» » Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо
Зварені манти в мультиварці на пару прекрасно зберігають форму і разом з тим стають м'якими і залишаються соковитими всередині. Для кожного найвибагливішого поціновувача східного страви або просто любителя смачної їжі знайдеться свій цікавий варіант приготування страви.

Як приготувати манти в мультиварці?


Готувати манти в мультиварці на пару так само просто, як і в пароварці або мантоварке.

  • Класичне тісто для мантів замішується з борошна, води і солі, виходить тугим і щільним. Для визрівання ком залишають на 40-60 хвилин в пакеті або під плівкою.

  • Як варіант для приготування виробів можна взяти листкове тісто філо, замісити дріжджову основу або прісну з додаванням яєць, кефіру, молока.

  • В якості начинки найчастіше використовують яловичину, інше м'ясо, додавши цибулю, сіль, перець, спеції, зелень. Для соковитості у фарш підмішують дрібно подрібнений лід або крижану воду.

  • Наповненням може бути гарбуз, її суміш з м'ясом або будь-які овочі.

  • Скільки варити манти на пару буде залежати від складу начинки і виду використовуваного тесту. В середньому для варіння м'ясних виробів вистачить 40-50 хвилин, а для страви з овочами півгодини.


  • Заморожені манти в мультиварці

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Заморожені манти в мультиварці на пару готуються довше, ніж будь-які свіжі, так як вимагають додаткового часу на відтавання. До традиційних необхідним 45-50 хвилин потрібно буде додати ще хвилин 10-15. При цьому необхідно ретельно змастити маслом низ виробів або решітку для варіння на пару.
    Інгредієнти:

  • манти – 400 г;

  • вода.


  • Приготування

  • У мультикастрюлю наливають воду, в ідеалі гарячу, до нижньої позначки.

  • На промаслений ґрати укладають манти.

  • Включають програму «Вариво на пару» і встановлюють таймер на 60-70 хвилин.

  • Після завершення роботи програми перекладають манти, зварені в мультиварці на пару на тарілку і подають з соусами, зеленню, овочами.


  • Домашні манти в мультиварці


    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Домашній рецепт мантів в мультиварці можна коригувати, використовуючи будь пельменний тісто, або застосовувати для отримання начинки класичну баранину з додаванням курдючного жиру. Для соковитості підливають воду або замінюють її крижаним молоком, вершками. Для пікантності у наповнення додають зелень або приправи.
    Інгредієнти:

  • вода – 250 мл;

  • борошно – 3 склянки;

  • яловичина і свинина – 250 г;

  • вода або молоко – 150 мл;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • В борошно додають чайну ложку солі, воду, замішують круте тісто, залишають на годину.

  • Перекручують на м'ясорубці м'ясо і цибулю, приправляють, вмішують воду,

  • З порцій розкатаного тіста і фаршу формують заготовки, укладають їх на промаслений решітку.

  • Готують манти на пару у відповідному режимі 50 хвилин.


  • Ледачі манти в мультиварці

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Якщо не хочеться ліпити традиційні вироби, можна спростити собі завдання і приготувати ледачі манти-рулети в мультиварці, які називають ханумом. В начинку можна додавати картоплю або інші овочі, підвищуючи соковитість страви і вдосконалюючи його смакові якості. Перед подачею готовий рулет нарізують на порціонні шматочки-рулетики і подають зі сметаною, зеленню.
    Інгредієнти:

  • вода – 150 мл;

  • борошно – 300 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло – 1 ст. ложка;

  • фарш – 350 г;

  • картопля – 2 шт.;

  • цибуля – 3 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Борошно (250 г) змішують з маслом і сіллю.

  • Доливають підігріту до кипіння воду, перемішують, залишають охолонути до теплого стану.

  • Вмішують яйце і борошно, дають полежати кому 30-40 хвилин.

  • З'єднують фарш з дрібно нарізаною картоплею і цибулею, приправляють сіллю, перцем.

  • Розкачують тісто, розподіляють начинку, згортають в рулет, защипують краї.

  • Готують ледачий мант-рулет 50 хвилин в режимі «Пар», розрізають на порційні рулетики.



  • Манти з картоплею і фаршем в мультиварці

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Готувати з додаванням картоплі можна не тільки ледачі манти в мультиварці на пару, але і традиційні за виконанням вироби. Для вершкової ніжності в начинку додають масло, а тісто замішують з участю яєць, які забезпечать основі ідеальну пластичність, щільність і додаткову поживність.
    Інгредієнти:

  • вода – 2/3 склянки;

  • борошно – 35 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • масло – 1 ст. ложка;

  • яловичина – 05 кг;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Просіюють борошно, змішують з сіллю, доповнюють яйцем і водою.

  • Замішують тісто, залишають на 40 хвилин.

  • Подрібнюють яловичину, змішують з нарізаною цибулею, картоплею.

  • Додають сіль, перець, м'яке масло.

  • З порцій розкатаного тіста і начинки формують заготовки, які укладають на змащену маслом парову решітку.

  • Готують манти з картоплею і м'ясом в мультиварці на режимі «Пар» 50 хвилин.


  • Манти з листкового тіста на пару

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Манти, рецепт приготування в мультиварці яких буде представлений в цьому розділі готуються з готового листкового тіста. Така основа чудово проявляє себе при паровій термічній обробці і дозволяє оцінити особливо ніжний і м'який смак готових виробів. Для фаршу використовують яловичину, свинину або інше м'ясо.


    Інгредієнти:

  • тісто листкове – 400 г;

  • м'ясо – 05 кг;

  • картопля – 3 шт.;

  • цибуля – 2-3 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Листкове тісто розкачують, розрізають на порції.

  • Подрібнюють м'ясо з цибулею та картоплею, приправляють сіллю і перцем.

  • Наповнюють начинкою заготовки з тіста защипують краї, вироби укладають на решітку.

  • Готують листкові манти в режимі «Варка на пару» 40 хвилин.


  • Китайські манти на пару

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Замісити тісто для мантів в мультиварці можна з рисовим борошном, отримавши оригінальну китайську версію узбецького страви. В начинку до м'яса можна додати нарізаний або перетертий дрібно імбирний корінь, часник, перець чилі, цибуля замінити нарізаними зеленими пір'ям і приправити наповнення соєвим соусом.
    Інгредієнти:

  • борошно рисова – 800 г;

  • вода – 1 склянка;

  • яйце – 1 шт.;

  • фарш – 450 г;

  • імбир 20 г;

  • часник – 3 зубки;

  • зелена цибуля – 2 стебла;

  • перець гострий – 05 шт.;

  • соєвий соус – 4 ст. ложки;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Збивають яйце з сіллю.

  • Додають воду, а потім борошно, замішують тісто, а через 15 хвилин поділяють його на порції і розкачують.

  • Фарш змішують з іншими компонентами, наповнюють начинкою рисові заготовки викладають на решітку.

  • Варять манти з рисового борошна на пару 50 хвилин.


  • Манти з дріжджового тіста на пару

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Як варіант можна приготувати більш пишні і повітряні вироби, замісивши дріжджове тісто для мантів на пару. Представлений варіант основи може бути замінений іншим на свій вибір, але мати максимально прісний і лаконічний складу. Для начинки використовують традиційно фарш, доповнюють або замінюють його овочами.
    Інгредієнти:

  • вода – 300 мл;

  • борошно – 05 кг;

  • дріжджі – 40 г;

  • цукор – 1 ч. ложка;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • фарш – 05 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • У теплій воді розчиняють дріжджі і цукор.

  • Додають сіль, борошно, замішують тісто, дають йому піднятися.

  • У фарш вмішують цибулю, сіль і перець.

  • З начинки і тіста формують манти, готують їх на програмі «Пар» в мультиварці 40 хвилин.


  • Манти з тіста філо на пару

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Приготування мантів в мультиварці легко здійснюється з тіста філо, готовим або власного замісу. В залежності від товщини основи одночасно використовують по 2 або 3 аркуша, накладаючи їх один на одного. М'ясо для начинки елементарно перекручують на м'ясорубці або, що більш переважно, дрібно рубають ножем.
    Інгредієнти:

  • тісто філо – 1 упаковка;

  • м'ясо – 05 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • помідор – 1 шт.;

  • зелень – 1 пучок;

  • сіль, перець.


  • Приготування

  • Подрібнюють м'ясо, нарізати цибулю, помідор і свіжу зелень.

  • Приправляють начинку, наповнюють нею підготовлені заготовки бажаної форми і розміру з складеного вдвічі-втричі тесту філо.

  • Розташовують манти на решітці пароварки, змастивши її олією, готують в режимі «На пару» 45 хвилин.


  • Манти з гарбузом в мультиварці

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Тим, хто віддає перевагу овочеві начинки в таких виробах, сподобаються приготовані манти з гарбузом в мультиварці на пару. Для насиченості смаку, додаткової соковитості і калорійності гарбузову м'якоть поєднують з нарізаним курдюком або доповнюють свинячим салом: свіжим, солоним або прикопченным.
    Інгредієнти:

  • вода – 05 склянки;

  • борошно – 05 кг;

  • яйце – 1 шт.;

  • гарбуз – 800 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • курдюк – 100 г;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • Змішують воду з яйцем, сіллю і борошном, замішують тісто, залишають у пакеті на годину.

  • Обсмажують до прозорості і м'якості нарізану цибулю, змішують з подрібненою гарбузом і курдюком.

  • З розкатаних порцій тіста і начинки формують вироби, які укладають на змащену маслом грати.

  • Готують манти з гарбузом в мультиварці на пару 30 хвилин.


  • Манти з овочами на пару

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Приготування мантів в мультиварці з овочами зводиться, як і при створенні класичного блюда, до замісу тіста і підготовки начинки. В склад останньої можуть бути абсолютно будь-які овочі, які є в наявності, і поєднання яких подобається їдцям. Жорсткі коріння і цибулю краще трохи припустити після нарізки з додаванням масла.
    Інгредієнти:

  • вода – 200 мл;

  • борошно – 400 г;

  • яйце – 1 шт.;

  • картопля, капуста – 200 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • моркву і селеру – 100 р;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • сіль, перець, олія.


  • Приготування

  • З борошна, води, солі і яйця, замішують тісто, дають полежати не менше півгодини.

  • Дрібно нарізають овочі.

  • Моркву і селеру трохи пасерують з цибулею на маслі, змішують з картоплею, капустою і перцем, заправити.

  • З тіста і начинки формують вироби, укладають на промаслений решітку.

  • Готують манти овочеві в режимі «Пар» 40 хвилин.


  • Манти в скороварці-мультиварці

    Манти в мультиварці на пару - рецепти з картоплею, фаршем і гарбузом з листкового, дріжджового тесту і філо

    Приготування мантів на пару в кухонній помічниці мультиварці-сковроварке скорочується приблизно в півтора-два рази, в залежності від складу використовуваної начинки. Для виробів з м'ясом потрібно близько півгодини варіння, а овочеве блюдо буде готове вже через 20 хвилин подібної паровий термічної обробки.
    Інгредієнти:

  • вода – 05 склянки;

  • борошно – 25 склянки;

  • яйце – 1 шт.;

  • баранина – 700 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • курдюк або сало – 100 г;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • М'ясо перекручують на м'ясорубці разом з цибулею і салом, приправляють за смаком.

  • З борошна, води, яйця і солі замішують тісто, залишають під плівкою на 40 хвилин.

  • Розкачані порції основи доповнюють начинкою, формують манти, які укладають на решітку мультиварки-скороварки.

  • Включають режим «На пару» на 30 хвилин.
  • Додав: admin | 17-03-2019, 19:42
    Переглядів: 326