Вернуться назад Распечатать

Тушкована капуста з картоплею і куркою

Тушкована капуста з картоплею і куркою
До повсякденного сімейного обіду або вечері добре приготувати просте, ситне, смачне і недороге блюдо. І без особливих вишукувань, щоб не возитися довго.
Розповімо, як гасити картоплю з капустою і куркою, поєднання цих продуктів в одному блюді цілком гармонійно і традиційно. Капусту можна використовувати свіжу білоголову або квашену, або навіть кольорову. З частин курячої тушки більше всього підійдуть грудки або стегенця.

Рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою


Інгредієнти:

  • стегна курячі – 3 шт.;

  • олія рослинна;

  • білокачанна капуста – 500 г;

  • картопля – 5 шт.;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • зелень ;

  • спеції;

  • часник.


  • Приготування
    Разрубаем курячі стегна на 2 частини кожне (можна використовувати і гомілки, тоді їх потрібно 6 шт.). У сотейнику злегка пасеруємо на олії поросяти, ягняти цибулю і моркву. Відправляємо в сотейник шматки курятини, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин. При необхідності помішуємо, якщо треба, підливаємо трохи води. Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нарізаний дрібно картоплю і нашатковану свіжу капусту. Можна по сезону використовувати і квашену капусту, тільки її треба попередньо добре промити. Тушкуємо все ще протягом 20 хвилин з додаванням спецій. Можна заправити невеликою кількістю томатної пасти. Розкладаємо їжу на тарілки, присипаємо зеленню і приправляємо часником.

    Молода тушкована картопля з куркою і цвітною капустою


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 400 г;

  • картопля (бульби середнього розміру довгастої форми) – 5 шт.;

  • капуста цвітна – 400 г;

  • олія рослинна;

  • цибуля-порей – 1 стебло;

  • спеції;

  • зелень (черемша, кінза, базилік, петрушка)


  • Приготування
    Куряче філе наріжемо невеликими смужками поперек волокон, картопля – четвертинками (помістимо поки скибочки у воду), а цибуля-порей – кружечками.
    Тушкована капуста з картоплею і куркою
    Кольорову капусту розбираємо на дрібні качанчики (стебла теж використовуємо, в них міститься маса корисних речовин, подрібнити їх ножем).
    У сотейнику пасеруємо цибулю-порей і нарізане м'ясо. Тушкуємо протягом півгодини, при необхідності підливаючи воду, потім закладаємо картоплю і цвітну капусту. Тушкуємо до готовності. Можна заправити страву трохи розведеної томатною пастою або соком. Подрібнену зелень додаємо перед подачею.
    До складу цієї страви можна ще включити молоді кабачки і солодкий болгарський перець (нарізати дрібно і закладати разом з кольоровою капустою).