Енчіладас – відоме блюдо мексиканської кухні, який представляє собою коржі з різноманітною начинкою, згорнуті рулетиком, і запечені під гострим соусом. Пропонуємо вам приготувати енчіладас з куркою.
Рецепт енчіладас з куркою
Інгредієнти: спеції; фарш домашній курячий – 800 г; коріандр сушений – 1 ч. ложка; напівтвердий сир – 300 г; лаваш або тортилії – 5 шт. Для соусу:
цибулина – 1 шт.; часник – 4 зубчики; перець чилі – 2 шт.; томати консервовані – 400 г; масло рослинне – 80 мл; цукор – 10 г; спеції. Приготування Приготування страви починаємо з соусу. Для цього чистимо цибулину і часник, а з перчиком виймаємо насіння і все дрібненько шаткуємо. У сковороді розігріваємо рослинне масло і пасеруємо підготовлені овочі 5 хвилин, помішуємо. Потім вливаємо до них перетерті консервовані томати, додаємо спеції за смаком. Все ретельно перемішуємо і прогріваємо 7 хвилин. В іншій сковорідці розпускаємо трохи олії і обсмажуємо курячий фарш 15 хвилин. Після цього засипаємо до нього мелений червоний перець, підсолюємо, кидаємо орегано і зіру. Підрум'янюємо м'ясо ще 5 хвилин і знімаємо з плити. Тепер можна приступати до складання курячих енчіладас.

Духовку запалюємо і розігріваємо до 180 градусів. Беремо форму і наливаємо в неї трохи гострого соусу. Лаваш злегка підігріваємо в мікрохвильовці і викладаємо на нього кілька ложок обсмаженого курячого фаршу. Посипаємо зверху сиром і кінзою. Акуратно згортаємо все в трубочку і викладаємо на соус. Точно також робимо інші заготовки, а потім заливаємо їх зверху соусом, присипаємо сиром і зеленню. Відправляємо форму в гарячу духовку і засікаємо приблизно 20 хвилин. Коли сир повністю не розплавиться і почне закипати, значить, страва готова! До енчіладас з куркою в лаваші подаємо охолоджену сметанку або вершки.