» » Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами
Повидло з яблук в мультиварці готується практично без участі кухаря, не вимагаючи постійного помішування заготівлі та безперебійного контролю над процесом варіння. І класичний рецепт, і його численні варіації знайдуть своїх виконавців і стануть основою для отримання смачних солодких заготовок на зиму.

Як приготувати яблучне повидло в мультиварці?


Яблучне повидло в мультиварці може бути зварене з нарізаних яблук або подрібнених за допомогою м'ясорубки або блендера плодів.

  • Відібрані для приготування повидла яблука миють, очищають від внутрішніх камер з насінням і при бажанні від шкірки.

  • Нарізають яблучну м'якоть скибочками або подрібнюють зручним способом за допомогою кухонних гаджетів.

  • Фруктову основу доповнюють цукром, поміщають в чашу мультиварки.

  • Як варіант яблука можна проварити в режимі «Варка на пару» з додаванням води до м'якості, а потім подрібнити толкушкой або блендером, доповнити цукром і варити до готовності.

  • Включають пристрій в режимі «Гасіння» і готують повидло з яблук в мультиварці протягом 2-3 годин або до бажаної густоти і разваренности.

  • Прискорити приготування десерту можна, застосовуючи програму «Випічка», але в даному випадку буде потрібно помішування заготовки в процесі термічної обробки і приготування ласощі при відкритій кришці.


  • Яблучне повидло в мультиварці – простий рецепт

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Зварити повидло з яблук в домашніх в мультиварці можна, застосовуючи різні пропорції цукру і фруктової маси в залежності від природного солодощі яблук і бажаного результату. Для розм'якшення яблучної нарізки застосовують програму «Варка на пару» або «Мультиповар» з можливістю вибору температури 100 градусів.
    Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;

  • цукровий пісок – 05-1 кг;

  • вода – 1 стакан.


  • Приготування

  • Підготовлені яблука кладуть у каструлю, заливають водою і проварюють у зручному режимі 20 хвилин або до м'якості.

  • Розтирають масу дерев'яним товкачем або блендером, переклавши масу тимчасово в іншу ємність.

  • Додають цукор, переводять пристрій на «Випічку» і упарюють масу протягом 45 хвилин.

  • Гаряче зварене повидло з яблук в мультиварці укупоривают в стерильну тару.


  • Густе яблучне повидло в мультиварці


    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Густе повидло з яблук в мультиварці вдасться приготувати без додавання води. Для цього підготовлену яблучну м'якоть подрібнюють у свіжому вигляді за допомогою м'ясорубки або блендера, а потім уварюють з додаванням цукру, кількість якого має бути приблизно рівним порції фруктової основи.
    Інгредієнти:

  • яблука – 15 кг;

  • цукровий пісок – 15 кг;

  • лимонний сік – 2 ст. ложки.


  • Приготування

  • Яблука очищають від серцевини, а при бажанні і від шкірки, подрібнюють до стану пюре.

  • Перекладають масу в чашу мультиварки.

  • Додають цукор, включають програму «Варка» або «Випічка» на годину.

  • За 5 хвилин до сигналу вливають лимонний сік.

  • Приготоване густе яблучне повидло в домашніх умовах в мультиварці розфасовують в стерильні банки, закупорюють.


  • Яблучне повидло без цукру в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Зварити повидло з солодких яблук в мультиварці можна без додавання цукру, що сприятливо позначиться на характеристиках заготовки, яка стане більш бажаною для дієтичного вживання. Збагатить аромат і смак десерту додана до складу паличка кориці або щіпка меленої прянощі.
    Інгредієнти:

  • яблука – 15 кг;

  • паличка кориці – 1 шт.;

  • вода – 100 мл


  • Приготування

  • Яблука очищають від насіннєвих камер і шкірки, нарізають часточками, закладають у мультикастрюлю.

  • Доливають воду, закладають корицю, включають режим «Варка» або «Випічка».

  • Готують повидло з яблук без цукру мультиварці протягом 15 годин або до бажаного загустіння.

  • Гарячим розкладають десерт з стерильні банкам, стерилізують 15 хвилин, укупоривают і загортають до охолодження.


  • Повидло з яблучного жмиху в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Смачне яблучне повидло в мультиварці вдасться зварити навіть з макухи, який у надлишку залишається після приготування соку. Відсутність вологи у фруктовій основі можна компенсувати простою водою. Час термічної обробки яблучної маси буде залежати від сорту використовуваних яблук і щільності шкірки.
    Інгредієнти:

  • яблучний макуха – 1 кг;

  • цукровий пісок – 800 г;

  • вода – 1 стакан.


  • Приготування

  • У чашу мультиварки закладають макуха з яблук і вливають воду.

  • Доводять суміш до кипіння, включивши програму «Варка» або «Випічка».

  • Додають цукор, розмішують до розчинення кристалів.

  • Перемикають прилад на режим «Гасіння» і готують заготівлю 3-4 години.

  • Закупорюють зварене повидло з яблук на зиму в мультиварці в простерилізовані банки стерильними кришками.


  • Гарбузово-яблучне повидло в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Зварити яблучне повидло на зиму в мультиварці вийде не з одних лише яблук. Підвищити поживні властивості десерту і збагатити його смакові якості легко, додавши до складу заготовки гарбузову м'якоть. Кращою для використання є солодка гарбуз мускатного сорту, яку слід очистити від шкірки і насіння.


    Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;

  • гарбуз – 1 кг;

  • цукровий пісок – 15 кг;

  • лимон – 1 шт.;

  • вода – 1 склянка;

  • кориця мелена – 1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Нарізані яблука і гарбуз поміщають в чашу пристрою, заливають водою і готують на програмі «Варка» 20 хвилин.

  • Перекладають масу в миску, пюрируют блендером, повертають в чашу.

  • Додають цукор, сік і цедру лимона, корицю.

  • Готують повидло з гарбуза і яблук в мультиварці 40 хвилин в режимі «Випічка».

  • Закупорюють ласощі в стерильні банки.


  • Яблучне повидло з апельсином в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Вразить гармонією кисло-солодкого смаку і оригінальним ароматом яблучне повидло в мультиварці, рецепт на зиму якого виконується з апельсинами. З такою добавкою буде смачніше і скибочку свіжого хліба, і тости, і крекери, і кульки ванільного морозива. Крім того, таке повидло – ідеальна начинка у випічку.
    Інгредієнти:

  • яблука – 10 шт.;

  • апельсини – 6 шт.;

  • цукровий пісок – 1 кг;

  • лимон – 1 шт.


  • Приготування

  • Яблука і апельсини очищають від шкірки і насіння, а м'якоть шаткуємо кубиками або брусочками.

  • Додають попередньо ошпарений окропом і нарізаний разом з шкіркою лимон, обов'язково видаливши кісточки.

  • Засипають цукор, перемішують масу.

  • Включають режим «Гасіння», налаштовують таймер на 3 години.

  • Дають активно закипіти заготівлі, включивши відповідну програму, закупорюють повидло в стерильну тару.


  • Повидло з яблук і слив в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Зварене яблучно-сливове повидло в мультиварці – краща начинка для пиріжків, пончиків і всілякої солодкої випічки. І текстуру і смак заготовки цілком сприяють подібним її результативному застосуванню в кулінарній практиці. Для отримання самостійного солодкого вишуканого делікатесу можна додати до складу пару ложок какао.
    Інгредієнти:

  • яблука – 600 г;

  • сливи – 600 г;

  • цукровий пісок – 1 кг.


  • Приготування

  • В мультиварку закладають підготовлені сливи без кісточок і нарізаний яблучну м'якоть.

  • Засипають цукор, включають пристрій в режимі «Гасіння» на 3 години.

  • При бажанні масу уварюють до потрібної густоти на «Випікання», після чого укупоривают в стерильні банки.


  • Повидло з яблук і груш в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Рецепт повидла з яблук в мультиварці результативно урізноманітнює факт додавання до складу груш. Пропорції компонентів допускається варіювати на свій розсуд, як і кількість доданого цукру. Якщо присутність в десерті фруктових скибочок не завадить, етап подрібнення маси можна опустити.
    Інгредієнти:

  • яблука – 700 г;

  • груші – 700 г;

  • вода – 100 мл;

  • лимонний сік – 40 мл;

  • цукровий пісок – 700 р.


  • Приготування

  • Нарізані яблука і груші заливають в чашу мультиварки водою і проварюють у відповідному режимі 20 хвилин.

  • Перекладають масу в миску, подрібнюють блендером, повертають в мультикастрюлю.

  • Додають цукор і лимонний сік, готують ласощі на «Випікання» 45 хвилин.


  • Яблучне повидло з лимоном в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Зварене повидло з яблук з лимоном в мультиварці славиться не тільки чудовим смаком, але і незрівнянної користю. Чашка гарячого трав'яного чаю з такою добавкою зміцнить імунітет, вбереже від застуди, наповнить організм вітамінами і надовго підніме настрій, зіпсований негодою міжсезоння.
    Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;

  • лимони – 2 шт.;

  • цукровий пісок – 800 р.


  • Приготування

  • Лимони ретельно миють, заливають окропом, залишають на 5 хвилин.

  • Нарізають цитрус кубиками, видаливши при цьому кісточки.

  • Шинкують слідом підготовлені очищені яблука.

  • З'єднують фрукти в мультиварці.

  • Додають цукор, включають «Тушкування» на 3 години.

  • При бажанні пюрируют повидло блендером, доводять до кипіння і розфасовують в стерильні банки.


  • Повидло з яблук з корицею в мультиварці

    Повидло з яблук в мультиварці за простими рецептами на зиму зі сливами або грушами

    Яблучне повидло з корицею в мультиварці – варіант для тих, хто віддає перевагу домінування смаку прянощів в солодких і інших заготовках. Можна використовувати цілі палички добавки або застосовувати мелену пряність, визначаючи її кількість виходячи з індивідуальних смаків і потреб своєї родини.
    Інгредієнти:

  • яблука – 1 кг;

  • цукровий пісок – 300-500 г;

  • кориця – 05-1 ч. ложка.


  • Приготування

  • Яблука подрібнюють за допомогою м'ясорубки або блендера, змішують з цукром, перекладають в чашу мультиварки.

  • Додають корицю, перемішують і готують повидло на режимі «Гасіння» 3 години.
  • Додав: admin | 21-11-2018, 16:34
    Переглядів: 80