Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Кесаділья з куркою - рецепт

Кесаділья з куркою - рецепт

4-01-2015, 21:27
1 031
Кесаділья з куркою - рецепт
Кесаділья - традиційне блюдо мексиканської кухні, що представляє собою 2 коржі тортільяс (або одну, згорнуту навпіл) з прошарком з сиру і можливими доповненнями у вигляді м'яса, насіння, або легкого салату. При приготуванні обидві тортільяс склеюються між собою за допомогою розплавленого сиру, який обволікає інші інгредієнти закуски - це, втім, і є основною відмінністю кесадільї від подібних страв типу бурітос, або енчілада.

Кесаділья м'ясна з куркою


Кесаділья - зручне блюдо, яке легко брати з собою на роботу або прогулянку, та й готування цієї прекрасної закуски займає лічені хвилини. Давайте почнемо знайомство з ним з практично традиційного рецепту.
Інгредієнти:

  • коржі тортільяс - 12 шт.;

  • куряче філе - 1 кг;

  • суміш спецій для тако - за смаком;

  • оливкова олія - 2 ст. ложки;

  • вершкове масло - 150 г;

  • салатний цибулю - 1 шт.;

  • перець болгарський - 2 шт.;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • твердий сир - 300 г;

  • сіль, перець - за смаком.



  • Приготування
    Куряче філе моєму, очищаємо від плівок і жиру, нарізаємо тонкою соломкою і приправляємо сіллю, перцем і сумішшю спецій для тако, яку можна знайти практично в будь-якому супермаркеті по сусідству з тортільяс. Потім курку необхідно обсмажити до готовності на парі столових ложок оливкової олії.
    На останньому рослинному маслі обсмажуємо тонкі кільця цибулі та болгарського перцю до тих пір, поки останній не потемніє.
    В окремій сковороді розтоплюємо близько половини столової ложки вершкового масла, викладаємо тортилью, насипаємо трохи тертого сиру, овочі, курку і, наостанок, повторну порцію сиру. Закриваємо начинку ще однією коржем і продовжуємо обжарку до тих пір, поки нижній шар не зарум'яниться. Перевертаючи кесаділью на іншу сторону, не забудьте додати половину столової ложки вершкового масла. Таким чином, зарумяниваем всі коржі і подаємо закуску, нарізавши її порційно шматочками на зразок піци.

    Кесаділья куряча з кукурудзою


    Інгредієнти:
    Для кукурудзяної сальси:

  • кукурудза заморожена - 1 ст.;

  • консервована сальса - 3/4 ст.;

  • коріандр - 40 г;

  • сік лайма - 2 ст. ложки.



  • Для кесадільї:

  • коржі тортільяс - 4 шт.;

  • куряча грудки - 500 г;

  • сік лайма - 2 ст. ложки;

  • чилі порошок - 1/2 ч. ложки;

  • кмин - 1/2 ч. ложки;

  • сіль - 1/4 ч. ложки;

  • чорний перець - 1/8 ч. ложки;

  • оливкова олія - 4 ст. ложки;

  • часник - 2 зубчики;

  • сир твердий - 300 р.



  • Приготування
    На сковороді без олії обсмажуємо кукурудзу. Додаємо її до консервованої сальси, туди ж відправляємо трохи нарізаного коріандру і сік лайма.
    Курячу грудку нарізаємо соломкою і маринуємо в суміші спецій з солі, перцю, кмину, чилі, і соку лайма. Обсмажуємо куру близько 5 хвилин, а за 30 секунд до кінця готування видавлюємо в сковороду часник.
    Тортильї підігріваємо в мікрохвильовій печі близько 15 секунд. На кожну з коржів кладемо трохи тертого сиру, 2 столові ложки сальси, курку, ще одну порцію сиру і закриваємо всі коржем. Кесаділья з куркою і кукурудзою обсмажується з обох сторін на оливковій олії до золотистого кольору.

    Кесаділья з куркою і грибами


    Інгредієнти:

  • коржі тортільяс - 4 шт.;

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • гриби - 250 г;

  • часник - 3 зубчики;

  • куряче філе - 300 г;

  • сир твердий - 200 г;

  • сальса консервована - 1/2 ст.;

  • сметана - 1/4 ст.;

  • шпинат свіжий - 2 ст.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • кмин, чилі, орегано - 1 ч. ложка;

  • оливкова олія - для смаження.


  • Приготування
    Перед тим, як готувати кесаділью, куряче філе відбиваємо, нарізаємо соломкою і обсмажуємо, приправивши сіллю і перцем.
    На оливковій олії підсмажуємо гриби і цибулю до повного
    Кесаділья з куркою - рецепт
    випарювання рідини зі сковороди (5-7 хвилин). Після додаємо часник і тримаємо сковороду на вогні ще 1 хвилину. До пассировке закладаємо курку і залишилися спеції, в останню хвилину додаємо промитий шпинат молодий і знімаємо сковороду з вогню.
    На окремій сковорідці розігріваємо пару столових ложок рослинного масла, кладемо одну корж тортільяс, зверху трохи сиру, потім овочеву суміш з куркою і спеціями, і знову сир. Накриваємо кесаділью другий тортильєю і обсмажуємо закуску з обох боків до золотистого кольору. Нарізами готову страву на порційні шматки і подаємо з сальсою і сметаною. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Соус сальса - рецепт
    Соус сальса - рецепт
    Якщо ви любите гострі страви, то цей рецепт доведеться вам до вподоби. Соус сальса відноситься до мексиканської кухні. Його головний і незмінний
    Кесаділья - рецепт
    Кесаділья - рецепт
    Любите готувати страви мексиканської кухні? В такому випадку вам варто звернути увагу на страву під назвою кесаділья. Це дві смачні коржі тортільяс з
    Такос - рецепт
    Такос - рецепт
    Любите погарячіше? Тоді ви точно знайомі з мексиканською кухнею. Сьогодні ми вирішили розширити свої пізнання і розповісти про те, як приготувати
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Кесаділья з фаршем
    Кесаділья з фаршем
    Кесаділья - смачне мексиканське блюдо. Робиться з коржів тортилья, в які загортають різноманітні начинки. І сьогодні ми розповімо, як приготувати її
    Кесаділья з сиром
    Кесаділья з сиром
    Кесаділья - це смачне мексиканське блюдо, що складається з тортилий, в які загортають різну начинку і обсмажують на сковороді. Сьогодні ми поділимося