Для тих, хто тримає піст, пропонуємо рецепти пісних страв в мультиварці. Володарі цього кухонного пристрою можуть з упевненістю скористатися ним для приготування перших і других пісних страв, а також зробити в мультиварці прекрасний пісний десерт.
Пісна коврижка в мультиварці
борошно пшеничне – 340 г; чорний міцний чай – 250 мл; мед – 75 г; рафінована рослинна олія – 65 мл; цукровий пісок – 190 г; гашене сода – 10 г; ванілін – 1 щіпка; кориця або інші смакові добавки на свій вибір – за смаком; цукрова пудра для оформлення – 60 р. Приготування Основою пісної пряники в даному випадку є склянку міцного чаю. Розчиняємо в ньому цукровий пісок і мед, додаємо погашену соду і рафінована олія, просіваємо борошно пшеничне. Розмішуємо тісто до однорідної текстури, вмішуємо при бажанні ванілін, корицю мелену або інші ароматні прянощі на свій вибір і перекладаємо отриману основу пряники в промаслений ємність мультиустройства. Вибираємо на дисплеї режим «Випічка» і готуємо ласощі протягом години.
Пісний десерт, приготований в мультиваке, остуджуємо і оформляємо цукровою пудрою.
Як відомо, квасоля містить білок, досить поживна і тому незамінний у пост, так як в деякій мірі може замінити м'ясо. На перше рекомендуємо приготувати в мультиварці борщ з квасолею.
Пісні щі в мультиварці з квасолею
Інгредієнти: капуста – 350 г; картопляні бульби – 750 г; свіжі помідори або томатна паста – за смаком; ріпчаста цибулина – 160 г; морква – 180 г; солодкий болгарський перець – 150 г; консервована червона або біла квасоля в томатному соусі – 220 г; рослинна рафінована олія – 20 мл; гірчичне масло – 20 мл; кухонна сіль – за смаком; свежесмолотая суміш перців – за смаком; лаврове листя – 2 шт.; свіжа зелень. Приготування Для приготування пісних щей очищену і нашатковану цибулину і моркву пасеруємо в мультикастрюле з рослинним маслом протягом двадцяти хвилин, встановивши прилад на режим «Випічка». Після цього додаємо перетерті свіжі помідори або томатну пасту, обсмажуємо ще протягом п'яти хвилин, а потім закладаємо нашатковану капусту, очищені та подрібнені кубиками бульби картоплі і солодкий болгарський перець, додаємо консервовану квасолю і заливаємо все підігрітою до кипіння водичкою. Присмачую страву за смаком сіллю, меленої сумішшю перців, кидаємо лаврове листя і вливаємо гірчичне масло. Переводимо прилад на режим «Суп» і готуємо вміст протягом півтора годин. В кінці процесу приготування додаємо в борщ дрібно посічену свіжу зелень.
Пісне друге страву з квасолі в мультиварці
Інгредієнти: квасоля – 300 г; цибуля ріпчаста – 150 г; часник – 3-4 зубчики; паста томатна – 60 г; свіжа петрушка або кінза – 1 невеликий пучок; рослинна рафінована олія – 20 мл; кухонна сіль – за смаком; свежесмолотая суміш перців – за смаком; спеції – за смаком. Приготування Для приготування пісного страви з квасолі її необхідно попередньо замочити у великій кількості води на сім-вісім годин або на ніч.
По закінченні часу очищений і нашатковану цибулька пасеруємо на рослинній олії мультикастрюле, налаштувавши прилад при цьому на режим «Смаження» або «Випічка». Тепер промиваємо набряклу квасолю чистою водою,
викладаємо в ємність мультиустройства до цибулевої піджарки і заливаємо гарячою водою, щоб вона покрила вміст на два з половиною сантиметри. Встановлюємо на даному етапі функцію «Гасіння» і готуємо страву півтори години.
Після цього закладаємо до квасолі томатну пасту, очищений і подрібнений часничок, посічену свіжу зелень петрушки або кінзи, доливаємо ще склянку окропу і приправляємо страву за смаком сіллю, перцем і бажаними спеціями. При бажанні для гостроти можна додати трохи нарізаного гострого перцю. Продовжуємо приготування страви в тому ж режимі ще протягом години.