Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Фахітос - рецепт

4-01-2015, 21:26
1 959
Фахітос - рецепт
Блюдо фахітос - одне з найбільш популярних традиційних страв мексиканської кухні. Мексиканські фахітос нагадують добре відому в Росії шаурму (шаверму), проте культура приготування і вживання цієї страви дещо інша. Як готувати фахітос, можна розповісти буквально в двох словах. В м'які коржики з пшеничного борошна загортають нарізане смужками і обсмажене яловиче м'ясо (іноді використовується свинина, курятина або навіть риба), а також овочі. Зрозуміло в приготуванні використовуються різні сухі спеції, ароматна зелень. Гострі соуси для фахітос теж потрібні, зазвичай це традиційні мексиканські соуси: «Чилі», «Сальса», «Табаско» або «Гуакамоле».

Процес приготування фахітос нескладний, однак вимагає певного підходу. М'ясо або курка (або риба) нарізати смужками і обсмажується на грилі (іноді на олії в сковороді). Потім в тій же сковороді обсмажують овочі, зазвичай це цибулю, солодкий і гострий перець, помідори і зелень. Також можна використовувати стручкову квасолю, молоду кукурудзу, цукіні, картопля. Начинку в гарячій сковороді або металевих стравах подають до столу. Окремо подають свіжі паляниці, сметану, соуси і зелень. Іноді вміст сковороди фламбируют, тобто злегка поливають текілою і підпалюють на кілька секунд, проте це необов'язково. Начинку, присмачивши соусами і сметаною, загортають у коржі, і ось, фахітос готові. Сметана деяким чином пом'якшує пекучий смак гострого перцю.

Фахітос - рецепт


Отже, будемо готувати фахітос з яловичиною. Зрозуміло, спочатку потрібно напекти коржів або купити тонкий вірменський лаваш в супермаркеті.
Інгредієнти:

  • яловича вирізка-300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • червоний солодкий перець - 1 шт.;

  • зелений або жовтий солодкий перець - 1 шт.;

  • гострий перчик чилі - 1 шт.;

  • стиглі помідори - 2-4 шт.;

  • зелень - за смаком;

  • тертий сир - 80 г;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • лайм - 1 шт.;

  • текіла - 20 мл;

  • сіль - за смаком.


  • Приготування
    М'ясо краще замаринувати з вечора, наприклад, в столовому виноградному вині або пульке.
    Промаринованное м'ясо нарізаємо нетовстими смужками і обсмажуємо на олії в сковороді або на грилі. На окремій сковороді смажимо на сильному вогні очищений і не занадто дрібно нарізану цибулю. Додаємо солодкий перець, нашатковану довгою соломкою і гострий перець максимально подрібнений. Додаємо нарізані помідори ближче до кінця процесу. Знімаємо сковороду з вогню і приправляємо часником і соком лайма. Додаємо м'ясо до овочів і подаємо до столу в сковороді з пшеничними коржами, сметаною, тертим сиром і гострим соусом «Чілі». Вливаємо в сковороду трохи текіли і підпалюємо. Намазуємо коржі сметаною і соусом, додаємо начинку, тертий сир і свіжу зелень, згортаємо і насолоджуємося. До фахітос можна подати келих текіли, мескалю, пульке або пива (з кукурудзяного складової).

    Фахітос зі свининою


    Можна приготувати фахітос зі свининою - теж вийде смачно, до того ж свинина прожарюється швидше яловичини. Фахітос зі свининою - рецепт для тих, хто багато працює і хоче швидко і ситно перекусити.
    Інгредієнти:

  • пісна свинина - 300 г;

  • цибулина - 1 шт.;

  • червоний солодкий перець - 1 шт.;

  • зелена стручкова квасоля - 200 г;

  • гострий перчик чилі - 1 шт.;

  • стиглі помідори - 2-4 шт.;

  • тертий сир - 80 г;

  • часник - 1-2 зубчики;

  • зелень - за смаком;

  • рослинна олія - 4 ст. ложки;

  • лайм - 1 шт.;

  • текіла - 20 мл;

  • сіль - за смаком.
  • Фахітос - рецепт


    Приготування
    Свинину наріжемо нетовстими смужками і замаринуем в пульке або столовій вини години на 2. Мариноване м'ясо обсмажимо на гратаре або в сковороді. В окремій сковороді спассируем цибулю, потім додаємо квасолю і протомим майже до готовності. Тепер можна додати перець і в самому кінці процесу - помідори і часник. З'єднуємо в одній сковороді м'ясо і овочі. Подаємо сковороду до столу, вливаємо текілу і підпалюємо. Коржі змащуємо сметаною і гострим соусом. Загортаємо начинку з зеленню в коржі, їмо і слухаємо запальну мексиканську музику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Чилі кон карне: рецепт
    Чилі кон карне: рецепт
    Чилі кон карне - традиційне мексиканське блюдо, гострий м'ясний суп з чилі. Для його приготування використовується досить багато інгредієнтів, але
    Курка по-мексиканськи
    Курка по-мексиканськи
    Ви знайомі з мексиканською кухнею? Не дуже? Тоді варто дізнатися її краще, адже в ній стільки яскравих, ароматних і дивовижно смачних страв! А почати
    Такос - рецепт
    Такос - рецепт
    Любите погарячіше? Тоді ви точно знайомі з мексиканською кухнею. Сьогодні ми вирішили розширити свої пізнання і розповісти про те, як приготувати
    Мексиканська перепічка
    Мексиканська перепічка
    Мексиканські коржі - це не тільки чудова альтернатива хліба, але і прекрасна основа для піци або фахітос. Сьогодні ми поговоримо, як спекти
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Тортілья з куркою
    Тортілья з куркою
    Тортилья - тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна. Вона популярна в Латинській Америці, США, Мексиці. У неї можна загортати начинку. І