» » Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем
Пообідати або повечеряти ситним, смачним і поживним стравою допоможе такий варіант як т тушкована картопля з куркою в мультиварці. Безперечною перевагою готування з використанням цього побутового приладу є те, що процес не займе багато зусиль.

Як загасити картоплю з куркою?


Щоб вийшла смачна тушкована картопля з куркою, враховують такі моменти:

  • Оскільки овочі не люблять тривалої термообробки, слід самостійно відрегулювати час приготування. Щоб м'ясо залишилося м'яким, використовують режим «Гасіння».

  • Основний компонент чудово поєднується з різноманітними овочами. Поширені цибуля, морква, капуста, картопля, можна зустріти баклажани, гриби, квасоля.

  • Можна використовувати будь-які частини курки, це може бути грудка, стегна, крильця.

  • У чашу мультиварки можна обсмажувати продукти без масла. Вони не пристануть, оскільки на дно нанесено спеціальне покриття.


  • Тушкована картопля з курячим філе

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Найпростіший спосіб приготувати смачний обід – це рецепт, по якому робиться курка, тушкована з картоплею, морквою та цибулею. Можна використовувати не тільки філе, але й інші частини птиці (ніжки, стегна, крильця). При готуванні в режимі «Смаження» кришку закривати не потрібно, а продукти перемішують, як і на сковороді. Спеції можуть бути будь-які, але краще брати ті, що підходять до курки.
    Інгредієнти:

  • Куряче філе – 500 г;

  • Картопля – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 2 шт.;

  • спеції.


  • Приготування

  • Філе подрібнити і обсмажити в чаші 10 хвилин.

  • Цибулю і моркву очистити. Перший дрібно нашаткувати, а моркву натерти. Цибулю додати до м'яса і гасити, поки воно не змінить колір. Викласти моркву і обсмажувати ще 8 хвилин.

  • Картоплю розрізати на квадратики і відправити в чашу.

  • Залити продукти водою. Встановити режим «Гасіння». Тушкована картопля з куркою в мультиварці буде готова через 40 хвилин.


  • Тушкована капуста з картоплею і куркою


    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Надзвичайно популярний рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою. Овочі з крильцями, стегенцями виходять неймовірно яскравими і соковитими. Можна додати будь-які овочі, які є під рукою. Капусту використовують квашену або свіжу. У першому випадку слід вимочувати її деякий час у холодній воді. Якщо вона надмірно кисле, слід залити її окропом, а потім добре промити.
    Інгредієнти:

  • курка – 400 г;

  • капуста – 300 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • томатна паста – 1 ст. л.;

  • пісне масло – 4 ст. л.;

  • цукор – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Курку нарізати.

  • Всі овочі подрібнити.

  • У чашу викласти курятину, моркву та цибулю. Влити олію і включити режим «Смаження» на 15 хвилин.

  • Через 20 хвилин додати картоплю і капусту.

  • Пасту розвести водою, додати цукор, сіль і перець. Суміш вилити в чашу і змінити режим «Гасіння», а час – на 40 хвилин.


  • Тушкована картопля з куркою і грибами

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Надзвичайно оригінальний рецепт тушкованої картоплі з куркою, до складу якого включені гриби. Оскільки в страві міститься багато білка, воно виходить неймовірно ситним. За індивідуальним побажанням господині страву можна загасити зі сметаною або з томатною пастою. Додавання спецій допоможе додати гостроту або пряний смак.
    Інгредієнти:

  • картопля – 6 шт.;

  • гриби – 200 г;

  • філе – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • томатна паста – 2 ст. л.;

  • спеції.


  • Приготування

  • Тверді інгредієнти нарізати квадратиками.

  • Філе викласти в чашу, включити режим «Випічка» і готувати 10 хвилин.

  • Додати цибулю і тушкувати ще 5 хвилин. Приєднати гриби і готувати 10 хвилин.

  • Викласти картоплю, всипати спеції і томатну пасту. Залити водою. Тушкована картопля з курячим філе в мультиварці буде готова через 30 хвилин.


  • Тушкована картопля з куркою і овочами

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Ще один вдалий варіант страви – тушкована картопля з кабачком і куркою. Соус для страви готується на основі майонезу або томатною пасти. Не варто обмежуватися філе, тому можна використати стегна або гомілки, крильця. При маринуванні слід застосувати спеціальну приправу для курки. Якщо в мультиварці є режим «Плов», варто включити його замість «Гасіння» на останньому етапі.
    Інгредієнти:

  • стегенця – 2 шт.;

  • картопля – 5 шт.;

  • вода – 250 мл;

  • рослинна олія – 2 ст. л.;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • часник – 3 зубчики;

  • кабачок – 05 шт.;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • зелень;

  • спеції.


  • Приготування

  • Курку посолити, поперчити і замаринувати.

  • Картоплю, кабачок нарізати кубиками. Цибулю нашаткувати, а моркву натерти.

  • Перець нарізати кружечками, часник потовкти.

  • У чашу додати моркву і цибулю, часник обсмажити.

  • Викласти курку і смажити 5 хвилин.

  • Перемкнути мультиварку на режим «Гасіння». Додати картоплю, кабачок і перець. Влити воду. Тушкована картопля з куркою, овочами в мультиварці буде готова через 45 хвилин.


  • Курячі крильця, тушковані з картоплею

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Можна загасити картоплю з куркою в мультиварці, використовуючи для цього крильця. Кінчики можна видалити відразу ж, тому що в них не міститься м'яса. Страва ідеально підходить для сімейного вечері. Щоб крила і картопля підрум'янилися, можна в кінці змінити режим «Гасіння» на «Випічку». Цей прийом допоможе отримати рум'яну скоринку.


    Інгредієнти:

  • курячі крила, картопля – 8 шт.;

  • цибуля – 2 шт.;

  • спеції;

  • масло.


  • Приготування

  • Крила розрізати на фаланги, засипати приправами. Залишити на 30 хвилин.

  • Картоплю розрізати на 6 частин. Цибулю нарізати кільцями.

  • Вилити в чашу масло. Викласти продукти. Зверху викласти цибулю.

  • Додати півсклянки води. Тушкована картопля з куркою в мультиварці буде готова через годину.


  • Тушкована картопля з копченою куркою

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    При бажанні приготувати незвичайне і оригінальне блюдо, можна використовувати рецепт тушкованою картоплі з куркою в мультиварці , в якому береться копчена птиця. Для аромату і смаку слід використовувати такі спеції, як коріандр, гвоздику, чилі, часник. З курки знімають шкірку, якщо хочуть зменшити калорійність.
    Інгредієнти:

  • копчена курка – 500 г;

  • картопля – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • солоні огірки – 2 шт.;

  • томатна паста – 15 ст. л.;

  • паприка – 1 ч. л.;

  • рослинне масло – 2-3 ст. л.


  • Приготування

  • Курку розрізати.

  • Цибулю і моркву нарізати і пасерувати в чаші 8 хвилин (режим «Смаження»).

  • Додати м'ясо, подрібнені огірки, спеції. Включити режим «Гасіння». Пару хвилин тушкувати і додати пасту. Залишити тушкуватися на 5 хвилин.

  • Додати картоплю і тушкувати страву 40 хвилин.


  • Тушкована картопля з куркою і сметаною

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Сметана та курка – чудове поєднання. Чудовою варіацією страви є тушкована картопля з курячими ніжками в мультиварці. Сметанний соус додасть яству неймовірну ніжність і стане його органічним доповненням. Для аромату слід додати до інгредієнтів пару зубчиків часнику, він забезпечить необхідну гостроту.
    Інгредієнти:

  • сметана – 400 г;

  • картопля – 1 кг;

  • курка – 700 г;

  • спеції.


  • Приготування

  • Сметану заправити спеціями.

  • Картоплю і м'ясо нарізати квадратиками. Приєднати до сметані і перемішати.

  • Суміш викласти в чашу, включити режим «Випічка». Тушкована картопля з куркою, сметаною в мультиварці буде готова через 60 хвилин.


  • Баклажани тушковані з куркою та картоплею

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Поєднання баклажанів і курки прийшов зі східної кухні. Тому тушкована картопля з курячою грудкою користується обґрунтованої популярністю у гурманів. Щоб підсилити аромат і смак, в якості спецій використовують карі, хмелі-сунелі і коріандр. Якщо взяти маленьку тушку, її можна не розрізати на частини. При відкритті кришки мультиварки слід бути обережним з парою.
    Інгредієнти:

  • курка, баклажани – 1 кг;

  • картопля – 15 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 3 шт.;

  • сіль – 3 ч. л.;

  • рослинне масло – 100 мл;

  • вода – 3 склянки;

  • лавровий лист – 1 шт.;

  • приправа для курки.


  • Приготування

  • У чашу вилити масло.

  • Тушку вимити, посипати приправою для курки. Викласти в чашу. Тушкувати 15 хвилин із закритою кришкою.

  • Баклажани нарізати великими шматочками, посипати сіллю і перемішати.

  • Цибулю крупно нарізати, а морква – дрібно. Картоплю нарізати четвертинками.

  • Курку перевернути, покласти лавровий лист. Зверху викласти картоплю, цибулю та моркву.

  • З баклажанів злегка вичавити сік і перекласти їх у чашу.

  • Влити воду і тушкувати 25 хвилин.


  • Тушкована картопля з курячим фаршем

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Популярне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар – це тушкована картопля з куркою і помідорами . Особливістю цього рецепту є те, що філе подрібнюється в фарш. Завдяки використанню такого компонента, страва виходить дієтичним. До складу можна додати трохи яловичини.
    Інгредієнти:

  • картопля – 7 шт.;

  • фарш 250 г;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • консервовані помідори – 250 г;

  • перець;

  • сіль.


  • Приготування

  • Цибулю нарізати. Викласти на дно чаші і обсмажити 5 хвилин.

  • Додати фарш. Посолити, поперчити. Тушкувати, поки фарш не втратить насичений колір.

  • Приєднати томати. Готувати 10 хвилин.

  • Картоплю нарізати кубиками, моркву – соломкою. Овочі додати до м'яса.

  • Влити 150 мл води. Тушкувати 20 хвилин.


  • Тушкована картопля з куркою і квасолею

    Тушкована картопля з куркою в мультиварці - рецепти з крильцями, філе і фаршем

    Таке блюдо, як тушкована картопля з курячими ніжками може бути зроблено надзвичайно оригінальним способом, якщо додати до його складу квасоля. За рахунок додавання цього компоненту смак страви злегка змінюється, набуває насиченість і поживність. Квасолю можна використовувати у відварному вигляді або консервовану.
    Інгредієнти:

  • курка – 400 г;

  • консервована квасоля – 150 г;

  • картопля – 1 кг;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • спеції.


  • Приготування

  • Овочі подрібнити.

  • Курку розділити на частини.

  • Інгредієнти викласти в чашу. Засипати приправами, додати трохи води і готувати при режимі «Гасіння». Тушкована картопля з домашньою куркою буде готова через 30 хвилин.
  • Додав: admin | 6-11-2018, 16:05
    Переглядів: 16