Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Іспанська тортилья

Іспанська тортилья

4-01-2015, 18:49
2 570
Іспанська тортилья
Ми звикли, що тортильєю називають тонку мексиканську корж, приготовану з кукурудзяного борошна і виступає аналогом нашого лаваша. Але в іспанській мові для цього слова існує своє визначення. Іспанська тортилья - це ні що інше, як ситний омлет з різними добавками у вигляді цілого розмаїття м'яса і овочів.
Про те, як приготувати іспанську тортилью, ми і вирішили докладно поговорити в цій статті.

Рецепт іспанської тортильї


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 1 1/2 ст.;

  • картопля - 1 кг;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • сіль, перець - за смаком;

  • яйця - 8 шт.


  • Приготування
    У сковороді розігріваємо олію (залишаємо 3 столові ложки) на середньому вогні. Картоплю нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на оливковій олії разом з цибулею. Картоплю і цибулю повинні провести у фритюрі близько 20-25 хвилин.
    Обсмажену картоплю і цибулю перекладаємо в глибоку миску, злегка остуджуємо і заливаємо 8 збитими з сіллю і перцем яйцями. Обережно перемішуємо картопляно-яєчну суміш і обсмажуємо її на іншій сковороді і 3 столовими ложками олії. Чекаємо, поки яйця на дні сковороди схопляться, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо на 8-10 хвилин на середньому вогні.
    Щоб верх іспанського омлету зарум'яниться, можна поставити блюдо під гриль на кілька хвилин. Іспанський омлет-тортілья з картоплею подається через 20 хвилин після приготування. До готової тортильї можна подати легкий овочевий салат або шматочок хліба. Урізноманітнити такий класичний рецепт можна будь-якими овочами, гострими ковбасками або м'ясним фаршем.

    Тортилья по-іспанськи


    Інгредієнти:

  • картопля - 500 г;

  • вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля - 2 шт.;

  • болгарський перець - 1 шт.;

  • яйця - 8-9 шт.;

  • зелену цибулю.


  • Приготування
    Болгарський перець і цибулю ріжемо тонкими кружечками, а картоплю - кубиками. Розігріваємо столову ложку олії смажимо на ньому цибулю 10-15 хвилин або до золотистого кольору. Після, додаємо на сковороду перець і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Шматочки картоплі відварюємо на пару 10-12 хвилин. Яйця збиваємо з сіллю і перцем. Додаємо нарізану зелену цибулю.
    На сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому відварену картоплю на пару до появи золотистої скоринки. Додаємо кільця цибулі і перцю, заливаємо все яйцями і залишаємо на 12-15 хвилин. В середині готування накриваємо омлет кришкою, щоб верхівка теж приготувалася. Готову тортилью остуджуємо хвилин 15-20 нарізаємо шматочками і подаємо з шматочком свіжого хліба.

    Тортилья - іспанський омлет з картоплею


    Інгредієнти:

  • ковбаска чорізо - 1 шт.;

  • ріпчаста цибуля - 1 шт.;

  • оливкова олія - для смаження;

  • картопля - 450 г;

  • яйця - 10 шт.;

  • вода - 125 мл


  • Приготування
    На розжареній сковороді обсмажуємо нарізану кільцями ковбаси чорізо (або будь-яку іншу гостру ковбасу) протягом 2 хвилин з кожного боку. Перекладаємо обсмажені шматочки на тарілку, а замість них кладемо нарізану тонкими кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане прозорим і почне злегка підрум'янюватися - перекладаємо його на окрему тарілку.
    Іспанська тортилья
    Тепер настала черга викладати на сковороду тонкі скибочки картоплі. Чекаємо, поки картопля стане рум'яним, а потім додаємо раніше обсмажену цибулю і ковбасу. Заливаємо інгредієнти на сковороді збитими з водою, сіллю і перцем, яйцями, зменшуємо вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Через 15-20 хвилин іспанське блюдо тортилья буде красуватися у вас на столі.
    Подавати тортилью слід не з запалі з жару, а почекавши хвилин 20-30 щоб страва трохи охололо і стало більш однорідним. Перед подаванням омлет можна посипати зеленню або тертим сиром, а після підрум'янити на грилі.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як зробити омлет на сковороді?
    Як зробити омлет на сковороді?
    Ідеальний день починається зі смачного і ситного сніданку, який, до того ж, приготувати на швидку руку. Що ще так ідеально підходить по всім
    Омлет з начинкою
    Омлет з начинкою
    Омлет - просте і швидке в приготуванні блюдо, але недостатньо поживне. Щоб воно вийшло більш ситним, давайте зробимо його з начинкою. Пропонуємо
    Омлет з кабачками
    Омлет з кабачками
    Кабачок - корисний дієтичний овоч, який готують різними способами: запікають, фарширують, додають у салати. А сьогодні мова піде про те, як зробити
    Омлет без молока
    Омлет без молока
    Якщо ви вирішили зробити омлет на сніданок, але молока під рукою не виявилося, не біда, його можна замінити іншим кисломолочним продуктом або взагалі
    Тортілья з язиком
    Тортілья з язиком
    Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
    Тортілья з картоплею
    Тортілья з картоплею
    Тортилья - це смачне блюдо, яке популярне в країнах Латинської Америки і деяких країнах Європи. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудову тортилью з