» » Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком
Дуже смачною виходить шарлотка з яблуками в мультиварці, приготована за простим і зовсім нехитрим рецептами. Доповнювати тісто можливо ароматизаторами, цитрусовими нотами, основу застосовувати у вигляді кефіру, сметани, молока або готувати класичний пиріг.

Як приготувати шарлотку в мультиварці?


Тісто для шарлотки в мультиварці не відрізняється від класичного, будь варіант легко адаптувати під можливості приладу. Одна відмінність від випікання в духовці – печеться пиріг довше, не менш 1 години в режимі «Випічка», «Кекс» або «Пиріг».

  • Щоб яблучна шарлотка в мультиварці не вийшла занадто вологою з «вареної» поверхнею, потрібно позбутися від надлишків пара: зняти клапан або після 30 хвилин випікання відкрити кришку.

  • Дістають пироги з допомогою спеціальної чаші для пароварки, а якщо фрукти повинні залишитися на поверхні, краще застелити чашу пергаментом і діставати корж, потягнувши за краї паперу.

  • Важливо, якщо пиріг готується за класичним рецептом з яєць, цукру і борошна, час випікання потрібно збільшити до 1 години 15 хвилин. На кисломолочних продуктах смачна шарлотка з яблуками в мультиварці печеться 45-60 хвилин.

  • Враховуючи особливості готування в приладі, рум'яної скоринки на поверхні не буде. Замаскувати і прикрасити пиріг можна цукровою пудрою, глазур'ю, варенням або джемом.


  • Шарлотка з яблуками і корицею в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Класичний рецепт шарлотки в мультиварці приготується не гірше, ніж в духовці. Корж буде пишним, мелкопористым, дуже ніжним. Кориця додається в яблучну нарізку, доповнюється тростинним цукром. Після випікання коржу треба дати «відпочити» у чаші, хвилин 15 потім діставати. Прикрашати можна на свій розсуд або просто посипати цукровою пудрою.
    Інгредієнти:

  • яйця – 3 шт.;

  • цукор – 180 г;

  • борошно – 200 г;

  • розпушувач;

  • ванілін;

  • кориця – 1 ч. л.

  • цукор тростинний – 1 ст. л.;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування

  • Збити в міцну піну білки з цукром.

  • Приєднати жовтки, розпушувач і ванілін.

  • Додати просіяне борошно, відразу перелити тісто в чашу.

  • Викласти яблучні дольки, посипати сумішшю тростинного цукру і кориці.

  • Готувати на «Випікання» 1 годину 10 хвилин.


  • Шарлотка на кефірі в мультиварці


    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Найпростіший і найпопулярніший спосіб, за яким готується шарлотка - на кефірі в мультиварці з яблуками або іншими фруктами, вони добре поєднуються з грушами, сливами, вишнями. Останню можна застосовувати сушену або в'ялену, так пиріг вийде з більш цікавим смаком і підійде навіть для урочистого чаювання.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • борошно – 250 г;

  • цукор – 150 г;

  • кефір – 100 мл;

  • розпушувач, ваніль;

  • терта лимонна цедра – 1 ст. л.;

  • в'ялена вишня – 1 жменя;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування

  • Яйця і цукор збити до білого «крему».

  • Ввести кефір, розпушувач, ваніль і цедру.

  • Борошно просіяти, ввести в тісто, кинути вишню.

  • Вилити в промаслений чашу, розкласти часточки фруктів.

  • Готується шарлотка з вишнею і яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання».


  • Шарлотка з сиром і яблуками в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Дуже ніжною, м'якою виходить шарлотка з сиром в мультиварці. Таке тісто вдалим виходить у кожного кулінара, а особливістю пирога є тривалість його зберігання, навіть на ранок корж залишиться м'яким і свіжим. Сир потрібно перетерти або пробити блендером, можливе застосування готової сирної маси, але проконтролювати солодкість, зменшивши кількість цукру в рецепті.
    Інгредієнти:

  • сир – 300 г;

  • цукор – 160 г;

  • борошно – 220 г;

  • масло вершкове – 60 г;

  • розпушувач, ванілін;

  • яйця – 2 шт.;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування

  • Цукор і масло збити, додати по одному яйця.

  • Ввести розпушувач і ванілін, влити кефір.

  • Підсипаючи борошно, замісити гладке, кремоподібна тісто.

  • Вилити в чашу, розподілити часточки.

  • Готується шарлотка з яблуками в мультиварці 45 хвилин на «Випікання».


  • Шарлотка на сметані в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Щоб вийшла шарлотка з пишна яблуками в мультиварці, краще застосовувати в якості основи сметану (не занадто жирну) і вершкове масло з високим відсотком жирності (825%). У даному рецепті фрукти розподіляють на дні чаші, тому краще застелити ємність пергаментом, щоб виділяється сік не пригорів. Діставати можна за допомогою чаші-пароварки, так вийде, свого роду, пиріг-перевертиш.


    Інгредієнти:

  • цукор – 180 г;

  • масло 825% - 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • сметана 20% – 5 ст. л.;

  • борошно – 250 г;

  • розпушувач і ванільний цукор – 15 г;

  • яблука – 3 шт.


  • Приготування

  • Розтерти масло і цукор, ввести по одному яйця, потім сметану.

  • Кинути розпушувач, ваніль, борошно.

  • В чаші, поверх паперу, розкласти порізані часточки, посипати цукром, вилити тісто.

  • Готується шарлотка з яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання».

  • Діставати з допомогою чаші-пароварки, перевернувши догори фруктами. Посипати остиглий пиріг цукровою пудрою.


  • Шарлотка з бананами і яблуками в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Яблучно-банановий шарлотка в мультиварці – відмінне ласощі, яке не схоже на класичний пиріг, але виходить незвичайно смачним. Банани потрібно взяти трохи недозрілі, тверді, вмішують їх у тісто, яблука знадобляться кислуваті, щоб нівелювати нудотність основи. Замішувати пиріг можна на кефірі або сметані, згодиться йогурт, кисле молоко, можна спекти на солодкому дитячому сирку.
    Інгредієнти:

  • цукор – 180 г;

  • борошно – 250 г;

  • яйця – 3 шт.;

  • масло розтоплене – 100 г;

  • йогурт – 50 г;

  • сода – 1 ч. л.;

  • яблука – 2 шт.;

  • банани – 2 шт.


  • Приготування

  • Яйця і цукор збити, додати йогурт, потім масло.

  • Ввести соду, погашену лимонним соком.

  • Всипати борошно.

  • Банани порізати кубиком, ввести в тісто ложкою перемішати, вилити в чашу.

  • Викласти яблука, готувати на «Випікання» 45 хвилин.

  • Діставати після 20 хвилинного охолодження, посипати цукровою пудрою.


  • Шарлотка на молоці в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    На молоці не завжди виходить пишна шарлотка в мультиварці, виправить ситуацію додавання розм'якшеного вершкового масла і лимонний сік. Молоко краще використовувати теплим або кімнатної температури, холодне зробить корж «гумовим». Сильно пиріг не підніметься, але буде дуже м'яким, ніжним, мелкопористым, якщо слідувати рецептом.
    Інгредієнти:

  • молоко – 100 мл;

  • цукор – 150 г;

  • борошно – 200 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • лимонний сік – 100 мл;

  • масло – 120 г;

  • розпушувач;

  • яблука – 3 шт.


  • Приготування

  • Цукор і масло розтерти, ввести яйця, розпушувач.

  • Влити молоко, лимонний сік, розмішати, всипати борошно.

  • Тісто має бути білим, гладким і кремоподібним.

  • Вилити в чашу, викласти часточки.

  • Готується шарлотка пишна з яблуками в мультиварці 50 хвилин на «Випікання».


  • Шарлотка зі згущеним молоком в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Застосувавши згущене молоко в якості основи, приготується смачна шарлотка без цукру в мультиварці. За пишністю і солодощі пиріг не буде поступатися класичним, а фрукти можна доповнити будь-якими цукатами, в'ялена ягодами (вишнею або журавлиною), горішки не будуть зайвими у складі пирога. Даний рецепт розрахований на чашу 4 л, якщо використовується прилад більшого обсягу, час випікання потрібно знизити до 40 хвилин.
    Інгредієнти:

  • яйця – 2 шт.;

  • масло вершкове – 100 г;

  • борошно – 250 г;

  • згущене молоко – 1 б.;

  • розпушувач;

  • яблука – 3 шт.

  • сушені ягоди;

  • бренді – 50 мл


  • Приготування

  • Ягоди залити алкоголем, залишити на 1 годину.

  • Збити яйця, додати згущене молоко, розтоплене масло.

  • Додати розпушувач, борошно, ввести розмочені ягоди.

  • Вилити в чашу, розкласти порізані яблука.

  • Готувати на «Випікання» 1 год.


  • Шарлотка з манкою і яблуками в мультиварці

    Шарлотка з яблуками в мультиварці - рецепти тесту на кефірі, молоці, сметані, з сиром і згущеним молоком

    Печеться, як правило, шарлотка з манкою в мультиварці без додавання борошна, але позбутися присмаку каші допоможе рівноцінна її заміна пшеничним борошном або мигдальної. Так пиріг буде щільніше і більш пористим. Смачним вийде ласощі, якщо в тісто додати трохи цедри апельсина, а готову страву полити сиропом або змастити цитрусовим джемом.
    Інгредієнти:

  • яблука – 3 шт.;

  • цукор – 150 г;

  • борошно – 100 г;

  • кефір – 1/2 ст.;

  • манка – 100 г;

  • яйця – 2 шт.;

  • розпушувач;

  • масло – 50 г;

  • цедра – 1 ст. л.;

  • апельсиновий джем – 3 ст. л.


  • Приготування

  • Залити крупу теплим кефіром, залишити на 30 хвилин.

  • Збити яйця з цукром, олією.

  • Ввести манну кашу, розпушувач, цедру.

  • Всипати борошно, вилити в чашу.

  • Викласти яблучні дольки, готувати на «Випікання» 50 хвилин.

  • Гарячий пиріг змастити джемом, дати охолонути.
  • Додав: admin | 6-11-2018, 16:04
    Переглядів: 20