Такос - рецепт

Такос - рецепт
Такос - це традиційна мексиканська закуска, яка являє собою тонку корж тортільяс з начинкою з суміші соусів, м'яса, риби або овочів. Ситна і смачна страва полюбилися багатьом із-за різноманіття рецептур і легкості в приготуванні. У цій статті ми розберемося з тим, як готувати такос по самим цікавим рецептами.

Такос з куркою


Інгредієнти:
Для курки:

  • куряче філе - 1 кг;

  • оливкова олія - 1/4 ст;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • часник - 5 зубчиків;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • перець чилі - 1 шт.;

  • солодка паприка - 1 ст. ложка;

  • копчена паприка - 1 ст. ложка;

  • кмин - 1 ст. ложка;

  • орегано - 1 ст. ложка;

  • курячий бульйон - 2 ст.


  • Для тако:

  • червоний цибуля - 1 шт.;

  • салат «Айсберг» - 1/2 качана;

  • редис - 6 шт.;

  • сметана - 250 г;

  • боби консервовані - 1 ст.;

  • тортільяс - 8 шт.


  • Приготування
    На дно товстостінної сковороди наливаємо оливкову олію і кладемо злегка роздавлений зубчик часнику, обсмажуємо його до появи аромату і прибираємо. У часникове масло кладемо півкільця цибулі і пасеруємо їх до м'якості.
    Поки смажиться цибуля - куряче філе нарізаємо соломкою, приправляємо сіллю, перцем і посипаємо борошном. На окремій сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо куру до золотистої скоринки - 6-8 хвилин.
    В цибульну пасеровку додаємо паприку, кмин, нарізаний перець чилі (без насіння) і орегано. Готову курку також відправляємо до цибулі і заливаємо в сковороду бульйон. Тушкуємо наш гострий курячий соус близько 20 хвилин до повного загустіння.
    Сервірувати курячий такос можна по різному: можна нарізати всі овочі для тако і подати їх гостям окремо, щоб кожен міг зробити закуску по своєму смаку, а можна змастити корж сметаною, викласти трохи салатного листя, нарізаного цибулі, редиски, бобів і соусу, скласти коржик навпіл і подавати до столу.
    Такос з яловичини - рецепт
    Інгредієнти:

  • цибуля ріпчаста - 1 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • оливкова олія - 1 ст. ложка;

  • часник - 2 зубчики;

  • кмин - 1 1/2 ст. ложки;

  • яловичий фарш - 500 г;

  • яловичий бульйон - 250 мл;

  • коржі такос - 12 шт.;

  • твердий сир - 200 г;

  • салат латук - 1 пучок.


  • Для сальси:

  • помідори - 2 шт.;

  • лайм - 1/2 шт.;

  • салатний цибулю - 1/2 шт.;

  • нарізана петрушка - 1 ст. ложка.


  • Для гуакамоле:

  • авокадо - 2 шт.;

  • лайм - 1/2 шт.;

  • сметана - 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Перед тим, як приготувати такос, необхідно нагріти духовку до 180 градусів.
    У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулю і перець.
    Такос - рецепт
    До пассировке додаємо часник, паприку і кмин, тримаємо суміш на сковороді ще 1-2 хвилини. Тепер кладемо яловичий фарш обсмажуємо до рум'яного кольору, і вливаємо бульйон. Тушкуємо фарш під кришкою 45 хвилин на слабкому вогні.
    Тим часом можна приготувати соуси: для сальси помідори нарізаємо кубиками, присмачую соком половинки лайма, дрібно нарізаним салатним цибулею і петрушкою. Для гуакамоле авокадо тиснемо виделкою, додаємо трохи соку лайма і сметани, перемішуємо. Коржі тако кладемо в розігріту духовку на 3-4 хвилини, після чого їх можна наповнювати тушкованою яловичиною і соусами, посипати подрібненим салатом і тертим сиром. Приємного апетиту!
    Додав: admin | 4-01-2015, 21:25
    Переглядів: 1238