холодною водою. Додаємо свіжі пресовані дріжджі і добре розмішуємо. Кладемо цукровий пісок і розчинний цикорій. Тепер суміш пробуємо на смак – якщо недостатньо кислоти, додаємо трохи лимонної кислоти. Тепер руками все ретельно вимішуємо, розминаючи мішечок з лимоном. Хвилин через 10 мішечок з лимонною кашкою витягаємо, а рідина розливаємо по чистим пластикових пляшках. Але наливати потрібно не до самого верху, залишаючи місце для газів, які утворюються при бродінні.
На 2-3 години залишаємо напій на сонці для бродіння. Готовність перевіряємо наступним чином: натискаємо пальцями на стінки пляшки, якщо вони вже досить щільні, то можна помістити в холодильник - квас з цикорію на 5 літрів готовий! Перетримувати квас не варто, так як вийде звичайна бражка.
Інгредієнти:
розчинний цикорій – 3 ст. ложки;
вода очищена – 5 літрів;
пісок цукровий – 400 г;
сухі швидкодіючі дріжджі – 10 г;
настоянка м'яти перцевої – 15 ч. ложки;
лимонна кислота – 10 р.
Приготування
Очищену воду кип'ятимо (рекомендується використовувати фільтровану, джерельну, тільки не звичайну водопровідну, так як вона може безнадійно зіпсувати смак готового напою). Розчиняємо в ній лимонну кислоту, цукровий пісок, настоянку перцевої м'яти, цикорій і залишаємо остигати до температури близько 37 градусів. Додаємо сухі дріжджі і гарненько розмішуємо. Розливаємо суміш з пластикових пляшках і на кілька годин залишаємо при кімнатній температурі (можна і залишити на ніч). Вранці прибираємо квас із цикорієм і сухими дріжджами в холод, а потім насолоджуємося неповторним смаком напою.
Інгредієнти:
очищена вода – 5 літрів;
свіжа м'ята – 1 пучок;
цикорій розчинний – 6 ст. ложок;
пісок цукровий – 05 кг;
сухі дріжджі швидкої дії – 10 м;
лимонна кислота – 05 ч. ложки.
Приготування
В очищену воду додаємо цукровий пісок, розчинний цикорій, пучок свіжої м'яти, доводимо до кипіння і залишаємо до охолодження. Тим часом сухі швидкодіючі дріжджі змішати з 1 чайною ложкою цукру, додаємо 2 столові ложки води, розмішуємо і залишаємо масу підходити. Коли маса з цикорієм охолоне приблизно до 35 градусів, вливаємо дріжджову масу, розмішуємо і залишаємо на 3 години для бродіння при кімнатній температурі. Приблизно через 2 години пробуємо напій на смак – якщо різкості достатньо, то напій готовий! Перш ніж прибрати квас з цикорієм в холодильник, додаємо в нього лимонну кислоту.
Квас з цикорію – рецепт на 5 літрів
Інгредієнти:
Приготування
Теплу кип'ячену воду наливаємо в велику ємність для приготування квасу. Вимитий ретельно лимон разом з цедрою подрібнюємо у блендері або ж перекручуємо на м'ясорубці. Отриману кашку покласти в марлю, зав'язуємо її мішечком і поміщаємо в посудину з холодною водою. Додаємо свіжі пресовані дріжджі і добре розмішуємо. Кладемо цукровий пісок і розчинний цикорій. Тепер суміш пробуємо на смак – якщо недостатньо кислоти, додаємо трохи лимонної кислоти. Тепер руками все ретельно вимішуємо, розминаючи мішечок з лимоном. Хвилин через 10 мішечок з лимонною кашкою витягаємо, а рідина розливаємо по чистим пластикових пляшках. Але наливати потрібно не до самого верху, залишаючи місце для газів, які утворюються при бродінні.
На 2-3 години залишаємо напій на сонці для бродіння. Готовність перевіряємо наступним чином: натискаємо пальцями на стінки пляшки, якщо вони вже досить щільні, то можна помістити в холодильник - квас з цикорію на 5 літрів готовий! Перетримувати квас не варто, так як вийде звичайна бражка.
Домашній квас з цикорію – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Очищену воду кип'ятимо (рекомендується використовувати фільтровану, джерельну, тільки не звичайну водопровідну, так як вона може безнадійно зіпсувати смак готового напою). Розчиняємо в ній лимонну кислоту, цукровий пісок, настоянку перцевої м'яти, цикорій і залишаємо остигати до температури близько 37 градусів. Додаємо сухі дріжджі і гарненько розмішуємо. Розливаємо суміш з пластикових пляшках і на кілька годин залишаємо при кімнатній температурі (можна і залишити на ніч). Вранці прибираємо квас із цикорієм і сухими дріжджами в холод, а потім насолоджуємося неповторним смаком напою.
Квас з цикорію зі свіжою м'ятою
Інгредієнти:
Приготування

В очищену воду додаємо цукровий пісок, розчинний цикорій, пучок свіжої м'яти, доводимо до кипіння і залишаємо до охолодження. Тим часом сухі швидкодіючі дріжджі змішати з 1 чайною ложкою цукру, додаємо 2 столові ложки води, розмішуємо і залишаємо масу підходити. Коли маса з цикорієм охолоне приблизно до 35 градусів, вливаємо дріжджову масу, розмішуємо і залишаємо на 3 години для бродіння при кімнатній температурі. Приблизно через 2 години пробуємо напій на смак – якщо різкості достатньо, то напій готовий! Перш ніж прибрати квас з цикорієм в холодильник, додаємо в нього лимонну кислоту.
Рекомендуємо добрі рецепти

Домашній хлібний квас
Квас - найпопулярніший домашній напій і звичайно його краще зробити самостійно. Процес його виготовлення нешвидкий, але результат завжди успішний.

Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт
Спробуйте приготувати незвичайний, новий і дійсно корисний літній напій, керуючись наведеними далі рекомендаціями. Пропонуємо зробити смачний квас з

Квас з цикорію і лимонної кислоти
У спеку, щоб компенсувати втрату рідини потрібно більше пити. Якщо соки, компоти і морси набридли, можна втамовувати спрагу смачним, прохолодним

Квас із житнього ферментованого солоду — рецепт
Прекрасний літній напій пропонуємо зробити вдома, самостійно. Розповімо, як з абсолютно доступних компонентів швидко створити натуральний і шалено

Яблучний квас
Яблучний квас - один з небагатьох напоїв, які підходять для вживання як в холодну, так і в теплу пору. Взимку яблучний квас можна пити з медом у

Житній квас
Квас - улюблений напій багатьох людей, особливо в літній час. Існує досить багато його видів: медові, фруктові, ягідні, хлібні. Але найбільш