Ми звикли, що тортильєю називають тонку мексиканську корж, приготовану з кукурудзяного борошна і виступає аналогом нашого лаваша. Але в іспанській мові для цього слова існує своє визначення. Іспанська тортилья - це ні що інше, як ситний омлет з різними добавками у вигляді цілого розмаїття м'яса і овочів.
Про те, як приготувати іспанську тортилью, ми і вирішили докладно поговорити в цій статті.
Рецепт іспанської тортильї
Інгредієнти: оливкова олія - 1 1/2 ст.; картопля - 1 кг; ріпчаста цибуля - 1 шт.; сіль, перець - за смаком; яйця - 8 шт. Приготування У сковороді розігріваємо олію (залишаємо 3 столові ложки) на середньому вогні. Картоплю нарізаємо тонкими скибочками і обсмажуємо на оливковій олії разом з цибулею. Картоплю і цибулю повинні провести у фритюрі близько 20-25 хвилин.
Обсмажену картоплю і цибулю перекладаємо в глибоку миску, злегка остуджуємо і заливаємо 8 збитими з сіллю і перцем яйцями. Обережно перемішуємо картопляно-яєчну суміш і обсмажуємо її на іншій сковороді і 3 столовими ложками олії. Чекаємо, поки яйця на дні сковороди схопляться, накриваємо блюдо кришкою і залишаємо на 8-10 хвилин на середньому вогні.
Щоб верх іспанського омлету зарум'яниться, можна поставити блюдо під гриль на кілька хвилин. Іспанський омлет-тортілья з картоплею подається через 20 хвилин після приготування. До готової тортильї можна подати легкий овочевий салат або шматочок хліба. Урізноманітнити такий класичний рецепт можна будь-якими овочами, гострими ковбасками або м'ясним фаршем.
Тортилья по-іспанськи
Інгредієнти: картопля - 500 г; вершкове масло - 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля - 2 шт.; болгарський перець - 1 шт.; яйця - 8-9 шт.; зелену цибулю. Приготування Болгарський перець і цибулю ріжемо тонкими кружечками, а картоплю - кубиками. Розігріваємо столову ложку олії смажимо на ньому цибулю 10-15 хвилин або до золотистого кольору. Після, додаємо на сковороду перець і продовжуємо готування ще 5 хвилин. Шматочки картоплі відварюємо на пару 10-12 хвилин. Яйця збиваємо з сіллю і перцем. Додаємо нарізану зелену цибулю.
На сковороді розтоплюємо масло і смажимо на ньому відварену картоплю на пару до появи золотистої скоринки. Додаємо кільця цибулі і перцю, заливаємо все яйцями і залишаємо на 12-15 хвилин. В середині готування накриваємо омлет кришкою, щоб верхівка теж приготувалася. Готову тортилью остуджуємо хвилин 15-20 нарізаємо шматочками і подаємо з шматочком свіжого хліба.
Тортилья - іспанський омлет з картоплею
Інгредієнти: ковбаска чорізо - 1 шт.; ріпчаста цибуля - 1 шт.; оливкова олія - для смаження; картопля - 450 г; яйця - 10 шт.; вода - 125 мл Приготування На розжареній сковороді обсмажуємо нарізану кільцями ковбаси чорізо (або будь-яку іншу гостру ковбасу) протягом 2 хвилин з кожного боку. Перекладаємо обсмажені шматочки на тарілку, а замість них кладемо нарізану тонкими кільцями цибулю. Як тільки цибуля стане прозорим і почне злегка підрум'янюватися - перекладаємо його на окрему тарілку.
Тепер настала черга викладати на сковороду тонкі скибочки картоплі. Чекаємо, поки картопля стане рум'яним, а потім додаємо раніше обсмажену цибулю і ковбасу. Заливаємо інгредієнти на сковороді збитими з водою, сіллю і перцем, яйцями, зменшуємо вогонь і накриваємо сковороду кришкою. Через 15-20 хвилин іспанське блюдо тортилья буде красуватися у вас на столі.
Подавати тортилью слід не з запалі з жару, а почекавши хвилин 20-30 щоб страва трохи охололо і стало більш однорідним. Перед подаванням омлет можна посипати зеленню або тертим сиром, а після підрум'янити на грилі.