Аджика у мультиварці
Вельми популярна приправа – аджика – це досить гострий соус з овочів і спецій. Родом він з абхазької кухні, однак настільки прижився на території всього колишнього СРСР, що сьогодні існує безліч варіантів приготування цього соусу. Само собою, з розвитком техніки зміни торкнулися і процесу приготування, саме тому сьогодні досить часто готується аджика в мультиварці – так швидше і простіше. Розповімо докладніше.
Класичний варіант
Інгредієнти:
перець чилі гострий – 2 стручки;
оцет 9% – 2 ст. ложки;
стиглі томати, не водянисті – 1 кг;
свіжозмелену перець (суміш чорного, білого і запашного) – за смаком;
часник – 1 головка;
перець солодкий – 07 кг;
йодована сіль – 1 ч. ложка;
білий цукор вітчизняного виробництва – 1 ч. ложка;
олія соняшникова світле рафінована – 1/3 склянки.
Приготування
Томати відбираємо тугі, стиглі, без тріщин, не пом'яті. Моєму їх і прокручуємо, використовуючи м'ясорубку з середньою насадкою або (якщо є можливість) подрібнюємо, помістивши в кухонний комбайн або блендер. Моєму солодкі перці, видаляємо насінні коробки і перегородки і теж подрібнюємо. Змішуємо перець з томатами і маслом і вливаємо все в ємність мультиварки. Готуємо аджику близько 45-50 хвилин, виставивши на панелі управління «Гасіння». Поки готується аджика, часник перетворюємо в кашку в ступці з сіллю і перцем. З чилійських перців (можна використовувати будь-гострий перець – справа смаку) видаляємо насіння і в ступці перетираємо м'якоть з цукром. Кашку додаємо в аджику, вливаємо оцет і тушкуємо ще стільки ж, але вже з відкритою кришкою. Наш соус стане густим і насиченим.
Таким же чином готується аджика в мультиварці на зиму. Коли соус готовий, накладаємо його в стерилізовані гарячим пором банки і закатуємо.
Ніжна аджика
Набагато ніжніший і менш гострою виходить аджика з яблуками в мультиварці – рецепт теж досить нескладний.
Інгредієнти:
томати не водянисті, щільні – 1 кг;
часник – 1 головка середнього розміру;
перець сорту «Вогник» – 2-3 шт.;
яблука антонівські – 05 кг;
морква велика – 3-4 шт.;
солодкий червоний перець – 6-8 шт.;
олія рафінована соняшникова – 100 г;
йодована сіль – 15 ч. ложки;
цукор – 2 ст. ложки.
Приготування
Моєму яблука, томати, перець. Моркву чистимо, у перцю видаляємо насіння і перегородки, у яблук вирізаємо серцевину з кісточками і все це покласти в чашу блендера. Подрібнюємо. Якщо блендера немає, просто прокручуємо в м'ясорубці всі продукти. Заливаємо олією отриману суміш, добре збовтуємо і починаємо гасити в мультиварці. Час первинної обробки – близько 50 хвилин при закритій кришці. Часник, сіль і цукор розтираємо в ступці до отримання кашки – більш-менш однорідною. З гострих перчиком вичищаємо насіння і теж максимально подрібнюємо їх. Додаємо все це в аджику і далі знову тушкуємо, поки соус не почне густіти – це займе ще майже стільки ж часу.
Таким же чином готується аджика з кабачків на зиму в мультиварці – замість яблук використовуємо кабачки, а цукру можна покласти більше.
Класичний варіант
Інгредієнти:
Приготування
Томати відбираємо тугі, стиглі, без тріщин, не пом'яті. Моєму їх і прокручуємо, використовуючи м'ясорубку з середньою насадкою або (якщо є можливість) подрібнюємо, помістивши в кухонний комбайн або блендер. Моєму солодкі перці, видаляємо насінні коробки і перегородки і теж подрібнюємо. Змішуємо перець з томатами і маслом і вливаємо все в ємність мультиварки. Готуємо аджику близько 45-50 хвилин, виставивши на панелі управління «Гасіння». Поки готується аджика, часник перетворюємо в кашку в ступці з сіллю і перцем. З чилійських перців (можна використовувати будь-гострий перець – справа смаку) видаляємо насіння і в ступці перетираємо м'якоть з цукром. Кашку додаємо в аджику, вливаємо оцет і тушкуємо ще стільки ж, але вже з відкритою кришкою. Наш соус стане густим і насиченим.
Таким же чином готується аджика в мультиварці на зиму. Коли соус готовий, накладаємо його в стерилізовані гарячим пором банки і закатуємо.
Ніжна аджика
Набагато ніжніший і менш гострою виходить аджика з яблуками в мультиварці – рецепт теж досить нескладний.
Інгредієнти:
Приготування
Моєму яблука, томати, перець. Моркву чистимо, у перцю видаляємо насіння і перегородки, у яблук вирізаємо серцевину з кісточками і все це покласти в чашу блендера. Подрібнюємо. Якщо блендера немає, просто прокручуємо в м'ясорубці всі продукти. Заливаємо олією отриману суміш, добре збовтуємо і починаємо гасити в мультиварці. Час первинної обробки – близько 50 хвилин при закритій кришці. Часник, сіль і цукор розтираємо в ступці до отримання кашки – більш-менш однорідною. З гострих перчиком вичищаємо насіння і теж максимально подрібнюємо їх. Додаємо все це в аджику і далі знову тушкуємо, поки соус не почне густіти – це займе ще майже стільки ж часу.
Таким же чином готується аджика з кабачків на зиму в мультиварці – замість яблук використовуємо кабачки, а цукру можна покласти більше.
Рекомендуємо добрі рецепти
Домашня аджика
Домашня аджика є одним з найпопулярніших соусів на території пострадянського союзу. А прийшла на наші столи ця гостра закуска з гірської Абхазії, де
Рецепти аджики
Аджика стала настільки популярною закускою на наших столах, що її традиційний рецепт, який передбачає перетирання між двох плоских каменів гострого
Аджика на зиму
Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
Зелена аджика
Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з
Аджика з солодкого перцю
Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
Лютеница
Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю