Енчіладас з куркою

Енчіладас з куркою
Енчіладас – відоме блюдо мексиканської кухні, який представляє собою коржі з різноманітною начинкою, згорнуті рулетиком, і запечені під гострим соусом. Пропонуємо вам приготувати енчіладас з куркою.

Рецепт енчіладас з куркою


Інгредієнти:

  • спеції;

  • фарш домашній курячий – 800 г;

  • коріандр сушений – 1 ч. ложка;

  • напівтвердий сир – 300 г;

  • лаваш або тортилії – 5 шт.


  • Для соусу:

  • цибулина – 1 шт.;

  • часник – 4 зубчики;

  • перець чилі – 2 шт.;

  • томати консервовані – 400 г;

  • масло рослинне – 80 мл;

  • цукор – 10 г;

  • спеції.


  • Приготування
    Приготування страви починаємо з соусу. Для цього чистимо цибулину і часник, а з перчиком виймаємо насіння і все дрібненько шаткуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо підготовлені овочі 5 хвилин, помішуємо. Потім вливаємо до них перетерті консервовані томати, додаємо спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо і прогріваємо 7 хвилин. В іншій сковорідці розпускаємо трохи олії і обсмажуємо курячий фарш 15 хвилин. Після цього засипаємо до нього мелений червоний перець, підсолюємо, кидаємо орегано і зіру. Підрум'янюємо м'ясо ще 5 хвилин і знімаємо з плити. Тепер можна приступати до складання курячих енчіладас.
    Енчіладас з куркою
    Духовку запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Беремо форму і наливаємо в неї трохи гострого соусу. Лаваш злегка підігріваємо в мікрохвильовці і викладаємо на нього кілька ложок обсмаженого курячого фаршу. Посипаємо зверху сиром і кінзою. Акуратно згортаємо все в трубочку і викладаємо на соус. Точно також робимо інші заготовки, а потім заливаємо їх зверху соусом, присипаємо сиром і зеленню. Відправляємо форму в гарячу духовку і засікаємо приблизно 20 хвилин. Коли сир повністю не розплавиться і почне закипати, значить, страва готова! До енчіладас з куркою в лаваші подаємо охолоджену сметанку або вершки.
    Додав: admin | 12-07-2015, 22:22
    Переглядів: 403