Тортилья: рецепт
Сьогодні, коли мексиканська кухня стала дуже популярною в країнах Європи і не тільки, у багатьох ресторанах подають такі страви, як энчиладос, фахитас, буррітос, тортільяс, соуси песто, табаско, моле і сальса. Особливою популярністю користуються саме тортільяс, які подають практично до будь-яких м'ясних і овочевих страв, в них загортають салати. Хтось вважає, що тортільяс - це звичайні коржі, схоже лавашу, пите або фокачча. Але це не так: коржі тортилья готуються інакше, ніж всі інші. Приготування потрібно починати з вибору борошна. Для смачних тортільяс підійде тільки якісна пшеничне борошно в/с і дрібно смолотая кукурудзяна мука, має червонуватий або яскравий жовто-оранжевий відтінок.
Насправді, нічого складного в процесі немає, тортилья в домашніх умовах готується досить швидко і легко. Для початку просійте півтори склянки пшеничного борошна, і окремо стільки ж кукурудзяної. Змішайте пшеничне та кукурудзяне борошно, додайте 1 ч. ложку без гірки солі і щіпку соди або розпушувача. Ще раз просійте суміш, зберіть її гіркою, зробіть поглиблення, додайте склянку води кімнатної температури і замісіть тісто. Коли вся мука «схопиться», додайте 2 ст. ложки олії рослинного або вершкового - за смаком - і продовжуйте місити, поки тісто не почне сама відлипати від рук. Дайте йому відпочити під серветкою півгодини. Розділіть тісто на 10-12 шматочків, кожен розкачати в тонкий корж і обсмажте з обох сторін на розпеченій сухій сковороді.
Кукурудзяна тортилья - прекрасна заміна хліба, особливо тому що ви самі можете регулювати її склад і калорійність. Щоб приготувати кукурудзяні тортильї, просійте 3 склянки кукурудзяного борошна дрібного помелу, додайте велику дрібку солі і чайну ложку розпушувача або пів чайної ложки соди. Добре все перемішайте. Щоб приготувати тісто для тортільяс, можна використовувати молоко, сироватку, кефір, воду - вийде тісто різної м'якості і коржі будуть з різною калорійністю. Рідини потрібно взяти склянку, вона не повинна бути холодною. Масло, знову ж таки, впливає і на смак, і на калорійність страви. Можна використовувати вершкове масло, «легке» масло або соняшникова нерафінована без запаху. Масла візьміть 5 ст. ложок. Замісити пружне, не прилипающее до поверхні тісто, розділіть на порції. Скачайте кульки, накрийте їх чистим рушником і залиште приблизно на 40 хвилин. Розкачайте тісто в тонкі коржі. На сухій розпеченій сковороді смажте тортильї з обох боків до появи рум'яних ділянок.
Додайте сир
Якщо хочете отримати смачну тортилью з незвичайним смаком і приємною структурою, візьміть по 1 склянці пшеничного, кукурудзяного і житнього борошна. З'єднайте борошно просійте пару раз. Додайте сіль, пекарський порошок, 1/2 ч. ложки перцю чилі, щіпка кайенского перцю, трохи куркуми або каррі, подрібнені сухі трави. Влийте склянку теплої води і додайте склянку натертого на крупній тертці твердого сиру. Якщо сир солоний, не додавайте сіль. Масла у цьому рецепті менше - 2 ст. ложки рослинної олії без запаху. Тісто вийде досить крутим. Коли воно відпочине, розгортайте коржі і смажте на сухій гарячій сковороді. Тортільяс будуть гострими, з насиченим сирним смаком.
Дуже смачне блюдо - тортілья з картоплею. Знадобиться 1 велика цибулина, 5 бульб картоплі, 6 великих курячих яєць, молоко або сметана - 1/2 склянки, стільки ж просіяної кукурудзяного борошна. Ще знадобиться рослинне масло - близько 1/2 склянки, сіль, спеції - за смаком. Цибулину очистіть і наріжте дрібно, картоплю наріжте дрібними кубиками або натріть на крупній тертці. На розігрітій олії (3-4 ст. ложки) обсмажте цибулю, потім додайте картоплю і ще стільки ж олії. Смажте картопля майже до готовності, потім шумівкою вийміть і дайте стекти маслу. Збийте яйця з молоком і борошном, додайте сіль, спеції. На чисту сковороду викладіть картоплю, залийте сумішшю молока і яєць. Смажте під кришкою на середньому вогні, поки все не «схопиться». Переверніть і смажте з іншого боку. Тортілья з картоплею підійде до м'яса і різних соусів.
Як приготувати тортільяс?
Насправді, нічого складного в процесі немає, тортилья в домашніх умовах готується досить швидко і легко. Для початку просійте півтори склянки пшеничного борошна, і окремо стільки ж кукурудзяної. Змішайте пшеничне та кукурудзяне борошно, додайте 1 ч. ложку без гірки солі і щіпку соди або розпушувача. Ще раз просійте суміш, зберіть її гіркою, зробіть поглиблення, додайте склянку води кімнатної температури і замісіть тісто. Коли вся мука «схопиться», додайте 2 ст. ложки олії рослинного або вершкового - за смаком - і продовжуйте місити, поки тісто не почне сама відлипати від рук. Дайте йому відпочити під серветкою півгодини. Розділіть тісто на 10-12 шматочків, кожен розкачати в тонкий корж і обсмажте з обох сторін на розпеченій сухій сковороді.
Тортільяс з кукурудзи
Кукурудзяна тортилья - прекрасна заміна хліба, особливо тому що ви самі можете регулювати її склад і калорійність. Щоб приготувати кукурудзяні тортильї, просійте 3 склянки кукурудзяного борошна дрібного помелу, додайте велику дрібку солі і чайну ложку розпушувача або пів чайної ложки соди. Добре все перемішайте. Щоб приготувати тісто для тортільяс, можна використовувати молоко, сироватку, кефір, воду - вийде тісто різної м'якості і коржі будуть з різною калорійністю. Рідини потрібно взяти склянку, вона не повинна бути холодною. Масло, знову ж таки, впливає і на смак, і на калорійність страви. Можна використовувати вершкове масло, «легке» масло або соняшникова нерафінована без запаху. Масла візьміть 5 ст. ложок. Замісити пружне, не прилипающее до поверхні тісто, розділіть на порції. Скачайте кульки, накрийте їх чистим рушником і залиште приблизно на 40 хвилин. Розкачайте тісто в тонкі коржі. На сухій розпеченій сковороді смажте тортильї з обох боків до появи рум'яних ділянок.
Додайте сир
Якщо хочете отримати смачну тортилью з незвичайним смаком і приємною структурою, візьміть по 1 склянці пшеничного, кукурудзяного і житнього борошна. З'єднайте борошно просійте пару раз. Додайте сіль, пекарський порошок, 1/2 ч. ложки перцю чилі, щіпка кайенского перцю, трохи куркуми або каррі, подрібнені сухі трави. Влийте склянку теплої води і додайте склянку натертого на крупній тертці твердого сиру. Якщо сир солоний, не додавайте сіль. Масла у цьому рецепті менше - 2 ст. ложки рослинної олії без запаху. Тісто вийде досить крутим. Коли воно відпочине, розгортайте коржі і смажте на сухій гарячій сковороді. Тортільяс будуть гострими, з насиченим сирним смаком.
Картопляні тортільяс
Дуже смачне блюдо - тортілья з картоплею. Знадобиться 1 велика цибулина, 5 бульб картоплі, 6 великих курячих яєць, молоко або сметана - 1/2 склянки, стільки ж просіяної кукурудзяного борошна. Ще знадобиться рослинне масло - близько 1/2 склянки, сіль, спеції - за смаком. Цибулину очистіть і наріжте дрібно, картоплю наріжте дрібними кубиками або натріть на крупній тертці. На розігрітій олії (3-4 ст. ложки) обсмажте цибулю, потім додайте картоплю і ще стільки ж олії. Смажте картопля майже до готовності, потім шумівкою вийміть і дайте стекти маслу. Збийте яйця з молоком і борошном, додайте сіль, спеції. На чисту сковороду викладіть картоплю, залийте сумішшю молока і яєць. Смажте під кришкою на середньому вогні, поки все не «схопиться». Переверніть і смажте з іншого боку. Тортілья з картоплею підійде до м'яса і різних соусів.
Рекомендуємо добрі рецепти
Оладки з кукурудзяного борошна
Оладки - відмінний сніданок для всієї родини. Приготувати їх дуже просто, на смак вони дивовижні, та і подати до них можна будь-яку добавку, будь то
Кесаділья - рецепт
Любите готувати страви мексиканської кухні? В такому випадку вам варто звернути увагу на страву під назвою кесаділья. Це дві смачні коржі тортільяс з
Мексиканська тортилья
Мексиканська тортилья - це тонка кругла солона коржик, яку готують з кукурудзяної і пшеничної муки. У нашій статті ми розповімо, як її спекти і які
Тортілья з язиком
Тортилья - смачна мексиканська корж з кукурудзяного борошна, дуже схожа на вірменський лаваш, і тому загортати в неї можна все, що завгодно. І
Тортілья з куркою
Тортилья - тонка коржик з пшеничного або кукурудзяного борошна. Вона популярна в Латинській Америці, США, Мексиці. У неї можна загортати начинку. І
Як приготувати хичини?
Хичини - страва дуже незвичайне і неймовірно смачне. Його готують по-різному. Ми вже розповідали про хичинах з мисом, сиром, а сьогодні вирішили