Мексиканська тортилья
Мексиканська тортилья являє собою тонку круглу злегка солону корж, приготовану з кукурудзяного або пшеничного борошна. Таке блюдо замінює хліб, а також в неї можна загортати різноманітні начинки.
Рецепт мексиканського тортильї з пшеничного борошна
Інгредієнти:
борошно пшеничне - 3 ст.;
розпушувач - 2 ч. ложки;
маргарин - 2 ст. ложки;
вода тепла - 1 ст.;
сіль - щіпка.
Приготування
У мисці змішуємо борошно з содою і сіллю, додаємо охолоджене масло, натерте на терочке або нарізане ножем на дрібні шматочки. Потім поступово вливаємо теплу кип'ячену воду і замішуємо досить м'яке однорідне тісто. Викладаємо його на дошку і замішуємо руками до тих пір, поки воно не стане еластичним. Після цього поділяємо тісто на частини, формуємо невеличкі кульки, розміром приблизно з куряче яйце, накриваємо їх чистим рушником і залишаємо на 15-20 хвилин на обробній дошці, щоб вони підійшли. Тепер присипаємо стіл борошном і розкачуємо на ньому кульки в тонкі млинці діаметром близько 20 сантиметрів. Випікаємо тортильї на гарячій сухій сковороді без масла.
Мексиканська перепічка тортілья з кукурудзяної борошна
Інгредієнти:
кукурудзяне борошно - 600 г;
розпушувач - 2 ч. ложки;
маргарин - 120 г;
тепла вода - 1 ст.
Приготування
Мексиканські коржі тортілья з кукурудзяного борошна готується точно так само, як з пшеничного. Якщо у неї помел, то краще змішати її в рівних частках з пшеничним борошном. Якщо тортильї обернути харчовою плівкою, то вони довго можуть зберігатися в морозилці. Перед використанням їх просто необхідно розморозити при кімнатній температурі, а потім, зняти папір і підігріти 2 хвилинки в мікрохвильовці.
Мексиканська тортілья з овочевою начинкою
Інгредієнти:
готові тортилії - 12 шт.;
масло рослинне - 5 ст. ложок;
консервована квасоля - 400 г;
авокадо - 1 шт.;
сметана - 100 г;
листя салату - 3 шт.;
цибулина - 1 шт.;
сир - 3 ст. ложки.
Приготування
За допомогою блендера подрібнюємо половину квасолі, кладемо сметану і перемішуємо все до однорідної маси. Після цього масу додаємо до решти квасолі. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на маслечко приблизно 6 хвилин. Після цього додаємо мелений коріандр, викладаємо квасоля, перемішуємо і готуємо близько 6 хвилин.
Авокадо чистимо, виймаємо кісточки, шаткуємо часточками і додаємо до овочевої обжарке. Тепер беремо готові тортильї, розморожуємо при необхідності і обсмажуємо коржі близько хвилини в сковороді. Далі викладаємо начинку, посипаємо сиром і звертаємо в трубочку.
Мексиканська тортілья з куркою
Інгредієнти:
готові тортилії - 12 шт.;
масло рослинне - 5 ст. ложок;
сир - 100 г;
куряче філе - 2 шт.;
цибулина - 1 шт.;
кабачок - 1 шт.;
болгарський перець - 05 шт.
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору на рослинній маслечко. Курку і кабачок обробляємо, нарізаємо тоненькими смужками і викладаємо м'ясо в сковороду. Перемішуємо, обсмажуємо всі 5 хвилин, а потім перекладаємо в миску. На тому ж маслечко готуємо кабачок з перчиком приблизно 3 хвилини, помішуючи і подсаливая за смаком. Викладаємо на готові коржі начинку, зверху посипаємо сиром і загортаємо все в щільні трубки.
Рецепт мексиканського тортильї з м'ясною начинкою
Інгредієнти:
готові тортилії - 12 шт.;
масло рослинне - 5 ст. ложок;
сир - 100 г;
яловичина - 400 г;
часник - 2 зубчики;
спеції.
Приготування
М'ясо і часник дрібно нарізаємо, додаємо ложку масла і поставити маринуватися приблизно на 2 години. Після цього обсмажуємо яловичину в киплячому маслі рівно 5 хвилин, додаємо перчик, солимо за смаком і готуємо ще близько 3 хвилин. Викладаємо на готові коржі начинку, зверху посипаємо сиром і загортаємо все в щільні трубки.
Рецепт мексиканського тортильї з пшеничного борошна
Інгредієнти:
Приготування
У мисці змішуємо борошно з содою і сіллю, додаємо охолоджене масло, натерте на терочке або нарізане ножем на дрібні шматочки. Потім поступово вливаємо теплу кип'ячену воду і замішуємо досить м'яке однорідне тісто. Викладаємо його на дошку і замішуємо руками до тих пір, поки воно не стане еластичним. Після цього поділяємо тісто на частини, формуємо невеличкі кульки, розміром приблизно з куряче яйце, накриваємо їх чистим рушником і залишаємо на 15-20 хвилин на обробній дошці, щоб вони підійшли. Тепер присипаємо стіл борошном і розкачуємо на ньому кульки в тонкі млинці діаметром близько 20 сантиметрів. Випікаємо тортильї на гарячій сухій сковороді без масла.
Мексиканська перепічка тортілья з кукурудзяної борошна
Інгредієнти:
Приготування
Мексиканські коржі тортілья з кукурудзяного борошна готується точно так само, як з пшеничного. Якщо у неї помел, то краще змішати її в рівних частках з пшеничним борошном. Якщо тортильї обернути харчовою плівкою, то вони довго можуть зберігатися в морозилці. Перед використанням їх просто необхідно розморозити при кімнатній температурі, а потім, зняти папір і підігріти 2 хвилинки в мікрохвильовці.
Мексиканська тортілья з овочевою начинкою
Інгредієнти:
Приготування
За допомогою блендера подрібнюємо половину квасолі, кладемо сметану і перемішуємо все до однорідної маси. Після цього масу додаємо до решти квасолі. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на маслечко приблизно 6 хвилин. Після цього додаємо мелений коріандр, викладаємо квасоля, перемішуємо і готуємо близько 6 хвилин.
Авокадо чистимо, виймаємо кісточки, шаткуємо часточками і додаємо до овочевої обжарке. Тепер беремо готові тортильї, розморожуємо при необхідності і обсмажуємо коржі близько хвилини в сковороді. Далі викладаємо начинку, посипаємо сиром і звертаємо в трубочку.
Мексиканська тортілья з куркою
Інгредієнти:
Приготування
Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору на рослинній маслечко. Курку і кабачок обробляємо, нарізаємо тоненькими смужками і викладаємо м'ясо в сковороду. Перемішуємо, обсмажуємо всі 5 хвилин, а потім перекладаємо в миску. На тому ж маслечко готуємо кабачок з перчиком приблизно 3 хвилини, помішуючи і подсаливая за смаком. Викладаємо на готові коржі начинку, зверху посипаємо сиром і загортаємо все в щільні трубки.
Рецепт мексиканського тортильї з м'ясною начинкою
Інгредієнти:
Приготування
М'ясо і часник дрібно нарізаємо, додаємо ложку масла і поставити маринуватися приблизно на 2 години. Після цього обсмажуємо яловичину в киплячому маслі рівно 5 хвилин, додаємо перчик, солимо за смаком і готуємо ще близько 3 хвилин. Викладаємо на готові коржі начинку, зверху посипаємо сиром і загортаємо все в щільні трубки.
Рекомендуємо добрі рецепти
Тортилья: рецепт
Правильно, тобто по-мексиканськи, спечена тортилья - це неймовірно смачні, хрусткі і тануть у роті коржі. Для латиноамериканців це практично заміна
Мексиканська перепічка
Мексиканські коржі - це не тільки чудова альтернатива хліба, але і прекрасна основа для піци або фахітос. Сьогодні ми поговоримо, як спекти
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Тортілья з куркою
Тортилья - тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна. Вона популярна в Латинській Америці, США, Мексиці. У неї можна загортати начинку. І
Іспанська тортилья
Всі ми знаємо, що тортилья - тонка мексиканська перепічка, приготовлена з кукурудзяного борошна, нагадує лаваш. Але сьогодні ми з вами поговоримо про
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили