Абрикосове варення в мультиварці
Одне з головних достоїнств мультиварки полягає в тому, що вона здатна готувати страви практично без вашої участі: обрали вірний режим, натиснули кнопку і чекайте звукового сигналу, пристрій зробить все за вас. Це гідність стає особливо значущим під час приготування солодких заготовок на зиму, які зазвичай годинами варяться на плиті і потребують постійного контролю. Головний кухонний гаджет полегшить весь процес і подарує густе і прозоре варення на виході. У рецептах далі ми навчимося готувати абрикосове варення в мультиварці.
Варення по цьому рецепту виходить дуже схожим на джем : густе, однорідне і янтарне, воно ідеально підходить в якості доповнення до чашки чаю.
Інгредієнти:
абрикоси - 620 г;
цукровий пісок - 790 г;
цедра двох апельсинів;
лимонний сік - 35 мл
Приготування
Сполоснувши, обсушивши, очистивши і розрізавши абрикоси на часточки, покладіть їх у мультиварочную чашу, засипте цукровим піском, додайте цедру і влийте лимонний сік слідом. Встановіть на пристрої режим «Гасіння» і виставте 60 хвилин на таймері. Щоб варення варилося при не сильному кипінні і не «тікало» через краї мультиварки, залиште кришку відкритою і перемішуйте ласощі пару раз під час приготування. Так як в абрикосах міститься досить багато пектину, через відведений час вона встигне достатньо загуснути і буде готове до розливу по стерильною тарі і закатці.
Головний трюк в приготуванні варення з абрикос з шматочками цілих плодів полягає в тому, що самі використовувані плоди повинні залишатися ледь недоспелыми, так вони не розваряться і не втратять форму. Крім того, збереження текстури сприяє поетапне приготування в рамках якого кип'ятіння чергується з тривалим і повним охолодженням, що допомагає плодам насититися сиропом. Також перед тим, як варити варення, абрикосові шматочки слід залишити пустити сік з цукровим піском.
Інгредієнти:
абрикоси - 12 кг;
цукровий пісок - 840 г;
стручок ванілі.
Приготування
Підготовлені половинки абрикос змішайте з цукровим піском і розрізаним стручком ванілі. Залиште плоди в цукрі мінімум на 8 годин, а по закінченні часу перекладіть їх у чашу мультиварки, увімкніть «Гасіння» і дочекайтеся моменту закипання, після, проваріть ласощі 20 хвилин і вимкніть пристрій, чекаючи повного остигання. Повторіть процедуру ще двічі, а після фінального кипіння відразу ж розливайте варення по стерильним банкам.
Кажуть, що кісточки абрикоса здатні підсилити аромат готового варення в рази, але важко не погодитися з тим, що застосувань такого ласощів знайдеться не багато, а бажання поїсти його вприкуску з чаєм може коштувати вам зуба. Саме тому господині придумали цікаву модифікацію рецепта, для якої потрібно запастися терпінням щоб отримати гідний результат.
Інгредієнти:
абрикоси - 23 кг;
цукровий пісок - 15 кг.
Приготування
Видаливши з плодів кісточки, розколіть їх і дістаньте ядерце. Кожне ядерце викладіть в центр половинки абрикоса, а сам плід наколіть зубочисткою. Зваріть цукровий сироп, затока цукрові кристали половиною склянки води. Як тільки кристали розчиняться, викладіть в них абрикоси і продовжуйте варіння в режимі «Гасіння» 10 хвилин. Дайте варенню повністю охолонути і знову проваріть 10 хвилин після закипання. Чергуйте охолодження з кип'ятінням до тих пір, поки ласощі не стане густим, сироп не придбає бурштиновий відтінок, а самі плоди – напівпрозорість.
Як варити абрикосове варення з апельсином в мультиварці?
Варення по цьому рецепту виходить дуже схожим на джем : густе, однорідне і янтарне, воно ідеально підходить в якості доповнення до чашки чаю.
Інгредієнти:
Приготування
Сполоснувши, обсушивши, очистивши і розрізавши абрикоси на часточки, покладіть їх у мультиварочную чашу, засипте цукровим піском, додайте цедру і влийте лимонний сік слідом. Встановіть на пристрої режим «Гасіння» і виставте 60 хвилин на таймері. Щоб варення варилося при не сильному кипінні і не «тікало» через краї мультиварки, залиште кришку відкритою і перемішуйте ласощі пару раз під час приготування. Так як в абрикосах міститься досить багато пектину, через відведений час вона встигне достатньо загуснути і буде готове до розливу по стерильною тарі і закатці.
Абрикосове варення часточками в мультиварці
Головний трюк в приготуванні варення з абрикос з шматочками цілих плодів полягає в тому, що самі використовувані плоди повинні залишатися ледь недоспелыми, так вони не розваряться і не втратять форму. Крім того, збереження текстури сприяє поетапне приготування в рамках якого кип'ятіння чергується з тривалим і повним охолодженням, що допомагає плодам насититися сиропом. Також перед тим, як варити варення, абрикосові шматочки слід залишити пустити сік з цукровим піском.
Інгредієнти:
Приготування
Підготовлені половинки абрикос змішайте з цукровим піском і розрізаним стручком ванілі. Залиште плоди в цукрі мінімум на 8 годин, а по закінченні часу перекладіть їх у чашу мультиварки, увімкніть «Гасіння» і дочекайтеся моменту закипання, після, проваріть ласощі 20 хвилин і вимкніть пристрій, чекаючи повного остигання. Повторіть процедуру ще двічі, а після фінального кипіння відразу ж розливайте варення по стерильним банкам.
Абрикосове варення з кісточками в мультиварці
Кажуть, що кісточки абрикоса здатні підсилити аромат готового варення в рази, але важко не погодитися з тим, що застосувань такого ласощів знайдеться не багато, а бажання поїсти його вприкуску з чаєм може коштувати вам зуба. Саме тому господині придумали цікаву модифікацію рецепта, для якої потрібно запастися терпінням щоб отримати гідний результат.
Інгредієнти:
Приготування
Видаливши з плодів кісточки, розколіть їх і дістаньте ядерце. Кожне ядерце викладіть в центр половинки абрикоса, а сам плід наколіть зубочисткою. Зваріть цукровий сироп, затока цукрові кристали половиною склянки води. Як тільки кристали розчиняться, викладіть в них абрикоси і продовжуйте варіння в режимі «Гасіння» 10 хвилин. Дайте варенню повністю охолонути і знову проваріть 10 хвилин після закипання. Чергуйте охолодження з кип'ятінням до тих пір, поки ласощі не стане густим, сироп не придбає бурштиновий відтінок, а самі плоди – напівпрозорість.
Рекомендуємо добрі рецепти
Абрикосове варення «П'ятихвилинка»
З безлічі варіантів заготовок на зиму лідирує за популярністю, звичайно ж, варення. Способів його приготування не злічити. Пропонуємо один варіант
Абрикосове повидло на зиму
Абрикосове повидло - це прекрасна заміна звичного яблучного ласощів. Його так само можна додати в начинку для пирогів або їсти просто так, з чаєм,
Абрикосове варення з волоськими горіхами – рецепт
Просте абрикосове варення зовсім не складно зробити вишуканим і багатим на смак ласощами. Додавши до складу волоські горіхи, десерт перетворюється у
Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий
Яблучно-абрикосове варення
Якщо вже вдосталь варять варення з яблук або абрикосів, то саме час поєднати ці плоди. Десерт з цих фруктів вийде дуже солодкий, густий і неймовірно
Варення з аличі - прості рецепти
У кулінарії використання аличі носить досить широкий і різноманітний характер. Зрілі плоди застосовуються при приготуванні різних видів консервації -