Такос - це традиційна мексиканська закуска, яка являє собою тонку корж тортільяс з начинкою з суміші соусів, м'яса, риби або овочів. Ситна і смачна страва полюбилися багатьом із-за різноманіття рецептур і легкості в приготуванні. У цій статті ми розберемося з тим, як готувати такос по самим цікавим рецептами.
Такос з куркою
Інгредієнти: Для курки:
куряче філе - 1 кг; оливкова олія - 1/4 ст; ріпчаста цибуля - 2 шт.; часник - 5 зубчиків; борошно - 1 ст. ложка; перець чилі - 1 шт.; солодка паприка - 1 ст. ложка; копчена паприка - 1 ст. ложка; кмин - 1 ст. ложка; орегано - 1 ст. ложка; курячий бульйон - 2 ст. Для тако:
червоний цибуля - 1 шт.; салат «Айсберг» - 1/2 качана; редис - 6 шт.; сметана - 250 г; боби консервовані - 1 ст.; тортільяс - 8 шт. Приготування На дно товстостінної сковороди наливаємо оливкову олію і кладемо злегка роздавлений зубчик часнику, обсмажуємо його до появи аромату і прибираємо. У часникове масло кладемо півкільця цибулі і пасеруємо їх до м'якості.
Поки смажиться цибуля - куряче філе нарізаємо соломкою, приправляємо сіллю, перцем і посипаємо борошном. На окремій сковороді розігріваємо 3 столові ложки рослинної олії і обсмажуємо куру до золотистої скоринки - 6-8 хвилин.
В цибульну пасеровку додаємо паприку, кмин, нарізаний перець чилі (без насіння) і орегано. Готову курку також відправляємо до цибулі і заливаємо в сковороду бульйон. Тушкуємо наш гострий курячий соус близько 20 хвилин до повного загустіння.
Сервірувати курячий такос можна по різному: можна нарізати всі овочі для тако і подати їх гостям окремо, щоб кожен міг зробити закуску по своєму смаку, а можна змастити корж сметаною, викласти трохи салатного листя, нарізаного цибулі, редиски, бобів і соусу, скласти коржик навпіл і подавати до столу.
Такос з яловичини - рецепт Інгредієнти: цибуля ріпчаста - 1 шт.; болгарський перець - 1 шт.; оливкова олія - 1 ст. ложка; часник - 2 зубчики; кмин - 1 1/2 ст. ложки; яловичий фарш - 500 г; яловичий бульйон - 250 мл; коржі такос - 12 шт.; твердий сир - 200 г; салат латук - 1 пучок. Для сальси:
помідори - 2 шт.; лайм - 1/2 шт.; салатний цибулю - 1/2 шт.; нарізана петрушка - 1 ст. ложка. Для гуакамоле:
авокадо - 2 шт.; лайм - 1/2 шт.; сметана - 2 ст. ложки. Приготування Перед тим, як приготувати такос, необхідно нагріти духовку до 180 градусів.
У сковороду наливаємо оливкову олію і обсмажуємо на ньому нарізану півкільцями цибулю і перець.
До пассировке додаємо часник, паприку і кмин, тримаємо суміш на сковороді ще 1-2 хвилини. Тепер кладемо яловичий фарш обсмажуємо до рум'яного кольору, і вливаємо бульйон. Тушкуємо фарш під кришкою 45 хвилин на слабкому вогні.
Тим часом можна приготувати соуси: для сальси помідори нарізаємо кубиками, присмачую соком половинки лайма, дрібно нарізаним салатним цибулею і петрушкою. Для гуакамоле авокадо тиснемо виделкою, додаємо трохи соку лайма і сметани, перемішуємо. Коржі тако кладемо в розігріту духовку на 3-4 хвилини, після чого їх можна наповнювати тушкованою яловичиною і соусами, посипати подрібненим салатом і тертим сиром. Приємного апетиту!