» » Яловичина на пару в мультиварці

Яловичина на пару в мультиварці

Яловичина на пару в мультиварці
Запропоновані рецепти неодмінно сподобаються прихильникам здорового харчування. Ми сьогодні будемо готувати яловичину на пару. А допоможе нам у цьому справжня помічниця сучасних господинь - мультиварка.

Котлети з яловичини на пару в мультиварці - рецепт


Інгредієнти:

  • м'якоть яловичини – 650 г;

  • ріпчаста цибуля – 95 г;

  • одне куряче яйце середнього розміру;

  • часник – 2-3 зубчики;

  • сметана жирністю 15% – 30 г;

  • майонез – 25 г;

  • чорний мелений перець – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Для того щоб приготувати парові котлети нам необхідно попередньо вимиту і обсушену м'якоть яловичини перетворити у фарш. Для цього ми скористаємося м'ясорубкою з невеликою ґратами або ж опрацюємо м'ясо в ємності блендера з насадкою «Ніж». Очищений ріпчасту цибулю краще все ж нарізати гострим ножем, це дозволить збільшити соковитість страви. Причому розмір кубиків повинен бути як можна менше. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Тепер змішуємо підготовлене подрібнене м'ясо, порізану цибульку і видавлений часник, додаємо туди ж яйце, додаємо разом з тим сметану і майонез, присмачую меленим перцем і сіллю і ретельно вимішуємо і трохи відбиваємо. Зволоженими руками формуємо з отриманої маси котлетки і розміщуємо їх в заздалегідь промасленим решітці, призначеної для приготування на пару. Не забуваємо налити воду в мультикастрюлю перед тим як встановлювати у неї кошик із заготовками. Готувати цю страву ми будемо тридцять п'ять хвилин в режимі «Пар».
    Незважаючи на чудовий смак і дієтичні властивості даного страви, багатьох відлякує істотна блідість парових котлеток. У цьому випадку фарб додасть додана в фарш дрібненько нарізана свіжа зелень або круто зварені і очищені перепелині яйця, мистецьки заховані всередину кожного виробу.

    Як приготувати стейк з яловичини на пару в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • яловича вирізка – 550 г;

  • цибуля ріпчаста – 70 г;

  • гірчиця – 35 г;

  • спеції на вибір – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Звичайно ж, цей рецепт зовсім не передбачає отримання автентичного стейка і за смаком і зовнішнім виглядом, але зате є альтернативним варіантом для тих, хто не може вживати смажені страви за станом здоров'я або ж просто дотримується здорового харчування. Крім того ризик отримати в результаті жорстке м'ясо зводиться до мінімуму, за умови звичайно, що вибрано якісне сировину.
    Яловичина на пару в мультиварці

    Отже, щоб приготувати паровий стейк, разрежем яловичу м'якоть на порційні шматки товщиною близько двох сантиметрів, натремо їх сіллю і бажаними спеціями, змішаємо з нарізаною кільцями ріпчастою цибулею і дамо промаринуватися протягом години. Після цього змащуємо кожен кусень гірчицею, кладемо на окремий шматок фольги, прикриваємо цибулею, з яким мариновался, і запечатуємо фольгу конвертиком. Маємо заготовки в мультикастрюле з встановленою в неї кошиком для страв на пару, не забуваючи налити в ємність воду і готуємо в режимі «Пар». Через годину насолоджуємося ніжний смак готової страви.



    Додав: admin | 12-02-2016, 08:23
    Переглядів: 326