» » Яблучно-сливове повидло

Яблучно-сливове повидло

Яблучно-сливове повидло
Щоб вийшло густе повидло, сливи краще поєднувати з іншими фруктами - яблуками або грушами, які містять багато пектину.
На відміну від простого варення у приготуванні повидла можна використовувати деформовані, або переспілі фрукти, так як вони проходять повну стерилізацію під час тривалого процесу виварювання.
Яблучно-сливове повидло має приємний смак і стане ідеальною начинкою для випічки або супроводом хрусткого тосту або млинчиків за сніданком.
Яблучно сливове повидло - рецепт на зиму
Інгредієнти:

  • солодкі яблука – 750 г;

  • чорнослив (свіжий) – 950 г;

  • цукор – 900 г;


  • Приготування
    Всі фрукти добре промийте, нехай вода стече. Очистіть яблука від насіння, слив видалити кісточки. Наріжте всі плоди шматочками, покладіть в ємності шарами, пересипаючи цукром. На мінімальному вогні прогрійте масу приблизно півгодини, потім протріть масу через сито, щоб відокремити шкірку, яка вже віддала всі корисні речовини, і, насамперед, пектин. Поверніть протерту масу в чашу, тушкуйте ще півгодини і закочуйте.
    Яблучно-сливове повидло в мультиварці
    Інгредієнти:

  • цукор – 1 кг;

  • яблука – 575 г;

  • сливи солодкі, соковиті – 575 р.


  • Приготування
    Сливу добре промийте під холодною водою і дайте воді стекти, а потім ще обсушіть рушником. Тепер видаліть кісточки, а самі сливи подрібніть блендером в пюре.
    Яблука також промийте, видаліть насінну коробку, хвостики і наріжте фрукти невеликими шматочками. Тепер відправте сливове пюре і яблука в ємність і добре перемішайте. Поставте миску на мінімальний вогонь, прогрійте, всипте трохи цукру, гарненько все перемішайте і варіть ще 10 хвилин.
    Тепле пюре акуратно перекладіть в каструлю, закрийте кришкою і визначте режим «Випічка» і час – 20 хвилин. Після сигналу готовності, висипайте в масу інший цукор, перемішайте і готуйте ще два або навіть три години, але вже в режимі «Гасіння».
    Як зварити яблучно-сливове повидло?
    Інгредієнти:

  • стигла слива (різних сортів) – 550 г;

  • яблука солодкі, червоні – 575 г;


  • Приготування
    Переберіть і підготуйте слив, видаливши кісточки. Виріжте серцевину яблук і подрібніть їх невеликими скибочками. Ще краще спочатку пюрировать яблука в комбайні, блендері або через м'ясорубку. Додавайте яблучне пюре в проварені 1 раз сливи і варіть повидло до готовності.
    Яблучно-сливове повидло з корицею – рецепт
    Інгредієнти:

  • вода – 175 мл;

  • яблука солодкі– 15 кг;

  • сливи будь – 15 кг;

  • цукор – 950 г

  • кориця – 2 палички.


  • Приготування
    Спершу фрукти слід очистити від насіння. Яблука поріжте довільними дрібненькими шматочками, а сливи залиште половинками. Варіть до м'якості у воді, потім пюрируйте. Тепер можна всипати цукор і кинути палички кориці. Варіть повидло не менше півтора годин, обов'язково періодично помішуючи, щоб не пригоріло. Перед укупориванием видаліть палички кориці і розливайте по стерильним ємкостей. Таке повидло прекрасно зберігається в прохолоді досить тривалий час.
    Яблучно сливове повидло - простий рецепт
    Інгредієнти:

  • вода – 85 мл;

  • яблука стиглі, обов'язково солодкі – 575 г;

  • стиглі сливи (можна різних сортів) – 575 г;

  • цукор – 900 г;


  • Приготування
    Підготуйте спершу фрукти, промивши їх ретельно і видаливши кісточки і насінні коробки. Подрібніть зручним способом, залийте водою і уваривайте до м'якості. Утворену масу протріть через сито, додайте цукор і проварити, часто помішуючи. Уваривайте повидло до бажаної консистенції густої і закочуйте його в заздалегідь простерилізовані банки і відправляйте на зберігання. В процесі зберігання це повидло стане більш густим, можна додати в начинку для пирога.
    Додав: admin | 23-09-2016, 08:15
    Переглядів: 93