Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо
Зварені манти в мультиварці на пару прекрасно зберігають форму і разом з тим стають м'якими і залишаються соковитими всередині. Для кожного найвибагливішого поціновувача східного страви або просто любителя смачної їжі знайдеться свій цікавий варіант приготування страви.
Готувати манти в мультиварці на пару так само просто, як і в пароварці або мантоварке.
Класичне тісто для мантів замішується з борошна, води і солі, виходить тугим і щільним. Для визрівання ком залишають на 40-60 хвилин в пакеті або під плівкою.
Як варіант для приготування виробів можна взяти листкове тісто філо, замісити дріжджову основу або прісну з додаванням яєць, кефіру, молока.
В якості начинки найчастіше використовують яловичину, інше м'ясо, додавши цибулю, сіль, перець, спеції, зелень. Для соковитості у фарш підмішують дрібно подрібнений лід або крижану воду.
Наповненням може бути гарбуз, її суміш з м'ясом або будь-які овочі.
Скільки варити манти на пару буде залежати від складу начинки і виду використовуваного тесту. В середньому для варіння м'ясних виробів вистачить 40-50 хвилин, а для страви з овочами півгодини.
Заморожені манти в мультиварці на пару готуються довше, ніж будь-які свіжі, так як вимагають додаткового часу на відтавання. До традиційних необхідним 45-50 хвилин потрібно буде додати ще хвилин 10-15. При цьому необхідно ретельно змастити маслом низ виробів або решітку для варіння на пару.
Інгредієнти:
манти – 400 г;
вода.
Приготування
У мультикастрюлю наливають воду, в ідеалі гарячу, до нижньої позначки.
На промаслений ґрати укладають манти.
Включають програму «Вариво на пару» і встановлюють таймер на 60-70 хвилин.
Після завершення роботи програми перекладають манти, зварені в мультиварці на пару на тарілку і подають з соусами, зеленню, овочами.
Домашній рецепт мантів в мультиварці можна коригувати, використовуючи будь пельменний тісто, або застосовувати для отримання начинки класичну баранину з додаванням курдючного жиру. Для соковитості підливають воду або замінюють її крижаним молоком, вершками. Для пікантності у наповнення додають зелень або приправи.
Інгредієнти:
вода – 250 мл;
борошно – 3 склянки;
яловичина і свинина – 250 г;
вода або молоко – 150 мл;
цибуля – 3 шт.;
сіль, перець.
Приготування
В борошно додають чайну ложку солі, воду, замішують круте тісто, залишають на годину.
Перекручують на м'ясорубці м'ясо і цибулю, приправляють, вмішують воду,
З порцій розкатаного тіста і фаршу формують заготовки, укладають їх на промаслений решітку.
Готують манти на пару у відповідному режимі 50 хвилин.
Якщо не хочеться ліпити традиційні вироби, можна спростити собі завдання і приготувати ледачі манти-рулети в мультиварці, які називають ханумом. В начинку можна додавати картоплю або інші овочі, підвищуючи соковитість страви і вдосконалюючи його смакові якості. Перед подачею готовий рулет нарізують на порціонні шматочки-рулетики і подають зі сметаною, зеленню.
Інгредієнти:
вода – 150 мл;
борошно – 300 г;
яйце – 1 шт.;
масло – 1 ст. ложка;
фарш – 350 г;
картопля – 2 шт.;
цибуля – 3 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Борошно (250 г) змішують з маслом і сіллю.
Доливають підігріту до кипіння воду, перемішують, залишають охолонути до теплого стану.
Вмішують яйце і борошно, дають полежати кому 30-40 хвилин.
З'єднують фарш з дрібно нарізаною картоплею і цибулею, приправляють сіллю, перцем.
Розкачують тісто, розподіляють начинку, згортають в рулет, защипують краї.
Готують ледачий мант-рулет 50 хвилин в режимі «Пар», розрізають на порційні рулетики.
Готувати з додаванням картоплі можна не тільки ледачі манти в мультиварці на пару, але і традиційні за виконанням вироби. Для вершкової ніжності в начинку додають масло, а тісто замішують з участю яєць, які забезпечать основі ідеальну пластичність, щільність і додаткову поживність.
Інгредієнти:
вода – 2/3 склянки;
борошно – 35 склянки;
яйце – 1 шт.;
масло – 1 ст. ложка;
яловичина – 05 кг;
картопля – 3 шт.;
цибуля – 2 шт.;
масло вершкове – 100 г;
сіль, перець.
Приготування
Просіюють борошно, змішують з сіллю, доповнюють яйцем і водою.
Замішують тісто, залишають на 40 хвилин.
Подрібнюють яловичину, змішують з нарізаною цибулею, картоплею.
Додають сіль, перець, м'яке масло.
З порцій розкатаного тіста і начинки формують заготовки, які укладають на змащену маслом парову решітку.
Готують манти з картоплею і м'ясом в мультиварці на режимі «Пар» 50 хвилин.
Манти, рецепт приготування в мультиварці яких буде представлений в цьому розділі готуються з готового листкового тіста. Така основа чудово проявляє себе при паровій термічній обробці і дозволяє оцінити особливо ніжний і м'який смак готових виробів. Для фаршу використовують яловичину, свинину або інше м'ясо.
Інгредієнти:
тісто листкове – 400 г;
м'ясо – 05 кг;
картопля – 3 шт.;
цибуля – 2-3 шт.;
картопля – 3 шт.;
сіль, перець.
Приготування
Листкове тісто розкачують, розрізають на порції.
Подрібнюють м'ясо з цибулею та картоплею, приправляють сіллю і перцем.
Наповнюють начинкою заготовки з тіста защипують краї, вироби укладають на решітку.
Готують листкові манти в режимі «Варка на пару» 40 хвилин.
Замісити тісто для мантів в мультиварці можна з рисовим борошном, отримавши оригінальну китайську версію узбецького страви. В начинку до м'яса можна додати нарізаний або перетертий дрібно імбирний корінь, часник, перець чилі, цибуля замінити нарізаними зеленими пір'ям і приправити наповнення соєвим соусом.
Інгредієнти:
борошно рисова – 800 г;
вода – 1 склянка;
яйце – 1 шт.;
фарш – 450 г;
імбир 20 г;
часник – 3 зубки;
зелена цибуля – 2 стебла;
перець гострий – 05 шт.;
соєвий соус – 4 ст. ложки;
сіль, перець.
Приготування
Збивають яйце з сіллю.
Додають воду, а потім борошно, замішують тісто, а через 15 хвилин поділяють його на порції і розкачують.
Фарш змішують з іншими компонентами, наповнюють начинкою рисові заготовки викладають на решітку.
Варять манти з рисового борошна на пару 50 хвилин.
Як варіант можна приготувати більш пишні і повітряні вироби, замісивши дріжджове тісто для мантів на пару. Представлений варіант основи може бути замінений іншим на свій вибір, але мати максимально прісний і лаконічний складу. Для начинки використовують традиційно фарш, доповнюють або замінюють його овочами.
Інгредієнти:
вода – 300 мл;
борошно – 05 кг;
дріжджі – 40 г;
цукор – 1 ч. ложка;
масло – 2 ст. ложки;
фарш – 05 кг;
цибуля – 2 шт.;
сіль, перець.
Приготування
У теплій воді розчиняють дріжджі і цукор.
Додають сіль, борошно, замішують тісто, дають йому піднятися.
У фарш вмішують цибулю, сіль і перець.
З начинки і тіста формують манти, готують їх на програмі «Пар» в мультиварці 40 хвилин.
Приготування мантів в мультиварці легко здійснюється з тіста філо, готовим або власного замісу. В залежності від товщини основи одночасно використовують по 2 або 3 аркуша, накладаючи їх один на одного. М'ясо для начинки елементарно перекручують на м'ясорубці або, що більш переважно, дрібно рубають ножем.
Інгредієнти:
тісто філо – 1 упаковка;
м'ясо – 05 кг;
цибуля – 2 шт.;
помідор – 1 шт.;
зелень – 1 пучок;
сіль, перець.
Приготування
Подрібнюють м'ясо, нарізати цибулю, помідор і свіжу зелень.
Приправляють начинку, наповнюють нею підготовлені заготовки бажаної форми і розміру з складеного вдвічі-втричі тесту філо.
Розташовують манти на решітці пароварки, змастивши її олією, готують в режимі «На пару» 45 хвилин.
Тим, хто віддає перевагу овочеві начинки в таких виробах, сподобаються приготовані манти з гарбузом в мультиварці на пару. Для насиченості смаку, додаткової соковитості і калорійності гарбузову м'якоть поєднують з нарізаним курдюком або доповнюють свинячим салом: свіжим, солоним або прикопченным.
Інгредієнти:
вода – 05 склянки;
борошно – 05 кг;
яйце – 1 шт.;
гарбуз – 800 г;
цибуля – 1 шт.;
курдюк – 100 г;
сіль, перець, олія.
Приготування
Змішують воду з яйцем, сіллю і борошном, замішують тісто, залишають у пакеті на годину.
Обсмажують до прозорості і м'якості нарізану цибулю, змішують з подрібненою гарбузом і курдюком.
З розкатаних порцій тіста і начинки формують вироби, які укладають на змащену маслом грати.
Готують манти з гарбузом в мультиварці на пару 30 хвилин.
Приготування мантів в мультиварці з овочами зводиться, як і при створенні класичного блюда, до замісу тіста і підготовки начинки. В склад останньої можуть бути абсолютно будь-які овочі, які є в наявності, і поєднання яких подобається їдцям. Жорсткі коріння і цибулю краще трохи припустити після нарізки з додаванням масла.
Інгредієнти:
вода – 200 мл;
борошно – 400 г;
яйце – 1 шт.;
картопля, капуста – 200 г;
цибуля – 1 шт.;
моркву і селеру – 100 р;
солодкий перець – 1 шт.;
сіль, перець, олія.
Приготування
З борошна, води, солі і яйця, замішують тісто, дають полежати не менше півгодини.
Дрібно нарізають овочі.
Моркву і селеру трохи пасерують з цибулею на маслі, змішують з картоплею, капустою і перцем, заправити.
З тіста і начинки формують вироби, укладають на промаслений решітку.
Готують манти овочеві в режимі «Пар» 40 хвилин.
Приготування мантів на пару в кухонній помічниці мультиварці-сковроварке скорочується приблизно в півтора-два рази, в залежності від складу використовуваної начинки. Для виробів з м'ясом потрібно близько півгодини варіння, а овочеве блюдо буде готове вже через 20 хвилин подібної паровий термічної обробки.
Інгредієнти:
вода – 05 склянки;
борошно – 25 склянки;
яйце – 1 шт.;
баранина – 700 г;
цибуля – 2 шт.;
курдюк або сало – 100 г;
сіль, перець, спеції.
Приготування
М'ясо перекручують на м'ясорубці разом з цибулею і салом, приправляють за смаком.
З борошна, води, яйця і солі замішують тісто, залишають під плівкою на 40 хвилин.
Розкачані порції основи доповнюють начинкою, формують манти, які укладають на решітку мультиварки-скороварки.
Включають режим «На пару» на 30 хвилин.
Як приготувати манти в мультиварці?
Готувати манти в мультиварці на пару так само просто, як і в пароварці або мантоварке.
Заморожені манти в мультиварці
Заморожені манти в мультиварці на пару готуються довше, ніж будь-які свіжі, так як вимагають додаткового часу на відтавання. До традиційних необхідним 45-50 хвилин потрібно буде додати ще хвилин 10-15. При цьому необхідно ретельно змастити маслом низ виробів або решітку для варіння на пару.
Інгредієнти:
Приготування
Домашні манти в мультиварці
Домашній рецепт мантів в мультиварці можна коригувати, використовуючи будь пельменний тісто, або застосовувати для отримання начинки класичну баранину з додаванням курдючного жиру. Для соковитості підливають воду або замінюють її крижаним молоком, вершками. Для пікантності у наповнення додають зелень або приправи.
Інгредієнти:
Приготування
Ледачі манти в мультиварці
Якщо не хочеться ліпити традиційні вироби, можна спростити собі завдання і приготувати ледачі манти-рулети в мультиварці, які називають ханумом. В начинку можна додавати картоплю або інші овочі, підвищуючи соковитість страви і вдосконалюючи його смакові якості. Перед подачею готовий рулет нарізують на порціонні шматочки-рулетики і подають зі сметаною, зеленню.
Інгредієнти:
Приготування
Манти з картоплею і фаршем в мультиварці
Готувати з додаванням картоплі можна не тільки ледачі манти в мультиварці на пару, але і традиційні за виконанням вироби. Для вершкової ніжності в начинку додають масло, а тісто замішують з участю яєць, які забезпечать основі ідеальну пластичність, щільність і додаткову поживність.
Інгредієнти:
Приготування
Манти з листкового тіста на пару
Манти, рецепт приготування в мультиварці яких буде представлений в цьому розділі готуються з готового листкового тіста. Така основа чудово проявляє себе при паровій термічній обробці і дозволяє оцінити особливо ніжний і м'який смак готових виробів. Для фаршу використовують яловичину, свинину або інше м'ясо.
Інгредієнти:
Приготування
Китайські манти на пару
Замісити тісто для мантів в мультиварці можна з рисовим борошном, отримавши оригінальну китайську версію узбецького страви. В начинку до м'яса можна додати нарізаний або перетертий дрібно імбирний корінь, часник, перець чилі, цибуля замінити нарізаними зеленими пір'ям і приправити наповнення соєвим соусом.
Інгредієнти:
Приготування
Манти з дріжджового тіста на пару
Як варіант можна приготувати більш пишні і повітряні вироби, замісивши дріжджове тісто для мантів на пару. Представлений варіант основи може бути замінений іншим на свій вибір, але мати максимально прісний і лаконічний складу. Для начинки використовують традиційно фарш, доповнюють або замінюють його овочами.
Інгредієнти:
Приготування
Манти з тіста філо на пару
Приготування мантів в мультиварці легко здійснюється з тіста філо, готовим або власного замісу. В залежності від товщини основи одночасно використовують по 2 або 3 аркуша, накладаючи їх один на одного. М'ясо для начинки елементарно перекручують на м'ясорубці або, що більш переважно, дрібно рубають ножем.
Інгредієнти:
Приготування
Манти з гарбузом в мультиварці
Тим, хто віддає перевагу овочеві начинки в таких виробах, сподобаються приготовані манти з гарбузом в мультиварці на пару. Для насиченості смаку, додаткової соковитості і калорійності гарбузову м'якоть поєднують з нарізаним курдюком або доповнюють свинячим салом: свіжим, солоним або прикопченным.
Інгредієнти:
Приготування
Манти з овочами на пару
Приготування мантів в мультиварці з овочами зводиться, як і при створенні класичного блюда, до замісу тіста і підготовки начинки. В склад останньої можуть бути абсолютно будь-які овочі, які є в наявності, і поєднання яких подобається їдцям. Жорсткі коріння і цибулю краще трохи припустити після нарізки з додаванням масла.
Інгредієнти:
Приготування
Манти в скороварці-мультиварці
Приготування мантів на пару в кухонній помічниці мультиварці-сковроварке скорочується приблизно в півтора-два рази, в залежності від складу використовуваної начинки. Для виробів з м'ясом потрібно близько півгодини варіння, а овочеве блюдо буде готове вже через 20 хвилин подібної паровий термічної обробки.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Манти на пару
Традиційно узбецькі манти готують саме на пару. Пропонуємо зробити це чудове страву за класичним рецептом і зварити їх правильним способом, тільки в
Манти з м'ясом рецепт
Рецептів приготування узбецьких мантів існує кілька десятків. Зазвичай вони розрізняються начинками, різноманітність яких вражає. Сьогодні пропонуємо
Манти з м'ясом і картоплею
Існує безліч варіантів наповнення для мантів - узбецького національного страви. Пропонуємо два рецепти цієї страви і в якості начинки будемо
Як варити манти в мантоварке?
Традиційні манти прийнято готувати виключно на пару - так вони виходять значно смачніші. І звичайно для полегшення цього процесу існує спеціальне
Як приготувати манти в мультиварці?
Якщо ви любите готувати, то напевно пробували ліпити манти. Робити їх дуже просто - була б посуд для їх варіння. Якщо такої немає, то можна
Манти з гарбузом - рецепт
Соковиті манти з гарбузом - прекрасна дієтична альтернатива знаменитому східному страви з м'ясом. Готувати такі манти не складніше класичних, а