Пообідати або повечеряти ситним, смачним і поживним стравою допоможе такий варіант як т тушкована картопля з куркою в мультиварці. Безперечною перевагою готування з використанням цього побутового приладу є те, що процес не займе багато зусиль.
Як загасити картоплю з куркою?
Щоб вийшла смачна тушкована картопля з куркою, враховують такі моменти:
Оскільки овочі не люблять тривалої термообробки, слід самостійно відрегулювати час приготування. Щоб м'ясо залишилося м'яким, використовують режим «Гасіння». Основний компонент чудово поєднується з різноманітними овочами. Поширені цибуля, морква, капуста, картопля, можна зустріти баклажани, гриби, квасоля. Можна використовувати будь-які частини курки, це може бути грудка, стегна, крильця. У чашу мультиварки можна обсмажувати продукти без масла. Вони не пристануть, оскільки на дно нанесено спеціальне покриття. Тушкована картопля з курячим філе
Найпростіший спосіб приготувати смачний обід – це рецепт, по якому робиться курка, тушкована з картоплею, морквою та цибулею. Можна використовувати не тільки філе, але й інші частини птиці (ніжки, стегна, крильця). При готуванні в режимі «Смаження» кришку закривати не потрібно, а продукти перемішують, як і на сковороді. Спеції можуть бути будь-які, але краще брати ті, що підходять до курки.
Інгредієнти: Куряче філе – 500 г; Картопля – 1 кг; цибулю і моркву – по 2 шт.; спеції. Приготування Філе подрібнити і обсмажити в чаші 10 хвилин. Цибулю і моркву очистити. Перший дрібно нашаткувати, а моркву натерти. Цибулю додати до м'яса і гасити, поки воно не змінить колір. Викласти моркву і обсмажувати ще 8 хвилин. Картоплю розрізати на квадратики і відправити в чашу. Залити продукти водою. Встановити режим «Гасіння». Тушкована картопля з куркою в мультиварці буде готова через 40 хвилин. Тушкована капуста з картоплею і куркою
Надзвичайно популярний рецепт тушкованої капусти з картоплею і куркою. Овочі з крильцями, стегенцями виходять неймовірно яскравими і соковитими. Можна додати будь-які овочі, які є під рукою. Капусту використовують квашену або свіжу. У першому випадку слід вимочувати її деякий час у холодній воді. Якщо вона надмірно кисле, слід залити її окропом, а потім добре промити.
Інгредієнти: курка – 400 г; капуста – 300 г; картопля – 5 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; томатна паста – 1 ст. л.; пісне масло – 4 ст. л.; цукор – 1 ч. л. Приготування Курку нарізати. Всі овочі подрібнити. У чашу викласти курятину, моркву та цибулю. Влити олію і включити режим «Смаження» на 15 хвилин. Через 20 хвилин додати картоплю і капусту. Пасту розвести водою, додати цукор, сіль і перець. Суміш вилити в чашу і змінити режим «Гасіння», а час – на 40 хвилин. Тушкована картопля з куркою і грибами
Надзвичайно оригінальний рецепт тушкованої картоплі з куркою, до складу якого включені гриби. Оскільки в страві міститься багато білка, воно виходить неймовірно ситним. За індивідуальним побажанням господині страву можна загасити зі сметаною або з томатною пастою. Додавання спецій допоможе додати гостроту або пряний смак.
Інгредієнти: картопля – 6 шт.; гриби – 200 г; філе – 300 г; цибуля – 1 шт.; томатна паста – 2 ст. л.; спеції. Приготування Тверді інгредієнти нарізати квадратиками. Філе викласти в чашу, включити режим «Випічка» і готувати 10 хвилин. Додати цибулю і тушкувати ще 5 хвилин. Приєднати гриби і готувати 10 хвилин. Викласти картоплю, всипати спеції і томатну пасту. Залити водою. Тушкована картопля з курячим філе в мультиварці буде готова через 30 хвилин. Тушкована картопля з куркою і овочами
Ще один вдалий варіант страви – тушкована картопля з кабачком і куркою. Соус для страви готується на основі майонезу або томатною пасти. Не варто обмежуватися філе, тому можна використати стегна або гомілки, крильця. При маринуванні слід застосувати спеціальну приправу для курки. Якщо в мультиварці є режим «Плов», варто включити його замість «Гасіння» на останньому етапі.
Інгредієнти: стегенця – 2 шт.; картопля – 5 шт.; вода – 250 мл; рослинна олія – 2 ст. л.; цибулю і моркву – по 1 шт.; часник – 3 зубчики; кабачок – 05 шт.; болгарський перець – 1 шт.; зелень; спеції. Приготування Курку посолити, поперчити і замаринувати. Картоплю, кабачок нарізати кубиками. Цибулю нашаткувати, а моркву натерти. Перець нарізати кружечками, часник потовкти. У чашу додати моркву і цибулю, часник обсмажити. Викласти курку і смажити 5 хвилин. Перемкнути мультиварку на режим «Гасіння». Додати картоплю, кабачок і перець. Влити воду. Тушкована картопля з куркою, овочами в мультиварці буде готова через 45 хвилин. Курячі крильця, тушковані з картоплею
Можна загасити картоплю з куркою в мультиварці, використовуючи для цього крильця. Кінчики можна видалити відразу ж, тому що в них не міститься м'яса. Страва ідеально підходить для сімейного вечері. Щоб крила і картопля підрум'янилися, можна в кінці змінити режим «Гасіння» на «Випічку». Цей прийом допоможе отримати рум'яну скоринку.
Інгредієнти: курячі крила, картопля – 8 шт.; цибуля – 2 шт.; спеції; масло. Приготування Крила розрізати на фаланги, засипати приправами. Залишити на 30 хвилин. Картоплю розрізати на 6 частин. Цибулю нарізати кільцями. Вилити в чашу масло. Викласти продукти. Зверху викласти цибулю. Додати півсклянки води. Тушкована картопля з куркою в мультиварці буде готова через годину. Тушкована картопля з копченою куркою
При бажанні приготувати незвичайне і оригінальне блюдо, можна використовувати рецепт тушкованою картоплі з куркою в мультиварці , в якому береться копчена птиця. Для аромату і смаку слід використовувати такі спеції, як коріандр, гвоздику, чилі, часник. З курки знімають шкірку, якщо хочуть зменшити калорійність.
Інгредієнти: копчена курка – 500 г; картопля – 1 кг; цибулю і моркву – по 1 шт.; солоні огірки – 2 шт.; томатна паста – 15 ст. л.; паприка – 1 ч. л.; рослинне масло – 2-3 ст. л. Приготування Курку розрізати. Цибулю і моркву нарізати і пасерувати в чаші 8 хвилин (режим «Смаження»). Додати м'ясо, подрібнені огірки, спеції. Включити режим «Гасіння». Пару хвилин тушкувати і додати пасту. Залишити тушкуватися на 5 хвилин. Додати картоплю і тушкувати страву 40 хвилин. Тушкована картопля з куркою і сметаною
Сметана та курка – чудове поєднання. Чудовою варіацією страви є тушкована картопля з курячими ніжками в мультиварці. Сметанний соус додасть яству неймовірну ніжність і стане його органічним доповненням. Для аромату слід додати до інгредієнтів пару зубчиків часнику, він забезпечить необхідну гостроту.
Інгредієнти: сметана – 400 г; картопля – 1 кг; курка – 700 г; спеції. Приготування Сметану заправити спеціями. Картоплю і м'ясо нарізати квадратиками. Приєднати до сметані і перемішати. Суміш викласти в чашу, включити режим «Випічка». Тушкована картопля з куркою, сметаною в мультиварці буде готова через 60 хвилин. Баклажани тушковані з куркою та картоплею
Поєднання баклажанів і курки прийшов зі східної кухні. Тому тушкована картопля з курячою грудкою користується обґрунтованої популярністю у гурманів. Щоб підсилити аромат і смак, в якості спецій використовують карі, хмелі-сунелі і коріандр. Якщо взяти маленьку тушку, її можна не розрізати на частини. При відкритті кришки мультиварки слід бути обережним з парою.
Інгредієнти: курка, баклажани – 1 кг; картопля – 15 кг; цибуля – 2 шт.; морква – 3 шт.; сіль – 3 ч. л.; рослинне масло – 100 мл; вода – 3 склянки; лавровий лист – 1 шт.; приправа для курки. Приготування У чашу вилити масло. Тушку вимити, посипати приправою для курки. Викласти в чашу. Тушкувати 15 хвилин із закритою кришкою. Баклажани нарізати великими шматочками, посипати сіллю і перемішати. Цибулю крупно нарізати, а морква – дрібно. Картоплю нарізати четвертинками. Курку перевернути, покласти лавровий лист. Зверху викласти картоплю, цибулю та моркву. З баклажанів злегка вичавити сік і перекласти їх у чашу. Влити воду і тушкувати 25 хвилин. Тушкована картопля з курячим фаршем
Популярне блюдо, з приготуванням якого впорається навіть початківець кулінар – це тушкована картопля з куркою і помідорами . Особливістю цього рецепту є те, що філе подрібнюється в фарш. Завдяки використанню такого компонента, страва виходить дієтичним. До складу можна додати трохи яловичини.
Інгредієнти: картопля – 7 шт.; фарш 250 г; моркву і цибулю – по 1 шт.; консервовані помідори – 250 г; перець; сіль. Приготування Цибулю нарізати. Викласти на дно чаші і обсмажити 5 хвилин. Додати фарш. Посолити, поперчити. Тушкувати, поки фарш не втратить насичений колір. Приєднати томати. Готувати 10 хвилин. Картоплю нарізати кубиками, моркву – соломкою. Овочі додати до м'яса. Влити 150 мл води. Тушкувати 20 хвилин. Тушкована картопля з куркою і квасолею
Таке блюдо, як тушкована картопля з курячими ніжками може бути зроблено надзвичайно оригінальним способом, якщо додати до його складу квасоля. За рахунок додавання цього компоненту смак страви злегка змінюється, набуває насиченість і поживність. Квасолю можна використовувати у відварному вигляді або консервовану.
Інгредієнти: курка – 400 г; консервована квасоля – 150 г; картопля – 1 кг; цибулю і моркву – по 1 шт.; спеції. Приготування Овочі подрібнити. Курку розділити на частини. Інгредієнти викласти в чашу. Засипати приправами, додати трохи води і готувати при режимі «Гасіння». Тушкована картопля з домашньою куркою буде готова через 30 хвилин.