Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Аджика у мультиварці

Аджика у мультиварці

14-09-2015, 21:14
619
Аджика у мультиварці
Вельми популярна приправа – аджика – це досить гострий соус з овочів і спецій. Родом він з абхазької кухні, однак настільки прижився на території всього колишнього СРСР, що сьогодні існує безліч варіантів приготування цього соусу. Само собою, з розвитком техніки зміни торкнулися і процесу приготування, саме тому сьогодні досить часто готується аджика в мультиварці – так швидше і простіше. Розповімо докладніше.
Класичний варіант
Інгредієнти:

  • перець чилі гострий – 2 стручки;

  • оцет 9% – 2 ст. ложки;

  • стиглі томати, не водянисті – 1 кг;

  • свіжозмелену перець (суміш чорного, білого і запашного) – за смаком;

  • часник – 1 головка;

  • перець солодкий – 07 кг;

  • йодована сіль – 1 ч. ложка;

  • білий цукор вітчизняного виробництва – 1 ч. ложка;

  • олія соняшникова світле рафінована – 1/3 склянки.


  • Приготування
    Томати відбираємо тугі, стиглі, без тріщин, не пом'яті. Моєму їх і прокручуємо, використовуючи м'ясорубку з середньою насадкою або (якщо є можливість) подрібнюємо, помістивши в кухонний комбайн або блендер. Моєму солодкі перці, видаляємо насінні коробки і перегородки і теж подрібнюємо. Змішуємо перець з томатами і маслом і вливаємо все в ємність мультиварки. Готуємо аджику близько 45-50 хвилин, виставивши на панелі управління «Гасіння». Поки готується аджика, часник перетворюємо в кашку в ступці з сіллю і перцем. З чилійських перців (можна використовувати будь-гострий перець – справа смаку) видаляємо насіння і в ступці перетираємо м'якоть з цукром. Кашку додаємо в аджику, вливаємо оцет і тушкуємо ще стільки ж, але вже з відкритою кришкою. Наш соус стане густим і насиченим.
    Таким же чином готується аджика в мультиварці на зиму. Коли соус готовий, накладаємо його в стерилізовані гарячим пором банки і закатуємо.
    Ніжна аджика
    Набагато ніжніший і менш гострою виходить аджика з яблуками в мультиварці – рецепт теж досить нескладний.
    Інгредієнти:

  • томати не водянисті, щільні – 1 кг;

  • часник – 1 головка середнього розміру;

  • перець сорту «Вогник» – 2-3 шт.;

  • яблука антонівські – 05 кг;

  • морква велика – 3-4 шт.;

  • солодкий червоний перець – 6-8 шт.;

  • олія рафінована соняшникова – 100 г;

  • йодована сіль – 15 ч. ложки;

  • цукор – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Моєму яблука, томати, перець. Моркву чистимо, у перцю видаляємо насіння і перегородки, у яблук вирізаємо серцевину з
    Аджика у мультиварці
    кісточками і все це покласти в чашу блендера. Подрібнюємо. Якщо блендера немає, просто прокручуємо в м'ясорубці всі продукти. Заливаємо олією отриману суміш, добре збовтуємо і починаємо гасити в мультиварці. Час первинної обробки – близько 50 хвилин при закритій кришці. Часник, сіль і цукор розтираємо в ступці до отримання кашки – більш-менш однорідною. З гострих перчиком вичищаємо насіння і теж максимально подрібнюємо їх. Додаємо все це в аджику і далі знову тушкуємо, поки соус не почне густіти – це займе ще майже стільки ж часу.
    Таким же чином готується аджика з кабачків на зиму в мультиварці – замість яблук використовуємо кабачки, а цукру можна покласти більше.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Домашня аджика
    Домашня аджика
    Домашня аджика є одним з найпопулярніших соусів на території пострадянського союзу. А прийшла на наші столи ця гостра закуска з гірської Абхазії, де
    Рецепти аджики
    Рецепти аджики
    Аджика стала настільки популярною закускою на наших столах, що її традиційний рецепт, який передбачає перетирання між двох плоских каменів гострого
    Аджика на зиму
    Аджика на зиму
    Аджика - це гостра абхазька приправа, яку додають в супи, другі страви або використовують в якості соусу-дипа для м'яса. Давайте розберемося, як її
    Зелена аджика
    Зелена аджика
    Аджика - це смачна гостра приправа, батьківщиною приготування якої є Грузія. У нашій статті ми детально розберемося, як зробити зелену аджику з
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика з солодкого перцю
    Аджика - це гострий соус, що складається з перетертого червоного перцю з травами і сіллю. Цю грузинську приправу подають до різних закусок і страв.
    Лютеница
    Лютеница
    Ароматна болгарська лютеница, на основі томатів і перців, - це приголомшлива заміна кетчупу, і просто універсальний холодний соус. Подавати лютеницю