Кесаділья - традиційне блюдо мексиканської кухні, що представляє собою 2 коржі тортільяс (або одну, згорнуту навпіл) з прошарком з сиру і можливими доповненнями у вигляді м'яса, насіння, або легкого салату. При приготуванні обидві тортільяс склеюються між собою за допомогою розплавленого сиру, який обволікає інші інгредієнти закуски - це, втім, і є основною відмінністю кесадільї від подібних страв типу бурітос, або енчілада.
Кесаділья м'ясна з куркою
Кесаділья - зручне блюдо, яке легко брати з собою на роботу або прогулянку, та й готування цієї прекрасної закуски займає лічені хвилини. Давайте почнемо знайомство з ним з практично традиційного рецепту.
Інгредієнти: коржі тортільяс - 12 шт.; куряче філе - 1 кг; суміш спецій для тако - за смаком; оливкова олія - 2 ст. ложки; вершкове масло - 150 г; салатний цибулю - 1 шт.; перець болгарський - 2 шт.; перець чилі - 1 шт.; твердий сир - 300 г; сіль, перець - за смаком. Приготування Куряче філе моєму, очищаємо від плівок і жиру, нарізаємо тонкою соломкою і приправляємо сіллю, перцем і сумішшю спецій для тако, яку можна знайти практично в будь-якому супермаркеті по сусідству з тортільяс. Потім курку необхідно обсмажити до готовності на парі столових ложок оливкової олії.
На останньому рослинному маслі обсмажуємо тонкі кільця цибулі та болгарського перцю до тих пір, поки останній не потемніє.
В окремій сковороді розтоплюємо близько половини столової ложки вершкового масла, викладаємо тортилью, насипаємо трохи тертого сиру, овочі, курку і, наостанок, повторну порцію сиру. Закриваємо начинку ще однією коржем і продовжуємо обжарку до тих пір, поки нижній шар не зарум'яниться. Перевертаючи кесаділью на іншу сторону, не забудьте додати половину столової ложки вершкового масла. Таким чином, зарумяниваем всі коржі і подаємо закуску, нарізавши її порційно шматочками на зразок піци.
Кесаділья куряча з кукурудзою
Інгредієнти: Для кукурудзяної сальси:
кукурудза заморожена - 1 ст.; консервована сальса - 3/4 ст.; коріандр - 40 г; сік лайма - 2 ст. ложки. Для кесадільї: коржі тортільяс - 4 шт.; куряча грудки - 500 г; сік лайма - 2 ст. ложки; чилі порошок - 1/2 ч. ложки; кмин - 1/2 ч. ложки; сіль - 1/4 ч. ложки; чорний перець - 1/8 ч. ложки; оливкова олія - 4 ст. ложки; часник - 2 зубчики; сир твердий - 300 р. Приготування На сковороді без олії обсмажуємо кукурудзу. Додаємо її до консервованої сальси, туди ж відправляємо трохи нарізаного коріандру і сік лайма.
Курячу грудку нарізаємо соломкою і маринуємо в суміші спецій з солі, перцю, кмину, чилі, і соку лайма. Обсмажуємо куру близько 5 хвилин, а за 30 секунд до кінця готування видавлюємо в сковороду часник.
Тортильї підігріваємо в мікрохвильовій печі близько 15 секунд. На кожну з коржів кладемо трохи тертого сиру, 2 столові ложки сальси, курку, ще одну порцію сиру і закриваємо всі коржем. Кесаділья з куркою і кукурудзою обсмажується з обох сторін на оливковій олії до золотистого кольору.
Кесаділья з куркою і грибами
Інгредієнти: коржі тортільяс - 4 шт.; цибуля ріпчаста - 1 шт.; гриби - 250 г; часник - 3 зубчики; куряче філе - 300 г; сир твердий - 200 г; сальса консервована - 1/2 ст.; сметана - 1/4 ст.; шпинат свіжий - 2 ст.; сіль, перець - за смаком; кмин, чилі, орегано - 1 ч. ложка; оливкова олія - для смаження. Приготування Перед тим, як готувати кесаділью, куряче філе відбиваємо, нарізаємо соломкою і обсмажуємо, приправивши сіллю і перцем.
На оливковій олії підсмажуємо гриби і цибулю до повного
випарювання рідини зі сковороди (5-7 хвилин). Після додаємо часник і тримаємо сковороду на вогні ще 1 хвилину. До пассировке закладаємо курку і залишилися спеції, в останню хвилину додаємо промитий шпинат молодий і знімаємо сковороду з вогню.
На окремій сковорідці розігріваємо пару столових ложок рослинного масла, кладемо одну корж тортільяс, зверху трохи сиру, потім овочеву суміш з куркою і спеціями, і знову сир. Накриваємо кесаділью другий тортильєю і обсмажуємо закуску з обох боків до золотистого кольору. Нарізами готову страву на порційні шматки і подаємо з сальсою і сметаною. Приємного апетиту!