Це стаття для тих, хто ще не зрозумів, що готувати смачну їжу своїми руками цікаво і захоплююче. Але раптом приготувати щось терміново треба. А в будинку виявилися курка, капуста, картопля і вже є такий корисний девайс як мультиварка. Ну, звичайно ж, ще потрібно рослинна олія, ріпчаста цибулю і моркву.
Отже, розповімо, як приготувати тушковану курку з картоплею і капустою в мультиварці. Капусту можна використовувати як квашену, так і свіжу.
Курка з капустою в мультиварці
Інгредієнти: курка (стегна або грудка) - близько 500-600 г; картопля - 5-6 шт. середнього розміру; квашена капуста - близько 400 м; ріпчаста цибуля - 1-2 шт.; морква - 1 шт.; соняшникову олію, або вершкове топлене, або тваринний жир (свинячий або курячий) перетоплений - 3-5 ст. ложок; сіль; перець чорний мелений; капустяний розсіл або вода - близько 1 склянки; свіжа зелень різна; часник. Приготування В робочу ємність мультиварки заливаємо трохи масла або закладаємо жир. Викладаємо шматки курки. Якщо грудка - треба м'ясо нарізати поперек невеликими брусочками, якщо стегна з кісточками - можна кожне розрубати на 2-3 частини або готувати цілком. Закриваємо кришку, вибираємо режим «Випічка» і встановлюємо час на 40 хвилин.
Картоплю очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками. Також очищаємо моркву і цибулю. Морква шаткуємо короткою соломкою, а цибулю - дрібно. Після сигналу (коли м'ясо вже наполовину готове) закладаємо в чашу з куркою нарізані овочі (картопля, цибуля та морква). Присаливаем і посипаємо перцем. Акуратно перемішуємо і додаємо трохи розсолу від капусти або води. Закривши кришку, встановлюємо режим «гасіння» і час - на півгодини. В кінці додаємо квашену капусту все перемішуємо і тушкуємо ще 10 хвилин. Якщо капуста свіжа, кладемо її одночасно з картоплею.
Розкладаємо в порційні тарілки. Подаємо, присипавши мелкорубленними зеленню і часником.
Страва вийде, може, і не так смачно як в казані, але буде ситним і поживним. Якщо ж робоча чаша мультиварки з харчової нержавіючої сталі і без сумнівного в сенсі безпеки тефлонового покриття, таке блюдо буде ще більш корисним і дієтичним.
Рецепти подібного штибу також зацікавлять людей їдуть на дачі в будинку, де немає газових і електричних плит. Мультиварка компактна, її легко взяти з собою - це явна перевага. До того ж можна не брати з собою численні сковорідки, казани і каструлі, так і робочу ємність мультиварки після приготування легко вимити зовсім невеликою кількістю води.