Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем
Пообідати або повечеряти ситним, смачним і поживним стравою допоможе такий варіант як т тушкована картопля з куркою в мультиварці. Безперечною перевагою готування з використанням цього побутового приладу є те, що процес не займе багато зусиль.
Щоб вийшла смачна тушкована картопля з куркою, враховують такі моменти:
Оскільки овочі не люблять тривалої термообробки, слід самостійно відрегулювати час приготування. Щоб м'ясо залишилося м'яким, використовують режим «Гасіння».
Основний компонент чудово поєднується з різноманітними овочами. Поширені цибуля, морква, капуста, картопля, можна зустріти баклажани, гриби, квасоля.
Можна використовувати будь-які частини курки, це може бути грудка, стегна, крильця.
У чашу мультиварки можна обсмажувати продукти без масла. Вони не пристануть, оскільки на дно нанесено спеціальне покриття.
Найпростіший спосіб приготувати смачний обід – це рецепт, по якому робиться курка, тушкована з картоплею, морквою та цибулею. Можна використовувати не тільки філе, але й інші частини птиці (ніжки, стегна, крильця). При готуванні в режимі «Смаження» кришку закривати не потрібно, а продукти перемішують, як і на сковороді. Спеції можуть бути будь-які, але краще брати ті, що підходять до курки.
Інгредієнти:
Куряче філе – 500 г;
Картопля – 1 кг;
цибулю і моркву – по 2 шт.;
спеції.
Приготування
Філе подрібнити і обсмажити в чаші 10 хвилин.
Цибулю і моркву очистити. Перший дрібно нашаткувати, а моркву натерти. Цибулю додати до м'яса і гасити, поки воно не змінить колір. Викласти моркву і обсмажувати ще 8 хвилин.
Картоплю розрізати на квадратики і відправити в чашу.
Залити продукти водою. Встановити режим «Гасіння». Тушкована картопля з куркою в мультиварці буде готова через 40 хвилин.
Надзвичайно популярний рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою. Овочі з крильцями, стегенцями виходять неймовірно яскравими і соковитими. Можна додати будь-які овочі, які є під рукою. Капусту використовують квашену або свіжу. У першому випадку слід вимочувати її деякий час у холодній воді. Якщо вона надмірно кисле, слід залити її окропом, а потім добре промити.
Інгредієнти:
курка – 400 г;
капуста – 300 г;
картопля – 5 шт.;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
томатна паста – 1 ст. л.;
пісне масло – 4 ст. л.;
цукор – 1 ч. л.
Приготування
Курку нарізати.
Всі овочі подрібнити.
У чашу викласти курятину, моркву та цибулю. Влити олію і включити режим «Смаження» на 15 хвилин.
Через 20 хвилин додати картоплю і капусту.
Пасту розвести водою, додати цукор, сіль і перець. Суміш вилити в чашу і змінити режим «Гасіння», а час – на 40 хвилин.
Надзвичайно оригінальний рецепт тушкованої картоплі з куркою, до складу якого включені гриби. Оскільки в страві міститься багато білка, воно виходить неймовірно ситним. За індивідуальним побажанням господині страву можна загасити зі сметаною або з томатною пастою. Додавання спецій допоможе додати гостроту або пряний смак.
Інгредієнти:
картопля – 6 шт.;
гриби – 200 г;
філе – 300 г;
цибуля – 1 шт.;
томатна паста – 2 ст. л.;
спеції.
Приготування
Тверді інгредієнти нарізати квадратиками.
Філе викласти в чашу, включити режим «Випічка» і готувати 10 хвилин.
Додати цибулю і тушкувати ще 5 хвилин. Приєднати гриби і готувати 10 хвилин.
Викласти картоплю, всипати спеції і томатну пасту. Залити водою. Тушкована картопля з курячим філе в мультиварці буде готова через 30 хвилин.
Ще один вдалий варіант страви – тушкована картопля з кабачком і куркою. Соус для страви готується на основі майонезу або томатною пасти. Не варто обмежуватися філе, тому можна використати стегна або гомілки, крильця. При маринуванні слід застосувати спеціальну приправу для курки. Якщо в мультиварці є режим «Плов», варто включити його замість «Гасіння» на останньому етапі.
Інгредієнти:
стегенця – 2 шт.;
картопля – 5 шт.;
вода – 250 мл;
рослинна олія – 2 ст. л.;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
часник – 3 зубчики;
кабачок – 05 шт.;
болгарський перець – 1 шт.;
зелень;
спеції.
Приготування
Курку посолити, поперчити і замаринувати.
Картоплю, кабачок нарізати кубиками. Цибулю нашаткувати, а моркву натерти.
Перець нарізати кружечками, часник потовкти.
У чашу додати моркву і цибулю, часник обсмажити.
Викласти курку і смажити 5 хвилин.
Перемкнути мультиварку на режим «Гасіння». Додати картоплю, кабачок і перець. Влити воду. Тушкована картопля з куркою, овочами в мультиварці буде готова через 45 хвилин.
Можна загасити картоплю з куркою в мультиварці, використовуючи для цього крильця. Кінчики можна видалити відразу ж, тому що в них не міститься м'яса. Страва ідеально підходить для сімейного вечері. Щоб крила і картопля підрум'янилися, можна в кінці змінити режим «Гасіння» на «Випічку». Цей прийом допоможе отримати рум'яну скоринку.
Інгредієнти:
курячі крила, картопля – 8 шт.;
цибуля – 2 шт.;
спеції;
масло.
Приготування
Крила розрізати на фаланги, засипати приправами. Залишити на 30 хвилин.
Картоплю розрізати на 6 частин. Цибулю нарізати кільцями.
Вилити в чашу масло. Викласти продукти. Зверху викласти цибулю.
Додати півсклянки води. Тушкована картопля з куркою в мультиварці буде готова через годину.
При бажанні приготувати незвичайне і оригінальне блюдо, можна використовувати рецепт тушкованою картоплі з куркою в мультиварці , в якому береться копчена птиця. Для аромату і смаку слід використовувати такі спеції, як коріандр, гвоздику, чилі, часник. З курки знімають шкірку, якщо хочуть зменшити калорійність.
Інгредієнти:
копчена курка – 500 г;
картопля – 1 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
солоні огірки – 2 шт.;
томатна паста – 15 ст. л.;
паприка – 1 ч. л.;
рослинне масло – 2-3 ст. л.
Приготування
Курку розрізати.
Цибулю і моркву нарізати і пасерувати в чаші 8 хвилин (режим «Смаження»).
Додати м'ясо, подрібнені огірки, спеції. Включити режим «Гасіння». Пару хвилин тушкувати і додати пасту. Залишити тушкуватися на 5 хвилин.
Додати картоплю і тушкувати страву 40 хвилин.
Сметана та курка – чудове поєднання. Чудовою варіацією страви є тушкована картопля з курячими ніжками в мультиварці. Сметанний соус додасть яству неймовірну ніжність і стане його органічним доповненням. Для аромату слід додати до інгредієнтів пару зубчиків часнику, він забезпечить необхідну гостроту.
Інгредієнти:
сметана – 400 г;
картопля – 1 кг;
курка – 700 г;
спеції.
Приготування
Сметану заправити спеціями.
Картоплю і м'ясо нарізати квадратиками. Приєднати до сметані і перемішати.
Суміш викласти в чашу, включити режим «Випічка». Тушкована картопля з куркою, сметаною в мультиварці буде готова через 60 хвилин.
Поєднання баклажанів і курки прийшов зі східної кухні. Тому тушкована картопля з курячою грудкою користується обґрунтованої популярністю у гурманів. Щоб підсилити аромат і смак, в якості спецій використовують карі, хмелі-сунелі і коріандр. Якщо взяти маленьку тушку, її можна не розрізати на частини. При відкритті кришки мультиварки слід бути обережним з парою.
Інгредієнти:
курка, баклажани – 1 кг;
картопля – 15 кг;
цибуля – 2 шт.;
морква – 3 шт.;
сіль – 3 ч. л.;
рослинне масло – 100 мл;
вода – 3 склянки;
лавровий лист – 1 шт.;
приправа для курки.
Приготування
У чашу вилити масло.
Тушку вимити, посипати приправою для курки. Викласти в чашу. Тушкувати 15 хвилин із закритою кришкою.
Баклажани нарізати великими шматочками, посипати сіллю і перемішати.
Цибулю крупно нарізати, а морква – дрібно. Картоплю нарізати четвертинками.
Курку перевернути, покласти лавровий лист. Зверху викласти картоплю, цибулю та моркву.
З баклажанів злегка вичавити сік і перекласти їх у чашу.
Влити воду і тушкувати 25 хвилин.
Популярне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар – це тушкована картопля з куркою і помідорами . Особливістю цього рецепту є те, що філе подрібнюється в фарш. Завдяки використанню такого компонента, страва виходить дієтичним. До складу можна додати трохи яловичини.
Інгредієнти:
картопля – 7 шт.;
фарш 250 г;
моркву і цибулю – по 1 шт.;
консервовані помідори – 250 г;
перець;
сіль.
Приготування
Цибулю нарізати. Викласти на дно чаші і обсмажити 5 хвилин.
Додати фарш. Посолити, поперчити. Тушкувати, поки фарш не втратить насичений колір.
Приєднати томати. Готувати 10 хвилин.
Картоплю нарізати кубиками, моркву – соломкою. Овочі додати до м'яса.
Влити 150 мл води. Тушкувати 20 хвилин.
Таке блюдо, як тушкована картопля з курячими ніжками може бути зроблено надзвичайно оригінальним способом, якщо додати до його складу квасоля. За рахунок додавання цього компоненту смак страви злегка змінюється, набуває насиченість і поживність. Квасолю можна використовувати у відварному вигляді або консервовану.
Інгредієнти:
курка – 400 г;
консервована квасоля – 150 г;
картопля – 1 кг;
цибулю і моркву – по 1 шт.;
спеції.
Приготування
Овочі подрібнити.
Курку розділити на частини.
Інгредієнти викласти в чашу. Засипати приправами, додати трохи води і готувати при режимі «Гасіння». Тушкована картопля з домашньою куркою буде готова через 30 хвилин.
Як загасити картоплю з куркою?
Щоб вийшла смачна тушкована картопля з куркою, враховують такі моменти:
Тушкована картопля з курячим філе
Найпростіший спосіб приготувати смачний обід – це рецепт, по якому робиться курка, тушкована з картоплею, морквою та цибулею. Можна використовувати не тільки філе, але й інші частини птиці (ніжки, стегна, крильця). При готуванні в режимі «Смаження» кришку закривати не потрібно, а продукти перемішують, як і на сковороді. Спеції можуть бути будь-які, але краще брати ті, що підходять до курки.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована капуста з картоплею і куркою
Надзвичайно популярний рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою. Овочі з крильцями, стегенцями виходять неймовірно яскравими і соковитими. Можна додати будь-які овочі, які є під рукою. Капусту використовують квашену або свіжу. У першому випадку слід вимочувати її деякий час у холодній воді. Якщо вона надмірно кисле, слід залити її окропом, а потім добре промити.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована картопля з куркою і грибами
Надзвичайно оригінальний рецепт тушкованої картоплі з куркою, до складу якого включені гриби. Оскільки в страві міститься багато білка, воно виходить неймовірно ситним. За індивідуальним побажанням господині страву можна загасити зі сметаною або з томатною пастою. Додавання спецій допоможе додати гостроту або пряний смак.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована картопля з куркою і овочами
Ще один вдалий варіант страви – тушкована картопля з кабачком і куркою. Соус для страви готується на основі майонезу або томатною пасти. Не варто обмежуватися філе, тому можна використати стегна або гомілки, крильця. При маринуванні слід застосувати спеціальну приправу для курки. Якщо в мультиварці є режим «Плов», варто включити його замість «Гасіння» на останньому етапі.
Інгредієнти:
Приготування
Курячі крильця, тушковані з картоплею
Можна загасити картоплю з куркою в мультиварці, використовуючи для цього крильця. Кінчики можна видалити відразу ж, тому що в них не міститься м'яса. Страва ідеально підходить для сімейного вечері. Щоб крила і картопля підрум'янилися, можна в кінці змінити режим «Гасіння» на «Випічку». Цей прийом допоможе отримати рум'яну скоринку.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована картопля з копченою куркою
При бажанні приготувати незвичайне і оригінальне блюдо, можна використовувати рецепт тушкованою картоплі з куркою в мультиварці , в якому береться копчена птиця. Для аромату і смаку слід використовувати такі спеції, як коріандр, гвоздику, чилі, часник. З курки знімають шкірку, якщо хочуть зменшити калорійність.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована картопля з куркою і сметаною
Сметана та курка – чудове поєднання. Чудовою варіацією страви є тушкована картопля з курячими ніжками в мультиварці. Сметанний соус додасть яству неймовірну ніжність і стане його органічним доповненням. Для аромату слід додати до інгредієнтів пару зубчиків часнику, він забезпечить необхідну гостроту.
Інгредієнти:
Приготування
Баклажани тушковані з куркою та картоплею
Поєднання баклажанів і курки прийшов зі східної кухні. Тому тушкована картопля з курячою грудкою користується обґрунтованої популярністю у гурманів. Щоб підсилити аромат і смак, в якості спецій використовують карі, хмелі-сунелі і коріандр. Якщо взяти маленьку тушку, її можна не розрізати на частини. При відкритті кришки мультиварки слід бути обережним з парою.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована картопля з курячим фаршем
Популярне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар – це тушкована картопля з куркою і помідорами . Особливістю цього рецепту є те, що філе подрібнюється в фарш. Завдяки використанню такого компонента, страва виходить дієтичним. До складу можна додати трохи яловичини.
Інгредієнти:
Приготування
Тушкована картопля з куркою і квасолею
Таке блюдо, як тушкована картопля з курячими ніжками може бути зроблено надзвичайно оригінальним способом, якщо додати до його складу квасоля. За рахунок додавання цього компоненту смак страви злегка змінюється, набуває насиченість і поживність. Квасолю можна використовувати у відварному вигляді або консервовану.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Борщ без м'яса з квасолею, овочами, сосисками - класичні рецепти і в мультиварці
Борщ без м'яса являє собою вітамінне блюдо, яке підійде для вегетаріанців. Існує безліч його різновидів рецептів: з щавлем, грибами, сосисками,
Тефтелі в мультиварці - рецепти з рисом, гречкою, на пару, у вершковому і томатному соусі
Тефтелі в мультиварці являють собою живильне дієтичне блюдо. Їх можна зробити з різних видів м'яса, рибного філе, рису або гречки. Пікантне страва
Тушкована картопля з куркою в мультиварці
Тушкована картопля з куркою - це найпопулярніше домашнє блюдо, адже досить швидко можна зробити повноцінний обід для великої компанії людей. А
Тушкована курка в мультиварці
Страви, приготовані в мультиварці відрізняються ніжною консистенцією, особливо це відноситься до м'яса. Курка, тушкована таким способом виходить
Тушкована капуста з картоплею і куркою
Пропонуємо вам рецепт приготування тушкованою капусти з куркою та картоплею. Блюдо виходить досить ситна, і його спокійно можна подати в якості
Картопля, тушкований в мультиварці
Мультиварка - універсальна помічниця для приготування різноманітних страв від супів до десертів. І зараз ми розповімо, як просто і швидко згасити в