Енчіладас з куркою
Енчіладас – відоме блюдо мексиканської кухні, який представляє собою коржі з різноманітною начинкою, згорнуті рулетиком, і запечені під гострим соусом. Пропонуємо вам приготувати енчіладас з куркою.
Інгредієнти:
спеції;
фарш домашній курячий – 800 г;
коріандр сушений – 1 ч. ложка;
напівтвердий сир – 300 г;
лаваш або тортилії – 5 шт.
Для соусу:
цибулина – 1 шт.;
часник – 4 зубчики;
перець чилі – 2 шт.;
томати консервовані – 400 г;
масло рослинне – 80 мл;
цукор – 10 г;
спеції.
Приготування
Приготування страви починаємо з соусу. Для цього чистимо цибулину і часник, а з перчиком виймаємо насіння і все дрібненько шаткуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо підготовлені овочі 5 хвилин, помішуємо. Потім вливаємо до них перетерті консервовані томати, додаємо спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо і прогріваємо 7 хвилин. В іншій сковорідці розпускаємо трохи олії і обсмажуємо курячий фарш 15 хвилин. Після цього засипаємо до нього мелений червоний перець, підсолюємо, кидаємо орегано і зіру. Підрум'янюємо м'ясо ще 5 хвилин і знімаємо з плити. Тепер можна приступати до складання курячих енчіладас. Духовку запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Беремо форму і наливаємо в неї трохи гострого соусу. Лаваш злегка підігріваємо в мікрохвильовці і викладаємо на нього кілька ложок обсмаженого курячого фаршу. Посипаємо зверху сиром і кінзою. Акуратно згортаємо все в трубочку і викладаємо на соус. Точно також робимо інші заготовки, а потім заливаємо їх зверху соусом, присипаємо сиром і зеленню. Відправляємо форму в гарячу духовку і засікаємо приблизно 20 хвилин. Коли сир повністю не розплавиться і почне закипати, значить, страва готова! До енчіладас з куркою в лаваші подаємо охолоджену сметанку або вершки.
Рецепт енчіладас з куркою
Інгредієнти:
Для соусу:
Приготування
Приготування страви починаємо з соусу. Для цього чистимо цибулину і часник, а з перчиком виймаємо насіння і все дрібненько шаткуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо підготовлені овочі 5 хвилин, помішуємо. Потім вливаємо до них перетерті консервовані томати, додаємо спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо і прогріваємо 7 хвилин. В іншій сковорідці розпускаємо трохи олії і обсмажуємо курячий фарш 15 хвилин. Після цього засипаємо до нього мелений червоний перець, підсолюємо, кидаємо орегано і зіру. Підрум'янюємо м'ясо ще 5 хвилин і знімаємо з плити. Тепер можна приступати до складання курячих енчіладас. Духовку запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Беремо форму і наливаємо в неї трохи гострого соусу. Лаваш злегка підігріваємо в мікрохвильовці і викладаємо на нього кілька ложок обсмаженого курячого фаршу. Посипаємо зверху сиром і кінзою. Акуратно згортаємо все в трубочку і викладаємо на соус. Точно також робимо інші заготовки, а потім заливаємо їх зверху соусом, присипаємо сиром і зеленню. Відправляємо форму в гарячу духовку і засікаємо приблизно 20 хвилин. Коли сир повністю не розплавиться і почне закипати, значить, страва готова! До енчіладас з куркою в лаваші подаємо охолоджену сметанку або вершки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тортілья з яловичиною
Мексиканська закуска тортилья припала до смаку багатьом нашим співвітчизникам, завдяки легкості приготування і безлічі варіацій. Ми розповімо, як
Лазанья з лаваша з фаршем
Лазанья - оригінальне італійське блюдо, яке користується великою популярністю і в нашій країні. Не дивно, що рецепт лазаньї не раз видозмінювався і
Курячі рулетики з грибами
Рум'яні і апетитні курячі рулетики, приготовані з філе курочки і фаршировані грибами, чудово виглядають на столі і є смачною, оригінальною, гарячою
Страви з фаршу в духовці
Сьогодні мова піде про простих і смачних стравах з фаршу, запечених в духовці. Таке чудове страву, неодмінно порадує ваших друзів і близьких. У нашій
Конвертики з куркою
Конвертики з куркою - це оригінальна і смачна випічка, яка неодмінно сподобається вашим близьким і гостям. А зараз ми підкажемо вам кілька простих і
Святкове блюдо з фаршу
Напередодні святкових днів господині шукають, щоб такого новенького і оригінального подати на урочистий обід. І сьогодні ми пропонуємо кілька цікавих