Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком
Дуже смачною виходить шарлотка з яблуками в мультиварці, приготована за простим і зовсім нехитрим рецептами. Доповнювати тісто можливо ароматизаторами, цитрусовими нотами, основу застосовувати у вигляді кефіру, сметани, молока або готувати класичний пиріг.
Тісто для шарлотки в мультиварці не відрізняється від класичного, будь варіант легко адаптувати під можливості приладу. Одна відмінність від випікання в духовці – печеться пиріг довше, не менш 1 години в режимі «Випічка», «Кекс» або «Пиріг».
Щоб яблучна шарлотка в мультиварці не вийшла занадто вологою з «вареної» поверхнею, потрібно позбутися від надлишків пара: зняти клапан або після 30 хвилин випікання відкрити кришку.
Дістають пироги з допомогою спеціальної чаші для пароварки, а якщо фрукти повинні залишитися на поверхні, краще застелити чашу пергаментом і діставати корж, потягнувши за краї паперу.
Важливо, якщо пиріг готується за класичним рецептом з яєць, цукру і борошна, час випікання потрібно збільшити до 1 години 15 хвилин. На кисломолочних продуктах смачна шарлотка з яблуками в мультиварці печеться 45-60 хвилин.
Враховуючи особливості готування в приладі, рум'яної скоринки на поверхні не буде. Замаскувати і прикрасити пиріг можна цукровою пудрою, глазур'ю, варенням або джемом.
Класичний рецепт шарлотки в мультиварці приготується не гірше, ніж в духовці. Корж буде пишним, мелкопористым, дуже ніжним. Кориця додається в яблучну нарізку, доповнюється тростинним цукром. Після випікання коржу треба дати «відпочити» у чаші, хвилин 15 потім діставати. Прикрашати можна на свій розсуд або просто посипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:
яйця – 3 шт.;
цукор – 180 г;
борошно – 200 г;
розпушувач;
ванілін;
кориця – 1 ч. л.
цукор тростинний – 1 ст. л.;
яблука – 2 шт.
Приготування
Збити в міцну піну білки з цукром.
Приєднати жовтки, розпушувач і ванілін.
Додати просіяне борошно, відразу перелити тісто в чашу.
Викласти яблучні дольки, посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.
Готувати на «Випікання» 1 годину 10 хвилин.
Найпростіший і найпопулярніший спосіб, за яким готується шарлотка - на кефірі в мультиварці з яблуками або іншими фруктами, вони добре поєднуються з грушами, сливами, вишнями. Останню можна застосовувати сушену або в'ялену, так пиріг вийде з більш цікавим смаком і підійде навіть для урочистого чаювання.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
борошно – 250 г;
цукор – 150 г;
кефір – 100 мл;
розпушувач, ваніль;
терта лимонна цедра – 1 ст. л.;
в'ялена вишня – 1 жменя;
яблука – 2 шт.
Приготування
Яйця і цукор збити до білого «крему».
Ввести кефір, розпушувач, ваніль і цедру.
Борошно просіяти, ввести в тісто, кинути вишню.
Вилити в промаслений чашу, розкласти часточки фруктів.
Готується шарлотка з вишнею і яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання».
Дуже ніжною, м'якою виходить шарлотка з сиром в мультиварці. Таке тісто вдалим виходить у кожного кулінара, а особливістю пирога є тривалість його зберігання, навіть на ранок корж залишиться м'яким і свіжим. Сир потрібно перетерти або пробити блендером, можливе застосування готової сирної маси, але проконтролювати солодкість, зменшивши кількість цукру в рецепті.
Інгредієнти:
сир – 300 г;
цукор – 160 г;
борошно – 220 г;
масло вершкове – 60 г;
розпушувач, ванілін;
яйця – 2 шт.;
яблука – 2 шт.
Приготування
Цукор і масло збити, додати по одному яйця.
Ввести розпушувач і ванілін, влити кефір.
Підсипаючи борошно, замісити гладке, кремоподібна тісто.
Вилити в чашу, розподілити часточки.
Готується шарлотка з яблуками в мультиварці 45 хвилин на «Випікання».
Щоб вийшла шарлотка з пишна яблуками в мультиварці, краще застосовувати в якості основи сметану (не занадто жирну) і вершкове масло з високим відсотком жирності (825%). У даному рецепті фрукти розподіляють на дні чаші, тому краще застелити ємність пергаментом, щоб виділяється сік не пригорів. Діставати можна за допомогою чаші-пароварки, так вийде, свого роду, пиріг-перевертиш.
Інгредієнти:
цукор – 180 г;
масло 825% - 100 г;
яйця – 2 шт.;
сметана 20% – 5 ст. л.;
борошно – 250 г;
розпушувач і ванільний цукор – 15 г;
яблука – 3 шт.
Приготування
Розтерти масло і цукор, ввести по одному яйця, потім сметану.
Кинути розпушувач, ваніль, борошно.
В чаші, поверх паперу, розкласти порізані часточки, посипати цукром, вилити тісто.
Готується шарлотка з яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання».
Діставати з допомогою чаші-пароварки, перевернувши догори фруктами. Посипати остиглий пиріг цукровою пудрою.
Яблучно-банановий шарлотка в мультиварці – відмінне ласощі, яке не схоже на класичний пиріг, але виходить незвичайно смачним. Банани потрібно взяти трохи недозрілі, тверді, вмішують їх у тісто, яблука знадобляться кислуваті, щоб нівелювати нудотність основи. Замішувати пиріг можна на кефірі або сметані, згодиться йогурт, кисле молоко, можна спекти на солодкому дитячому сирку.
Інгредієнти:
цукор – 180 г;
борошно – 250 г;
яйця – 3 шт.;
масло розтоплене – 100 г;
йогурт – 50 г;
сода – 1 ч. л.;
яблука – 2 шт.;
банани – 2 шт.
Приготування
Яйця і цукор збити, додати йогурт, потім масло.
Ввести соду, погашену лимонним соком.
Всипати борошно.
Банани порізати кубиком, ввести в тісто ложкою перемішати, вилити в чашу.
Викласти яблука, готувати на «Випікання» 45 хвилин.
Діставати після 20 хвилинного охолодження, посипати цукровою пудрою.
На молоці не завжди виходить пишна шарлотка в мультиварці, виправить ситуацію додавання розм'якшеного вершкового масла і лимонний сік. Молоко краще використовувати теплим або кімнатної температури, холодне зробить корж «гумовим». Сильно пиріг не підніметься, але буде дуже м'яким, ніжним, мелкопористым, якщо слідувати рецептом.
Інгредієнти:
молоко – 100 мл;
цукор – 150 г;
борошно – 200 г;
яйця – 2 шт.;
лимонний сік – 100 мл;
масло – 120 г;
розпушувач;
яблука – 3 шт.
Приготування
Цукор і масло розтерти, ввести яйця, розпушувач.
Влити молоко, лимонний сік, розмішати, всипати борошно.
Тісто має бути білим, гладким і кремоподібним.
Вилити в чашу, викласти часточки.
Готується шарлотка пишна з яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання».
Застосувавши згущене молоко в якості основи, приготується смачна шарлотка без цукру в мультиварці. За пишністю і солодощі пиріг не буде поступатися класичним, а фрукти можна доповнити будь-якими цукатами, в'ялена ягодами (вишнею або журавлиною), горішки не будуть зайвими у складі пирога. Даний рецепт розрахований на чашу 4 л, якщо використовується прилад більшого обсягу, час випікання потрібно знизити до 40 хвилин.
Інгредієнти:
яйця – 2 шт.;
масло вершкове – 100 г;
борошно – 250 г;
згущене молоко – 1 б.;
розпушувач;
яблука – 3 шт.
сушені ягоди;
бренді – 50 мл
Приготування
Ягоди залити алкоголем, залишити на 1 годину.
Збити яйця, додати згущене молоко, розтоплене масло.
Додати розпушувач, борошно, ввести розмочені ягоди.
Вилити в чашу, розкласти порізані яблука.
Готувати на «Випікання» 1 год.
Печеться, як правило, шарлотка з манкою в мультиварці без додавання борошна, але позбутися присмаку каші допоможе рівноцінна її заміна пшеничним борошном або мигдальної. Так пиріг буде щільніше і більш пористим. Смачним вийде ласощі, якщо в тісто додати трохи цедри апельсина, а готову страву полити сиропом або змастити цитрусовим джемом.
Інгредієнти:
яблука – 3 шт.;
цукор – 150 г;
борошно – 100 г;
кефір – 1/2 ст.;
манка – 100 г;
яйця – 2 шт.;
розпушувач;
масло – 50 г;
цедра – 1 ст. л.;
апельсиновий джем – 3 ст. л.
Приготування
Залити крупу теплим кефіром, залишити на 30 хвилин.
Збити яйця з цукром, олією.
Ввести манну кашу, розпушувач, цедру.
Всипати борошно, вилити в чашу.
Викласти яблучні дольки, готувати на «Випікання» 50 хвилин.
Гарячий пиріг змастити джемом, дати охолонути.
Як приготувати шарлотку в мультиварці?
Тісто для шарлотки в мультиварці не відрізняється від класичного, будь варіант легко адаптувати під можливості приладу. Одна відмінність від випікання в духовці – печеться пиріг довше, не менш 1 години в режимі «Випічка», «Кекс» або «Пиріг».
Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці
Класичний рецепт шарлотки в мультиварці приготується не гірше, ніж в духовці. Корж буде пишним, мелкопористым, дуже ніжним. Кориця додається в яблучну нарізку, доповнюється тростинним цукром. Після випікання коржу треба дати «відпочити» у чаші, хвилин 15 потім діставати. Прикрашати можна на свій розсуд або просто посипати цукровою пудрою.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка на кефірі в мультиварці
Найпростіший і найпопулярніший спосіб, за яким готується шарлотка - на кефірі в мультиварці з яблуками або іншими фруктами, вони добре поєднуються з грушами, сливами, вишнями. Останню можна застосовувати сушену або в'ялену, так пиріг вийде з більш цікавим смаком і підійде навіть для урочистого чаювання.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка з сиром і яблуками в мультиварці
Дуже ніжною, м'якою виходить шарлотка з сиром в мультиварці. Таке тісто вдалим виходить у кожного кулінара, а особливістю пирога є тривалість його зберігання, навіть на ранок корж залишиться м'яким і свіжим. Сир потрібно перетерти або пробити блендером, можливе застосування готової сирної маси, але проконтролювати солодкість, зменшивши кількість цукру в рецепті.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка на сметані в мультиварці
Щоб вийшла шарлотка з пишна яблуками в мультиварці, краще застосовувати в якості основи сметану (не занадто жирну) і вершкове масло з високим відсотком жирності (825%). У даному рецепті фрукти розподіляють на дні чаші, тому краще застелити ємність пергаментом, щоб виділяється сік не пригорів. Діставати можна за допомогою чаші-пароварки, так вийде, свого роду, пиріг-перевертиш.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка з бананами і яблуками в мультиварці
Яблучно-банановий шарлотка в мультиварці – відмінне ласощі, яке не схоже на класичний пиріг, але виходить незвичайно смачним. Банани потрібно взяти трохи недозрілі, тверді, вмішують їх у тісто, яблука знадобляться кислуваті, щоб нівелювати нудотність основи. Замішувати пиріг можна на кефірі або сметані, згодиться йогурт, кисле молоко, можна спекти на солодкому дитячому сирку.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка на молоці в мультиварці
На молоці не завжди виходить пишна шарлотка в мультиварці, виправить ситуацію додавання розм'якшеного вершкового масла і лимонний сік. Молоко краще використовувати теплим або кімнатної температури, холодне зробить корж «гумовим». Сильно пиріг не підніметься, але буде дуже м'яким, ніжним, мелкопористым, якщо слідувати рецептом.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка зі згущеним молоком в мультиварці
Застосувавши згущене молоко в якості основи, приготується смачна шарлотка без цукру в мультиварці. За пишністю і солодощі пиріг не буде поступатися класичним, а фрукти можна доповнити будь-якими цукатами, в'ялена ягодами (вишнею або журавлиною), горішки не будуть зайвими у складі пирога. Даний рецепт розрахований на чашу 4 л, якщо використовується прилад більшого обсягу, час випікання потрібно знизити до 40 хвилин.
Інгредієнти:
Приготування
Шарлотка з манкою і яблуками в мультиварці
Печеться, як правило, шарлотка з манкою в мультиварці без додавання борошна, але позбутися присмаку каші допоможе рівноцінна її заміна пшеничним борошном або мигдальної. Так пиріг буде щільніше і більш пористим. Смачним вийде ласощі, якщо в тісто додати трохи цедри апельсина, а готову страву полити сиропом або змастити цитрусовим джемом.
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Пісний пиріг з яблуками в духовці або в мультиварці - рецепти дріжджового, манного,насипного і заливного тесту
Пісний пиріг з яблуками спече будь-який, навіть самий невмілий кухар, якщо під рукою буде вдалий рецепт. Варіантів тесту для подібних страв багато,
Пісний пиріг з вишнею в духовці і в мультиварці - рецепти з шоколадного, дріжджового та пісочного тіста
Надзвичайно смачним вийде пісний пиріг з вишнею, якщо дотримуватися рекомендацій, які допоможуть господині створити чудове ласощі. Поєднання солодкої
Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку
Пісна шарлотка з яблуками – дієтична випічка, яка стане справжньою «паличкою» для ласунів. Її можна створити із застосуванням пікантних компонентів,
Пиріг з яблуками на кефірі в духовці або в мультиварці - швидкі рецепти з різного тіста
Спекти пиріг з яблуками на кефірі під силу кожному новачкові в кондитерській справі, адже процес не вимагає особливої майстерності. Готується страва
Пиріг з яблуками на швидку руку - рецепти з сиром, гарбузом, бананом, з пісочного, дріжджового та листового тіста
Щоб спекти пиріг з яблуками на швидку руку, рецепт згодиться будь-який, який випробуваний господинями не раз. Застосовувати можна пісочне, дріжджове,
Манник на кефірі в мультиварці - рецепти без борошна або яєць, з родзинками, яблуками і вишнею
Приготований маннік на кефірі в мультиварці – кращий спосіб без клопоту нагодувати домашніх ласунів відмінною пишною випічкою. Рецепти можна