» » Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт

Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт

Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт
Пропонуємо рецепти приготування в домашніх умовах швидкого і ароматного квасу з цикорію. Завдяки цінним властивостям останнього такий напій не тільки смачний, але ще і неймовірно корисний. Він чудово освіжає в спеку, тонізує, бадьорить і додає сил. Але не варто зловживати квасом з цикорію. Адже, як відомо, все корисно в міру.

Домашній квас з цикорію і лимонної кислоти - рецепт


Інгредієнти:

  • цикорій – 2-25 ст. ложки без гірки;

  • кислота лимонна – 1 ч. ложка;

  • цукровий пісок – 270 г;

  • очищена вода кип'ячена – 45 л;

  • пресовані дріжджі – 90 р.


  • Приготування
    Першим ділом закип'ятимо воду і дамо їй охолонути до температури сорок градусів. Тепер додаємо до неї дріжджі пресовані, цукровий пісок, лимонну кислоту, всипаємо цикорій і розмішуємо до повного розчинення всіх компонентів. Залишаємо заготовку в теплі до появи на поверхні перших бульбашок і ще на дві години для бродіння. Тепер акуратно, щоб не підняти осад, переливаємо квас з пластикових пляшок або інших ємкостей і ставимо на полицю холодильника для охолодження.
    Через кілька годин або на наступний день квас можна пробувати.

    Як приготувати в домашніх умовах квас із цикорієм і сухими дріжджами?


    Інгредієнти:

  • цикорій – 3 ст. ложки;

  • кислота лимонна – 05 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 310 г;

  • очищена вода кип'ячена – 5 л;

  • сухі дріжджі – 5-7 р.


  • Приготування
    В п'ятилітрову пластикову пляшку додаємо цукровий пісок, лимонну кислоту, дріжджі сухі і цикорій. Вливаємо приблизно літр трохи теплої кип'яченої води і інтенсивно збовтуємо вміст, щоб всі компоненти розчинилися по максимуму. Тепер доливаємо залишилася також трохи теплу воду і, не закриваючи бутель, залишаємо в теплі два-три години, після чого розливаємо по півторалітровим або дволітровим пляшках і ставимо на полицю холодильника охолоджуватися.
    Через кілька годин напій можна пробувати.

    Як зробити домашній квас з цикорію - рецепт з м'ятою


    Інгредієнти:

  • цикорій – 3 ст. ложки;

  • настоянка м'яти перцевої або свіжа м'ята – 15 ч. ложки або невеликий пучок відповідно;

  • кислота лимонна – 1 ч. ложка без гірки;

  • цукровий пісок – 390 г;

  • очищена вода кип'ячена – 5 л;

  • сухі дріжджі – 5-7 р.


  • Приготування
    Для початку ставимо кип'ятитися воду, додаємо в неї цукровий пісок, лимонну кислоту, цикорій і м'яту або її настоянку і розмішуємо до розчинення всіх компонентів. Даємо ароматній воді охолонути до температури сорок градусів, після чого всипаємо в неї сухі дріжджі і розмішуємо до повного розчинення. Залишаємо заготівлю квасу на сім-дев'ять годин, після чого розливаємо напій з пластикових або інших ємкостей і ставимо ще на кілька годин в холодильник для охолодження.

    Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт з лимоном


    Інгредієнти:

  • цикорій – 3 ст. ложки;

  • лимон великий – 1 шт.;

  • кислота лимонна – за смаком;

  • цукровий пісок – 370 г;

  • очищена вода кип'ячена – 5 л;

  • свіжі пресовані дріжджі – 90 р.


  • Приготування
    Наливаємо в каструлю воду і даємо їй закипіти. Тепер споліскуємо лимон, перемелюємо його за допомогою
    Квас з цикорію в домашніх умовах - рецепт
    м'ясорубки або ємності блендера, поміщаємо в марлевий мішечок і опускають у посудину з гарячою водою. Розчиняємо у ній також цукор і цикорій, добре віджимаємо вміст марлевого мішечка, перемішуємо, пробуємо квас на смак і при бажанні додаємо ще трохи лимонної кислоти. Даємо рідини охолонути до сорока градусів, після чого закладаємо дріжджі, перемішуємо до повного розчинення, витягаємо мішечок і залишаємо квас в теплі на три години.
    По закінченні часу розливаємо напій по пляшках і ставимо в холодильник охолоджуватися. Через кілька годин ароматний смачний квас можна буде пробувати.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:29
    Переглядів: 471