» » Бездріжджовий квас

Бездріжджовий квас

Бездріжджовий квас
Влітку особливо приємно випити стаканчик освіжаючого і ароматного холодного квасу. Відсутність в напої дріжджів зробить його подвійно привабливим, смачним і корисним. Саме такий квас ми сьогодні приготуємо.

Бездріжджовий квас в домашніх умовах - рецепт на житній заквасці з солодом


Інгредієнти:

  • житній хліб (бородинський) – 1 шт.;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • вода фільтрована гаряча – 3 л;

  • густа житня закваска – 100 г;

  • темний солод – 3 ст. ложки.


  • Приготування
    Перше, що необхідно зробити для приготування квасу - це приготувати з бородінського хліба сухарики. Для цього розріжемо буханець на пластини, які згодом нарізаємо кубиками й викладаємо на деко. Маємо хлібні скибочки в прогрітій до 200 градусів духовці приблизно хвилин на тридцять. Хліб повинен не тільки висохнути, але і трохи підрум'янитися.
    У скляну сулію поміщаємо сто десять грам приготованих сухариків, додаємо темний житній солод, заливаємо все підігрітою до кипіння водичкою, закутуємо і залишаємо посудину приблизно на добу до повного охолодження.
    Тепер трохи настою змішуємо з закваскою і виливаємо назад в бутель. Додаємо цукровий пісок і ретельно перемішуємо. Встановлюємо на посудину гідрозатвор і залишаємо на добу при кімнатних умовах для бродіння. По закінченні часу проціджуємо квас, розливаємо по пляшках, щільно укупориваем і ставимо на полицю холодильника охолоджуватися.

    Домашній квас з бездріжджового хліба


    Інгредієнти:

  • бездріжджовий хліб чорний – 450 г;

  • цукровий пісок – 110 г;

  • очищена вода – 25 л;

  • родзинки .


  • Приготування
    Активатором процесу бродіння у даному випадку буде сусло, приготоване з сухариків. Чорний бездріжджовий хліб, також, як і в попередньому випадку, нарізаємо кубиками і підсушуємо до рум'янцю в духовці.
    Бездріжджовий квас
    Накладаємо трохи рум'яних хлібних скибочок в банку, додаємо чайну ложку цукру, наливають теплу воду і залишаємо під рушником при кімнатних умовах на дві доби.
    Тепер виливаємо сусло в трилітрову банку, всипаємо туди ж ще дві жмені сухариків, пару столових ложок цукру і доливаємо воду по плічка. Прикриваємо посудину тканиною або рушником і даємо постояти на підвіконні ще один-два дні. Після цього напій проціджуємо, додаємо за смаком цукор, розливаємо по пляшках, кладемо в кожну по парі родзинок і ставимо охолоджуватися на полицю холодильника.
    Додав: admin | 22-09-2016, 20:24
    Переглядів: 72