Такос - рецепт
Такос - це традиційна мексиканська закуска, яка являє собою тонку корж тортільяс з начинкою з суміші соусів, м'яса, риби або овочів. Ситна і смачна страва полюбилися багатьом із-за різноманіття рецептур і легкості в приготуванні. У цій статті ми розберемося з тим, як готувати такос по самим цікавим рецептами.
Інгредієнти:
Для курки:
куряче філе - 1 кг;
оливкова олія - 1/4 ст;
ріпчаста цибуля - 2 шт.;
часник - 5 зубчиків;
борошно - 1 ст. ложка;
перець чилі - 1 шт.;
солодка паприка - 1 ст. ложка;
копчена паприка - 1 ст. ложка;
кмин - 1 ст. ложка;
орегано - 1 ст. ложка;
курячий бульйон - 2 ст.
Для тако:
червоний цибуля - 1 шт.;
салат «Айсберг» - 1/2 качана;
редис - 6 шт.;
сметана - 250 г;
боби консервовані - 1 ст.;
тортільяс - 8 шт.
Приготування
На дно товстостінної сковороди наливаємо оливкову олію і кладемо злегка роздавлений зубчик часнику, обсмажуємо його до появи аромату і прибираємо. У часникове масло кладемо півкільця цибулі і пасеруємо їх до м'якості.
Поки смажиться цибуля - куряче філе нарізаємо соломкою, приправляємо сіллю, перцем і посипаємо борошном. На окремій сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо куру до золотистої скоринки - 6-8 хвилин.
В цибульну пасеровку додаємо паприку, кмин, нарізаний перець чилі (без насіння) і орегано. Готову курку також відправляємо до цибулі і заливаємо в сковороду бульйон. Тушкуємо наш гострий курячий соус близько 20 хвилин до повного загустіння.
Сервірувати курячий такос можна по різному: можна нарізати всі овочі для тако і подати їх гостям окремо, щоб кожен міг зробити закуску по своєму смаку, а можна змастити корж сметаною, викласти трохи салатного листя, нарізаного цибулі, редиски, бобів і соусу, скласти коржик навпіл і подавати до столу.
Такос з яловичини - рецепт
Інгредієнти:
цибуля ріпчаста - 1 шт.;
болгарський перець - 1 шт.;
оливкова олія - 1 ст. ложка;
часник - 2 зубчики;
кмин - 1 1/2 ст. ложки;
яловичий фарш - 500 г;
яловичий бульйон - 250 мл;
коржі такос - 12 шт.;
твердий сир - 200 г;
салат латук - 1 пучок.
Для сальси:
помідори - 2 шт.;
лайм - 1/2 шт.;
салатний цибулю - 1/2 шт.;
нарізана петрушка - 1 ст. ложка.
Для гуакамоле:
авокадо - 2 шт.;
лайм - 1/2 шт.;
сметана - 2 ст. ложки.
Приготування
Перед тим, як приготувати такос, необхідно нагріти духовку до 180 градусів.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулю і перець. До пассировке додаємо часник, паприку і кмин, тримаємо суміш на сковороді ще 1-2 хвилини. Тепер кладемо яловичий фарш обсмажуємо до рум'яного кольору, і вливаємо бульйон. Тушкуємо фарш під кришкою 45 хвилин на слабкому вогні.
Тим часом можна приготувати соуси: для сальси помідори нарізаємо кубиками, присмачую соком половинки лайма, дрібно нарізаним салатним цибулею і петрушкою. Для гуакамоле авокадо тиснемо виделкою, додаємо трохи соку лайма і сметани, перемішуємо. Коржі тако кладемо в розігріту духовку на 3-4 хвилини, після чого їх можна наповнювати тушкованою яловичиною і соусами, посипати подрібненим салатом і тертим сиром. Приємного апетиту!
Такос з куркою
Інгредієнти:
Для курки:
Для тако:
Приготування
На дно товстостінної сковороди наливаємо оливкову олію і кладемо злегка роздавлений зубчик часнику, обсмажуємо його до появи аромату і прибираємо. У часникове масло кладемо півкільця цибулі і пасеруємо їх до м'якості.
Поки смажиться цибуля - куряче філе нарізаємо соломкою, приправляємо сіллю, перцем і посипаємо борошном. На окремій сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо куру до золотистої скоринки - 6-8 хвилин.
В цибульну пасеровку додаємо паприку, кмин, нарізаний перець чилі (без насіння) і орегано. Готову курку також відправляємо до цибулі і заливаємо в сковороду бульйон. Тушкуємо наш гострий курячий соус близько 20 хвилин до повного загустіння.
Сервірувати курячий такос можна по різному: можна нарізати всі овочі для тако і подати їх гостям окремо, щоб кожен міг зробити закуску по своєму смаку, а можна змастити корж сметаною, викласти трохи салатного листя, нарізаного цибулі, редиски, бобів і соусу, скласти коржик навпіл і подавати до столу.
Такос з яловичини - рецепт
Інгредієнти:
Для сальси:
Для гуакамоле:
Приготування
Перед тим, як приготувати такос, необхідно нагріти духовку до 180 градусів.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулю і перець. До пассировке додаємо часник, паприку і кмин, тримаємо суміш на сковороді ще 1-2 хвилини. Тепер кладемо яловичий фарш обсмажуємо до рум'яного кольору, і вливаємо бульйон. Тушкуємо фарш під кришкою 45 хвилин на слабкому вогні.
Тим часом можна приготувати соуси: для сальси помідори нарізаємо кубиками, присмачую соком половинки лайма, дрібно нарізаним салатним цибулею і петрушкою. Для гуакамоле авокадо тиснемо виделкою, додаємо трохи соку лайма і сметани, перемішуємо. Коржі тако кладемо в розігріту духовку на 3-4 хвилини, після чого їх можна наповнювати тушкованою яловичиною і соусами, посипати подрібненим салатом і тертим сиром. Приємного апетиту!
Рекомендуємо добрі рецепти
Соус з фаршу
Соуси з м'ясом - традиційна складова італійської кухні. Їх досить часто використовують в приготуванні пасти і лазаньї. І сьогодні ми розповімо, як
Кесаділья з куркою - рецепт
Коли вам говорять слово «Мексика», з чим він у вас асоціюється? Кактус? Чилі? Мохіто? А у кого-то з кесадильей з курки. Ви бажаєте скуштувати дари
Фахітос - рецепт
Фахітос - це відомий мексиканський страва, що нагадує нашу шаурму. Це блюдо відмінно підійде для перекусу, так і до вечері буде вельми до речі.
Сальса з манго
Сальса - мексиканський гострий соус, який популярний у всьому світі. Його основою є помідори і гострий червоний перець, а додавання інших
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Гостра сальса
Сальса - це соус мексиканської та інших латиноамериканських кухонь. Його базовими компонентами є помідори, перець чилі, цибуля, часник, кінза. Також