» » Пісні страви у мультиварці

Пісні страви у мультиварці

Пісні страви у мультиварці
Для тих, хто тримає піст, пропонуємо рецепти пісних страв в мультиварці. Володарі цього кухонного пристрою можуть з упевненістю скористатися ним для приготування перших і других пісних страв, а також зробити в мультиварці прекрасний пісний десерт.

Пісна коврижка в мультиварці



  • борошно пшеничне – 340 г;

  • чорний міцний чай – 250 мл;

  • мед – 75 г;

  • рафінована рослинна олія – 65 мл;

  • цукровий пісок – 190 г;

  • гашене сода – 10 г;

  • ванілін – 1 щіпка;

  • кориця або інші смакові добавки на свій вибір – за смаком;

  • цукрова пудра для оформлення – 60 р.


  • Приготування
    Основою пісної пряники в даному випадку є склянку міцного чаю. Розчиняємо в ньому цукровий пісок і мед, додаємо погашену соду і рафінована олія, просіваємо борошно пшеничне. Розмішуємо тісто до однорідної текстури, вмішуємо при бажанні ванілін, корицю мелену або інші ароматні прянощі на свій вибір і перекладаємо отриману основу пряники в промаслений ємність мультиустройства. Вибираємо на дисплеї режим «Випічка» і готуємо ласощі протягом години.
    Пісний десерт, приготований в мультиваке, остуджуємо і оформляємо цукровою пудрою.
    Як відомо, квасоля містить білок, досить поживна і тому незамінний у пост, так як в деякій мірі може замінити м'ясо. На перше рекомендуємо приготувати в мультиварці борщ з квасолею.

    Пісні щі в мультиварці з квасолею


    Інгредієнти:

  • капуста – 350 г;

  • картопляні бульби – 750 г;

  • свіжі помідори або томатна паста – за смаком;

  • ріпчаста цибулина – 160 г;

  • морква – 180 г;

  • солодкий болгарський перець – 150 г;

  • консервована червона або біла квасоля в томатному соусі – 220 г;

  • рослинна рафінована олія – 20 мл;

  • гірчичне масло – 20 мл;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свежесмолотая суміш перців – за смаком;

  • лаврове листя – 2 шт.;

  • свіжа зелень.


  • Приготування
    Для приготування пісних щей очищену і нашатковану цибулину і моркву пасеруємо в мультикастрюле з рослинним маслом протягом двадцяти хвилин, встановивши прилад на режим «Випічка». Після цього додаємо перетерті свіжі помідори або томатну пасту, обсмажуємо ще протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо нашатковану капусту, очищені та подрібнені кубиками бульби картоплі і солодкий болгарський перець, додаємо консервовану квасолю і заливаємо все підігрітою до кипіння водичкою. Присмачую страву за смаком сіллю, меленої сумішшю перців, кидаємо лаврове листя і вливаємо гірчичне масло. Переводимо прилад на режим «Суп» і готуємо вміст протягом півтора годин. В кінці процесу приготування додаємо в борщ дрібно посічену свіжу зелень.

    Пісне друге страву з квасолі в мультиварці


    Інгредієнти:

  • квасоля – 300 г;

  • цибуля ріпчаста – 150 г;

  • часник – 3-4 зубчики;

  • паста томатна – 60 г;

  • свіжа петрушка або кінза – 1 невеликий пучок;

  • рослинна рафінована олія – 20 мл;

  • кухонна сіль – за смаком;

  • свежесмолотая суміш перців – за смаком;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування
    Для приготування пісного страви з квасолі її необхідно попередньо замочити у великій кількості води на сім-вісім годин або на ніч.
    По закінченні часу очищений і нашатковану цибулька пасеруємо на рослинній олії мультикастрюле, налаштувавши прилад при цьому на режим «Смаження» або «Випічка». Тепер промиваємо набряклу квасолю чистою водою,
    Пісні страви у мультиварці
    викладаємо в ємність мультиустройства до цибулевої піджарки і заливаємо гарячою водою, щоб вона покрила вміст на два з половиною сантиметри. Встановлюємо на даному етапі функцію «Гасіння» і готуємо страву півтори години.
    Після цього закладаємо до квасолі томатну пасту, очищений і подрібнений часничок, посічену свіжу зелень петрушки або кінзи, доливаємо ще склянку окропу і приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і бажаними спеціями. При бажанні для гостроти можна додати трохи нарізаного гострого перцю. Продовжуємо приготування страви в тому ж режимі ще протягом години.
    Додав: admin | 10-04-2016, 22:12
    Переглядів: 631