Повидло з яблук в мультиварці готується практично без участі кухаря, не вимагаючи постійного помішування заготівлі та безперебійного контролю над процесом варіння. І класичний рецепт, і його численні варіації знайдуть своїх виконавців і стануть основою для отримання смачних солодких заготовок на зиму.
Як приготувати яблучне повидло в мультиварці?
Яблучне повидло в мультиварці може бути зварене з нарізаних яблук або подрібнених за допомогою м'ясорубки або блендера плодів.
Відібрані для приготування повидла яблука миють, очищають від внутрішніх камер з насінням і при бажанні від шкірки. Нарізають яблучну м'якоть скибочками або подрібнюють зручним способом за допомогою кухонних гаджетів. Фруктову основу доповнюють цукром, поміщають в чашу мультиварки. Як варіант яблука можна проварити в режимі «Варка на пару» з додаванням води до м'якості, а потім подрібнити толкушкой або блендером, доповнити цукром і варити до готовності. Включають пристрій в режимі «Гасіння» і готують повидло з яблук в мультиварці протягом 2-3 годин або до бажаної густоти і разваренности. Прискорити приготування десерту можна, застосовуючи програму «Випічка», але в даному випадку буде потрібно помішування заготовки в процесі термічної обробки і приготування ласощі при відкритій кришці. Яблучне повидло в мультиварці – простий рецепт
Зварити повидло з яблук в домашніх в мультиварці можна, застосовуючи різні пропорції цукру і фруктової маси в залежності від природного солодощі яблук і бажаного результату. Для розм'якшення яблучної нарізки застосовують програму «Варка на пару» або «Мультиповар» з можливістю вибору температури 100 градусів.
Інгредієнти: яблука – 1 кг; цукровий пісок – 05-1 кг; вода – 1 стакан. Приготування Підготовлені яблука кладуть у каструлю, заливають водою і проварюють у зручному режимі 20 хвилин або до м'якості. Розтирають масу дерев'яним товкачем або блендером, переклавши масу тимчасово в іншу ємність. Додають цукор, переводять пристрій на «Випічку» і упарюють масу протягом 45 хвилин. Гаряче зварене повидло з яблук в мультиварці укупоривают в стерильну тару. Густе яблучне повидло в мультиварці
Густе повидло з яблук в мультиварці вдасться приготувати без додавання води. Для цього підготовлену яблучну м'якоть подрібнюють у свіжому вигляді за допомогою м'ясорубки або блендера, а потім уварюють з додаванням цукру, кількість якого має бути приблизно рівним порції фруктової основи.
Інгредієнти: яблука – 15 кг; цукровий пісок – 15 кг; лимонний сік – 2 ст. ложки. Приготування Яблука очищають від серцевини, а при бажанні і від шкірки, подрібнюють до стану пюре. Перекладають масу в чашу мультиварки. Додають цукор, включають програму «Варка» або «Випічка» на годину. За 5 хвилин до сигналу вливають лимонний сік. Приготоване густе яблучне повидло в домашніх умовах в мультиварці розфасовують в стерильні банки, закупорюють. Яблучне повидло без цукру в мультиварці
Зварити повидло з солодких яблук в мультиварці можна без додавання цукру, що сприятливо позначиться на характеристиках заготовки, яка стане більш бажаною для дієтичного вживання. Збагатить аромат і смак десерту додана до складу паличка кориці або щіпка меленої прянощі.
Інгредієнти: яблука – 15 кг; паличка кориці – 1 шт.; вода – 100 мл Приготування Яблука очищають від насіннєвих камер і шкірки, нарізають часточками, закладають у мультикастрюлю. Доливають воду, закладають корицю, включають режим «Варка» або «Випічка». Готують повидло з яблук без цукру мультиварці протягом 15 годин або до бажаного загустіння. Гарячим розкладають десерт з стерильні банкам, стерилізують 15 хвилин, укупоривают і загортають до охолодження. Повидло з яблучного жмиху в мультиварці
Смачне яблучне повидло в мультиварці вдасться зварити навіть з макухи, який у надлишку залишається після приготування соку. Відсутність вологи у фруктовій основі можна компенсувати простою водою. Час термічної обробки яблучної маси буде залежати від сорту використовуваних яблук і щільності шкірки.
Інгредієнти: яблучний макуха – 1 кг; цукровий пісок – 800 г; вода – 1 стакан. Приготування У чашу мультиварки закладають макуха з яблук і вливають воду. Доводять суміш до кипіння, включивши програму «Варка» або «Випічка». Додають цукор, розмішують до розчинення кристалів. Перемикають прилад на режим «Гасіння» і готують заготівлю 3-4 години. Закупорюють зварене повидло з яблук на зиму в мультиварці в простерилізовані банки стерильними кришками. Гарбузово-яблучне повидло в мультиварці
Зварити яблучне повидло на зиму в мультиварці вийде не з одних лише яблук. Підвищити поживні властивості десерту і збагатити його смакові якості легко, додавши до складу заготовки гарбузову м'якоть. Кращою для використання є солодка гарбуз мускатного сорту, яку слід очистити від шкірки і насіння.
Інгредієнти: яблука – 1 кг; гарбуз – 1 кг; цукровий пісок – 15 кг; лимон – 1 шт.; вода – 1 склянка; кориця мелена – 1 ч. ложка. Приготування Нарізані яблука і гарбуз поміщають в чашу пристрою, заливають водою і готують на програмі «Варка» 20 хвилин. Перекладають масу в миску, пюрируют блендером, повертають в чашу. Додають цукор, сік і цедру лимона, корицю. Готують повидло з гарбуза і яблук в мультиварці 40 хвилин в режимі «Випічка». Закупорюють ласощі в стерильні банки. Яблучне повидло з апельсином в мультиварці
Вразить гармонією кисло-солодкого смаку і оригінальним ароматом яблучне повидло в мультиварці, рецепт на зиму якого виконується з апельсинами. З такою добавкою буде смачніше і скибочку свіжого хліба, і тости, і крекери, і кульки ванільного морозива. Крім того, таке повидло – ідеальна начинка у випічку.
Інгредієнти: яблука – 10 шт.; апельсини – 6 шт.; цукровий пісок – 1 кг; лимон – 1 шт. Приготування Яблука і апельсини очищають від шкірки і насіння, а м'якоть шаткуємо кубиками або брусочками. Додають попередньо ошпарений окропом і нарізаний разом з шкіркою лимон, обов'язково видаливши кісточки. Засипають цукор, перемішують масу. Включають режим «Гасіння», налаштовують таймер на 3 години. Дають активно закипіти заготівлі, включивши відповідну програму, закупорюють повидло в стерильну тару. Повидло з яблук і слив в мультиварці
Зварене яблучно-сливове повидло в мультиварці – краща начинка для пиріжків, пончиків і всілякої солодкої випічки. І текстуру і смак заготовки цілком сприяють подібним її результативному застосуванню в кулінарній практиці. Для отримання самостійного солодкого вишуканого делікатесу можна додати до складу пару ложок какао.
Інгредієнти: яблука – 600 г; сливи – 600 г; цукровий пісок – 1 кг. Приготування В мультиварку закладають підготовлені сливи без кісточок і нарізаний яблучну м'якоть. Засипають цукор, включають пристрій в режимі «Гасіння» на 3 години. При бажанні масу уварюють до потрібної густоти на «Випікання», після чого укупоривают в стерильні банки. Повидло з яблук і груш в мультиварці
Рецепт повидла з яблук в мультиварці результативно урізноманітнює факт додавання до складу груш. Пропорції компонентів допускається варіювати на свій розсуд, як і кількість доданого цукру. Якщо присутність в десерті фруктових скибочок не завадить, етап подрібнення маси можна опустити.
Інгредієнти: яблука – 700 г; груші – 700 г; вода – 100 мл; лимонний сік – 40 мл; цукровий пісок – 700 р. Приготування Нарізані яблука і груші заливають в чашу мультиварки водою і проварюють у відповідному режимі 20 хвилин. Перекладають масу в миску, подрібнюють блендером, повертають в мультикастрюлю. Додають цукор і лимонний сік, готують ласощі на «Випікання» 45 хвилин. Яблучне повидло з лимоном в мультиварці
Зварене повидло з яблук з лимоном в мультиварці славиться не тільки чудовим смаком, але і незрівнянної користю. Чашка гарячого трав'яного чаю з такою добавкою зміцнить імунітет, вбереже від застуди, наповнить організм вітамінами і надовго підніме настрій, зіпсований негодою міжсезоння.
Інгредієнти: яблука – 1 кг; лимони – 2 шт.; цукровий пісок – 800 р. Приготування Лимони ретельно миють, заливають окропом, залишають на 5 хвилин. Нарізають цитрус кубиками, видаливши при цьому кісточки. Шинкують слідом підготовлені очищені яблука. З'єднують фрукти в мультиварці. Додають цукор, включають «Тушкування» на 3 години. При бажанні пюрируют повидло блендером, доводять до кипіння і розфасовують в стерильні банки. Повидло з яблук з корицею в мультиварці
Яблучне повидло з корицею в мультиварці – варіант для тих, хто віддає перевагу домінування смаку прянощів в солодких і інших заготовках. Можна використовувати цілі палички добавки або застосовувати мелену пряність, визначаючи її кількість виходячи з індивідуальних смаків і потреб своєї родини.
Інгредієнти: яблука – 1 кг; цукровий пісок – 300-500 г; кориця – 05-1 ч. ложка. Приготування Яблука подрібнюють за допомогою м'ясорубки або блендера, змішують з цукром, перекладають в чашу мультиварки. Додають корицю, перемішують і готують повидло на режимі «Гасіння» 3 години.