Тушкована капуста з картоплею і куркою
До повсякденного сімейного обіду або вечері добре приготувати просте, ситне, смачне і недороге блюдо. І без особливих вишукувань, щоб не возитися довго.
Розповімо, як гасити картоплю з капустою і куркою, поєднання цих продуктів в одному блюді цілком гармонійно і традиційно. Капусту можна використовувати свіжу білоголову або квашену, або навіть кольорову. З частин курячої тушки більше всього підійдуть грудки або стегенця.
Інгредієнти:
стегна курячі – 3 шт.;
олія рослинна;
білокачанна капуста – 500 г;
картопля – 5 шт.;
цибуля ріпчаста – 1 шт.;
морква – 1 шт.;
зелень ;
спеції;
часник.
Приготування
Разрубаем курячі стегна на 2 частини кожне (можна використовувати і гомілки, тоді їх потрібно 6 шт.). У сотейнику злегка пасеруємо на олії поросяти, ягняти цибулю і моркву. Відправляємо в сотейник шматки курятини, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин. При необхідності помішуємо, якщо треба, підливаємо трохи води. Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нарізаний дрібно картоплю і нашатковану свіжу капусту. Можна по сезону використовувати і квашену капусту, тільки її треба попередньо добре промити. Тушкуємо все ще протягом 20 хвилин з додаванням спецій. Можна заправити невеликою кількістю томатної пасти. Розкладаємо їжу на тарілки, присипаємо зеленню і приправляємо часником.
Інгредієнти:
куряче філе – 400 г;
картопля (бульби середнього розміру довгастої форми) – 5 шт.;
капуста цвітна – 400 г;
олія рослинна;
цибуля-порей – 1 стебло;
спеції;
зелень (черемша, кінза, базилік, петрушка)
Приготування
Куряче філе наріжемо невеликими смужками поперек волокон, картопля – четвертинками (помістимо поки скибочки у воду), а цибуля-порей – кружечками. Кольорову капусту розбираємо на дрібні качанчики (стебла теж використовуємо, в них міститься маса корисних речовин, подрібнити їх ножем).
У сотейнику пасеруємо цибулю-порей і нарізане м'ясо. Тушкуємо протягом півгодини, при необхідності підливаючи воду, потім закладаємо картоплю і цвітну капусту. Тушкуємо до готовності. Можна заправити страву трохи розведеної томатною пастою або соком. Подрібнену зелень додаємо перед подачею.
До складу цієї страви можна ще включити молоді кабачки і солодкий болгарський перець (нарізати дрібно і закладати разом з кольоровою капустою).
Розповімо, як гасити картоплю з капустою і куркою, поєднання цих продуктів в одному блюді цілком гармонійно і традиційно. Капусту можна використовувати свіжу білоголову або квашену, або навіть кольорову. З частин курячої тушки більше всього підійдуть грудки або стегенця.
Рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою
Інгредієнти:
Приготування
Разрубаем курячі стегна на 2 частини кожне (можна використовувати і гомілки, тоді їх потрібно 6 шт.). У сотейнику злегка пасеруємо на олії поросяти, ягняти цибулю і моркву. Відправляємо в сотейник шматки курятини, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин. При необхідності помішуємо, якщо треба, підливаємо трохи води. Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нарізаний дрібно картоплю і нашатковану свіжу капусту. Можна по сезону використовувати і квашену капусту, тільки її треба попередньо добре промити. Тушкуємо все ще протягом 20 хвилин з додаванням спецій. Можна заправити невеликою кількістю томатної пасти. Розкладаємо їжу на тарілки, присипаємо зеленню і приправляємо часником.
Молода тушкована картопля з куркою і цвітною капустою
Інгредієнти:
Приготування
Куряче філе наріжемо невеликими смужками поперек волокон, картопля – четвертинками (помістимо поки скибочки у воду), а цибуля-порей – кружечками. Кольорову капусту розбираємо на дрібні качанчики (стебла теж використовуємо, в них міститься маса корисних речовин, подрібнити їх ножем).
У сотейнику пасеруємо цибулю-порей і нарізане м'ясо. Тушкуємо протягом півгодини, при необхідності підливаючи воду, потім закладаємо картоплю і цвітну капусту. Тушкуємо до готовності. Можна заправити страву трохи розведеної томатною пастою або соком. Подрібнену зелень додаємо перед подачею.
До складу цієї страви можна ще включити молоді кабачки і солодкий болгарський перець (нарізати дрібно і закладати разом з кольоровою капустою).
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з брокколі та цвітної капусти
З брокколі та цвітної капусти можна легко приготувати смачний і поживний суп, який полюбиться всій вашій родині. Низькокалорійний, ніжний і досить
Ліниві голубці з рисом і капустою
Вже сама назва – ліниві голубці, говорить про те, що часу на приготування цієї страви потрібно зовсім не багато. При цьому за смаком воно
Тушкована капуста з картоплею - рецепт
У кожної господині напевно є свій рецепт приготування такого популярного страви, як тушкована капуста з картоплею та м'ясом. І сьогодні ми хочемо вам
Рецепт тушкованої капусти з м'ясом
Тушкована капуста з м'ясом - це смачне і корисне блюдо, яке можна готувати цілий рік. Можна тушкувати як свіжу, так і квашену або навіть кольорову
Тушкована капуста з реберцями
Капуста, тушкована з реберцями - чудове повсякденна страва. Та варіантів його приготування може бути досить багато. Можна використовувати свіжу,
Курка з капустою в мультиварці
Мультиварка - універсальна кухонна помічниця, в якої можна приготувати безліч смачних і цікавих страв. Особливо вона виручає, коли не вистачає часу