До повсякденного сімейного обіду або вечері добре приготувати просте, ситне, смачне і недороге блюдо. І без особливих вишукувань, щоб не возитися довго.
Розповімо, як гасити картоплю з капустою і куркою, поєднання цих продуктів в одному блюді цілком гармонійно і традиційно. Капусту можна використовувати свіжу білоголову або квашену, або навіть кольорову. З частин курячої тушки більше всього підійдуть грудки або стегенця.
Рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою
Інгредієнти: стегна курячі – 3 шт.; олія рослинна; білокачанна капуста – 500 г; картопля – 5 шт.; цибуля ріпчаста – 1 шт.; морква – 1 шт.; зелень ; спеції; часник. Приготування Разрубаем курячі стегна на 2 частини кожне (можна використовувати і гомілки, тоді їх потрібно 6 шт.). У сотейнику злегка пасеруємо на олії поросяти, ягняти цибулю і моркву. Відправляємо в сотейник шматки курятини, перемішуємо і тушкуємо близько 20 хвилин. При необхідності помішуємо, якщо треба, підливаємо трохи води. Коли м'ясо наполовину готова, закладаємо нарізаний дрібно картоплю і нашатковану свіжу капусту. Можна по сезону використовувати і квашену капусту, тільки її треба попередньо добре промити. Тушкуємо все ще протягом 20 хвилин з додаванням спецій. Можна заправити невеликою кількістю томатної пасти. Розкладаємо їжу на тарілки, присипаємо зеленню і приправляємо часником.
Молода тушкована картопля з куркою і цвітною капустою
Інгредієнти: куряче філе – 400 г; картопля (бульби середнього розміру довгастої форми) – 5 шт.; капуста цвітна – 400 г; олія рослинна; цибуля-порей – 1 стебло; спеції; зелень (черемша, кінза, базилік, петрушка) Приготування Куряче філе наріжемо невеликими смужками поперек волокон, картопля – четвертинками (помістимо поки скибочки у воду), а цибуля-порей – кружечками.
Кольорову капусту розбираємо на дрібні качанчики (стебла теж використовуємо, в них міститься маса корисних речовин, подрібнити їх ножем).
У сотейнику пасеруємо цибулю-порей і нарізане м'ясо. Тушкуємо протягом півгодини, при необхідності підливаючи воду, потім закладаємо картоплю і цвітну капусту. Тушкуємо до готовності. Можна заправити страву трохи розведеної томатною пастою або соком. Подрібнену зелень додаємо перед подачею.
До складу цієї страви можна ще включити молоді кабачки і солодкий болгарський перець (нарізати дрібно і закладати разом з кольоровою капустою).