Запропоновані рецепти неодмінно сподобаються прихильникам здорового харчування. Ми сьогодні будемо готувати яловичину на пару. А допоможе нам у цьому справжня помічниця сучасних господинь - мультиварка.
Котлети з яловичини на пару в мультиварці - рецепт
Інгредієнти: м'якоть яловичини – 650 г; ріпчаста цибуля – 95 г; одне куряче яйце середнього розміру; часник – 2-3 зубчики; сметана жирністю 15% – 30 г; майонез – 25 г; чорний мелений перець – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Для того щоб приготувати парові котлети нам необхідно попередньо вимиту і обсушену м'якоть яловичини перетворити у фарш. Для цього ми скористаємося м'ясорубкою з невеликою ґратами або ж опрацюємо м'ясо в ємності блендера з насадкою «Ніж». Очищений ріпчасту цибулю краще все ж нарізати гострим ножем, це дозволить збільшити соковитість страви. Причому розмір кубиків повинен бути як можна менше. Часник очищаємо і пропускаємо через прес. Тепер змішуємо підготовлене подрібнене м'ясо, порізану цибульку і видавлений часник, додаємо туди ж яйце, додаємо разом з тим сметану і майонез, присмачую меленим перцем і сіллю і ретельно вимішуємо і трохи відбиваємо. Зволоженими руками формуємо з отриманої маси котлетки і розміщуємо їх в заздалегідь промасленим решітці, призначеної для приготування на пару. Не забуваємо налити воду в мультикастрюлю перед тим як встановлювати у неї кошик із заготовками. Готувати цю страву ми будемо тридцять п'ять хвилин в режимі «Пар».
Незважаючи на чудовий смак і дієтичні властивості даного страви, багатьох відлякує істотна блідість парових котлеток. У цьому випадку фарб додасть додана в фарш дрібненько нарізана свіжа зелень або круто зварені і очищені перепелині яйця, мистецьки заховані всередину кожного виробу.
Як приготувати стейк з яловичини на пару в мультиварці?
Інгредієнти: яловича вирізка – 550 г; цибуля ріпчаста – 70 г; гірчиця – 35 г; спеції на вибір – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Звичайно ж, цей рецепт зовсім не передбачає отримання автентичного стейка і за смаком і зовнішнім виглядом, але зате є альтернативним варіантом для тих, хто не може вживати смажені страви за станом здоров'я або ж просто дотримується здорового харчування. Крім того ризик отримати в результаті жорстке м'ясо зводиться до мінімуму, за умови звичайно, що вибрано якісне сировину.
Отже, щоб приготувати паровий стейк, разрежем яловичу м'якоть на порційні шматки товщиною близько двох сантиметрів, натремо їх сіллю і бажаними спеціями, змішаємо з нарізаною кільцями ріпчастою цибулею і дамо промаринуватися протягом години. Після цього змащуємо кожен кусень гірчицею, кладемо на окремий шматок фольги, прикриваємо цибулею, з яким мариновался, і запечатуємо фольгу конвертиком. Маємо заготовки в мультикастрюле з встановленою в неї кошиком для страв на пару, не забуваючи налити в ємність воду і готуємо в режимі «Пар». Через годину насолоджуємося ніжний смак готової страви.