Курка з капустою в мультиварці
Це стаття для тих, хто ще не зрозумів, що готувати смачну їжу своїми руками цікаво і захоплююче. Але раптом приготувати щось терміново треба. А в будинку виявилися курка, капуста, картопля і вже є такий корисний девайс як мультиварка. Ну, звичайно ж, ще потрібно рослинна олія, ріпчаста цибулю і моркву.
Отже, розповімо, як приготувати тушковану курку з картоплею і капустою в мультиварці. Капусту можна використовувати як квашену, так і свіжу.
Інгредієнти:
курка (стегна або грудка) - близько 500-600 г;
картопля - 5-6 шт. середнього розміру;
квашена капуста - близько 400 м;
ріпчаста цибуля - 1-2 шт.;
морква - 1 шт.;
соняшникову олію, або вершкове топлене, або тваринний жир (свинячий або курячий) перетоплений - 3-5 ст. ложок;
сіль;
перець чорний мелений;
капустяний розсіл або вода - близько 1 склянки;
свіжа зелень різна;
часник.
Приготування
В робочу ємність мультиварки заливаємо трохи масла або закладаємо жир. Викладаємо шматки курки. Якщо грудка - треба м'ясо нарізати поперек невеликими брусочками, якщо стегна з кісточками - можна кожне розрубати на 2-3 частини або готувати цілком. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо час на 40 хвилин.
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Також очищаємо моркву і цибулю. Морква шаткуємо короткою соломкою, а цибулю - дрібно. Після сигналу (коли м'ясо вже наполовину готове) закладаємо в чашу з куркою нарізані овочі (картопля, цибуля та морква). Присаливаем і посипаємо перцем. Акуратно перемішуємо і додаємо трохи розсолу від капусти або води. Закривши кришку, встановлюємо режим «гасіння» і час - на півгодини. В кінці додаємо квашену капусту все перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо капуста свіжа, кладемо її одночасно з картоплею.
Розкладаємо в порційні тарілки. Подаємо, присипавши мелкорубленними зеленню і часником.
Страва вийде, може, і не так смачно як в казані, але буде ситним і поживним. Якщо ж робоча чаша мультиварки з харчової нержавіючої сталі і без сумнівного в сенсі безпеки тефлонового покриття, таке блюдо буде ще більш корисним і дієтичним.
Рецепти подібного штибу також зацікавлять людей їдуть на дачі в будинку, де немає газових і електричних плит. Мультиварка компактна, її легко взяти з собою - це явна перевага. До того ж можна не брати з собою численні сковорідки, казани і каструлі, так і робочу ємність мультиварки після приготування легко вимити зовсім невеликою кількістю води.
Отже, розповімо, як приготувати тушковану курку з картоплею і капустою в мультиварці. Капусту можна використовувати як квашену, так і свіжу.
Курка з капустою в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
В робочу ємність мультиварки заливаємо трохи масла або закладаємо жир. Викладаємо шматки курки. Якщо грудка - треба м'ясо нарізати поперек невеликими брусочками, якщо стегна з кісточками - можна кожне розрубати на 2-3 частини або готувати цілком. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо час на 40 хвилин.
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Також очищаємо моркву і цибулю. Морква шаткуємо короткою соломкою, а цибулю - дрібно. Після сигналу (коли м'ясо вже наполовину готове) закладаємо в чашу з куркою нарізані овочі (картопля, цибуля та морква). Присаливаем і посипаємо перцем. Акуратно перемішуємо і додаємо трохи розсолу від капусти або води. Закривши кришку, встановлюємо режим «гасіння» і час - на півгодини. В кінці додаємо квашену капусту все перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо капуста свіжа, кладемо її одночасно з картоплею.
Розкладаємо в порційні тарілки. Подаємо, присипавши мелкорубленними зеленню і часником.
Страва вийде, може, і не так смачно як в казані, але буде ситним і поживним. Якщо ж робоча чаша мультиварки з харчової нержавіючої сталі і без сумнівного в сенсі безпеки тефлонового покриття, таке блюдо буде ще більш корисним і дієтичним.
Рецепти подібного штибу також зацікавлять людей їдуть на дачі в будинку, де немає газових і електричних плит. Мультиварка компактна, її легко взяти з собою - це явна перевага. До того ж можна не брати з собою численні сковорідки, казани і каструлі, так і робочу ємність мультиварки після приготування легко вимити зовсім невеликою кількістю води.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як загасити капусту в мультиварці?
Як тушкувати капусту в мультиварці? Це питання хвилює багатьох господинь, а тому ми вирішили розповісти про декілька рецепти приготування смачної
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця
Тушкована картопля в мультиварці
Мультиварка - чудова помічниця для будь-якої господині. У ній можна варити, смажити, тушкувати, готувати на пару, запікати. І сьогодні ми поділимося
Капуста з м'ясом в мультиварці
Капуста з м'ясом - смачне і ароматне блюдо. Але тушкувати її можна не тільки в казані або сковорідці. Можна максимально спростити процес готування,
Капуста з грибами в мультиварці
Капуста чудово поєднується з грибами. А якщо у вас є під рукою чудова кухонні помічниця - мультиварка, то процес приготування стане в рази простіше.
Курка, запечена в мультиварці
Курка - дуже смачна птиця, яку можна готувати різними способами: запікати, смажити, варити, фарширувати і т. д. І сьогодні ми детально розберемося,