Мексиканська тортилья являє собою тонку круглу злегка солону корж, приготовану з кукурудзяного або пшеничного борошна. Таке блюдо замінює хліб, а також в неї можна загортати різноманітні начинки.
Рецепт мексиканського тортильї з пшеничного борошна
Інгредієнти: борошно пшеничне - 3 ст.; розпушувач - 2 ч. ложки; маргарин - 2 ст. ложки; вода тепла - 1 ст.; сіль - щіпка. Приготування У мисці змішуємо борошно з содою і сіллю, додаємо охолоджене масло, натерте на терочке або нарізане ножем на дрібні шматочки. Потім поступово вливаємо теплу кип'ячену воду і замішуємо досить м'яке однорідне тісто. Викладаємо його на дошку і замішуємо руками до тих пір, поки воно не стане еластичним. Після цього поділяємо тісто на частини, формуємо невеличкі кульки, розміром приблизно з куряче яйце, накриваємо їх чистим рушником і залишаємо на 15-20 хвилин на обробній дошці, щоб вони підійшли. Тепер присипаємо стіл борошном і розкачуємо на ньому кульки в тонкі млинці діаметром близько 20 сантиметрів. Випікаємо тортильї на гарячій сухій сковороді без масла.
Мексиканська перепічка тортілья з кукурудзяної борошна
Інгредієнти: кукурудзяне борошно - 600 г; розпушувач - 2 ч. ложки; маргарин - 120 г; тепла вода - 1 ст. Приготування Мексиканські коржі тортілья з кукурудзяного борошна готується точно так само, як з пшеничного. Якщо у неї помел, то краще змішати її в рівних частках з пшеничним борошном. Якщо тортильї обернути харчовою плівкою, то вони довго можуть зберігатися в морозилці. Перед використанням їх просто необхідно розморозити при кімнатній температурі, а потім, зняти папір і підігріти 2 хвилинки в мікрохвильовці.
Мексиканська тортілья з овочевою начинкою
Інгредієнти: готові тортилії - 12 шт.; масло рослинне - 5 ст. ложок; консервована квасоля - 400 г; авокадо - 1 шт.; сметана - 100 г; листя салату - 3 шт.; цибулина - 1 шт.; сир - 3 ст. ложки. Приготування За допомогою блендера подрібнюємо половину квасолі, кладемо сметану і перемішуємо все до однорідної маси. Після цього масу додаємо до решти квасолі. Чистимо цибулину, дрібно шаткуємо і пасеруємо на маслечко приблизно 6 хвилин. Після цього додаємо мелений коріандр, викладаємо квасоля, перемішуємо і готуємо близько 6 хвилин.
Авокадо чистимо, виймаємо кісточки, шаткуємо часточками і додаємо до овочевої обжарке. Тепер беремо готові тортильї, розморожуємо при необхідності і обсмажуємо коржі близько хвилини в сковороді. Далі викладаємо начинку, посипаємо сиром і звертаємо в трубочку.
Мексиканська тортілья з куркою
Інгредієнти: готові тортилії - 12 шт.; масло рослинне - 5 ст. ложок; сир - 100 г; куряче філе - 2 шт.; цибулина - 1 шт.; кабачок - 1 шт.; болгарський перець - 05 шт. Приготування Чистимо цибулину, шаткуємо невеликими кубиками і пасеруємо до рум'яного кольору на рослинній маслечко. Курку і кабачок обробляємо, нарізаємо тоненькими смужками і викладаємо м'ясо в сковороду. Перемішуємо, обсмажуємо всі 5 хвилин, а потім перекладаємо в миску. На тому ж маслечко готуємо кабачок з перчиком приблизно 3 хвилини, помішуючи і подсаливая за смаком. Викладаємо на готові коржі начинку, зверху посипаємо сиром і загортаємо все в щільні трубки.
Рецепт мексиканського тортильї з м'ясною начинкою
Інгредієнти: готові тортилії - 12 шт.; масло рослинне - 5 ст. ложок; сир - 100 г; яловичина - 400 г; часник - 2 зубчики; спеції. Приготування М'ясо і часник дрібно нарізаємо, додаємо ложку масла і поставити маринуватися приблизно на 2 години. Після цього обсмажуємо яловичину в киплячому маслі рівно 5 хвилин, додаємо перчик, солимо за смаком і готуємо ще близько 3 хвилин. Викладаємо на готові коржі начинку, зверху посипаємо сиром і загортаємо все в щільні трубки.