» » Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку
Традиційний рецепт, за яким готується яблучний пиріг, передбачає додавання кефіру або сметани, основним інгредієнтом стають яйця. Однак існує і такий варіант як пісна шарлотка з яблуками, в якому молочні продукти і яйця не повинні використовуватися, але при цьому страва виходить пишним і смачним.

Як приготувати пісну шарлотку?


Багато любителів солодкого не бажають обмежувати себе у випічці навіть під час Посту. Щоб вийшла смачна пісна шарлотка з яблуками без яєць, рекомендується дотримуватися таких правил:

  • Додаткову свіжість і легкість додадуть цитрусові, наприклад, мандарин, лимон, апельсин, у зимовий час їх можна замінити варенням.

  • Для пікантності і родзинки можна додати мед, ванілін, приправи.

  • Вітається наявність всіляких спецій, наприклад, куркуми або кориці.

  • Щоб пісна шарлотка з яблуками мала щільну і в'язку структуру, додають манку.

  • Якщо тісто робиться на основі чайної заварки, їй необхідний час для настоювання.


  • Пісна шарлотка на апельсиновому соку

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Цитрусові здатні додати страві деяку кисловатость, однак при цьому пісна шарлотка на соці вийде соковитим і солодким. За основу краще взяти свіжовичавлений сік, оскільки при його використанні можна контролювати кількість доданого цукру і він має більш натуральним і насиченим смаком.
    Інгредієнти:

  • яблуко – 3 шт.;

  • апельсин – 1 шт.;

  • лимон – 05 шт.;

  • борошно – 2 склянки;

  • сіль – 05 ч. л.;

  • цукор – 3/4 склянки;

  • рослинна олія – 1/3 склянки;

  • сода – 1 ч. л.;

  • вода – 100-150 мл.


  • Приготування

  • З половинки апельсина і лимона вичавити сік. Розвести їх водою.

  • До соку приєднати сіль, масло і цукор, борошно, соду і замісити тісто.

  • Яблука порізати, залити їх тестом.

  • Пісна шарлотка з яблуками буде готова через 40 хвилин.


  • Пісна шарлотка на мінеральній воді


    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    До дуже оригінальним способам готування відноситься пісна шарлотка на мінералці. Для цього рецепта обов'язково рекомендується взяти мінеральну воду з газом. Для приготування страви багато господинь використовують куркуму і корицю, але при бажанні їх можна виключити. Прянощі здатні надати яблук більш насичений і пікантний присмак.
    Інгредієнти:

  • борошно – 250 г;

  • цукор – 150 г;

  • куркума – 05 ч. л.;

  • мінеральна вода – 250 мл;

  • яблуко – 4 шт.;

  • кориця – 05 ч. л.;

  • сода – 2 ч. л.;

  • вершкове масло – 5 ст. л.


  • Приготування

  • Яблука нарізати, посипати корицею і куркумою.

  • Змішати борошно і соду.

  • З'єднати масло з цукром і додати мінералку. До суміші висипати борошняну масу і розмішати.

  • Тісто з'єднати з яблуками, вилити у форму.

  • Пісна шарлотка з мінералкою, яблуками буде готова через 40 хвилин.


  • Пісна шарлотка з медом

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Прекрасним варіантом для дієтичного меню стане пісна шарлотка з яблуками і медом. Цей компонент є природним замінником цукру, тому принесе відчутну користь при регулярному вживанні. Легке блюдо можна буде періодично готувати до повсякденного або святкового столу.
    Інгредієнти:

  • вода – 100 мл;

  • мед – 60 г;

  • рослинне масло – 1 ст. л.;

  • сода – 05 ч. л.;

  • яблука – 2 шт.;

  • м'ята;

  • борошно – 15 ст. л.


  • Приготування

  • У воді змішати мед, ванілін, соду, масло. Окремо нарізати м'яту і яблуко на шматочки. Всі компоненти перемішати, додати до них борошно.

  • Тісто вимісити, дати йому трохи настоятися і запекти.

  • Виставити температуру 170 градусів, пісна шарлотка з медом, яблуками буде готова через годину.


  • Пісна шарлотка з манкою і яблуками

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Дуже ситної і схожою на манник стане пісна шарлотка з яблуками, рецепт якої включає додавання манної крупи. Для додання страві кислинки знадобиться відповідний сік, це може бути фруктовий або ягідний варіант. Ступінь готовності страви при запіканні можна перевірити за допомогою сухої палички.


    Інгредієнти:

  • борошно – 1 склянка;

  • сік – 1 склянка;

  • манна крупа – 1 склянка;

  • яблучне пюре – 200 г;

  • яблуко – 2 шт.;

  • вершкове масло – 3 ст. л.;

  • цукор – 120 г;

  • лимон – 05 шт.;

  • сода – 05 ч. л.;

  • кориця, ваніль.


  • Приготування

  • Яблука нарізати кубиками, посипати корицею і полити соком.

  • Манку залити соком і залишити набухати на 20 хвилин.

  • З'єднати яблучне пюре з цукром, гашеного содою і борошном, розмішати.

  • До пюре додати манку з соком, порізані яблука і підготовлене масло. Зробити заміс тіста, викласти його у форму.

  • Пісна яблучна шарлотка буде готова через 30 хвилин.


  • Пісна шарлотка на варення

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Великий популярністю користується рецепт пісної шарлотки, для якого можна використовувати абсолютно будь-яке варення, від його вибору буде залежати колір м'якушки. Насичені темні кольори, якими характеризуються ежевичная і смородинова маса, можуть дати синювато-фіолетовий відтінок, а абрикосовий або вишневий джем додадуть яскраві помаранчеві і червонясті відтінки.
    Інгредієнти:

  • цукор – 150 г;

  • вода – 125 мл;

  • чайна заварка – 05 ч. л.;

  • варення – 2 ст. л.;

  • рослинне масло – 50 г;

  • сода – 1 пакетик;

  • борошно – 300 г;

  • яблуко – 2 шт.;

  • ванілін.


  • Приготування

  • В окропі розчинити чайну заварку, дати їй настоятися і процідити.

  • Борошно з'єднати з содою, додати цукор і масло, масу збити.

  • У суміш додати варення, заварений чай, ванілін. Замісити густе тісто.

  • Яблука нарізати на шматочки, з'єднати з тестом, вилити у форму.

  • Пісне тісто для шарлотки випікати при 180 градусах близько 40 хвилин.


  • Пісна шарлотка з яблуками та мандаринами

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Такий варіант як пісна шарлотка з мандаринами володіє додатковою пікантністю за рахунок використання цитрусових. В якості основи береться низькокалорійна сметана, йогурт або кефір. Страву можна запекти в духовці або заощадити час, використовуючи мікрохвильовку, в якій виставляється максимальна потужність.
    Інгредієнти:

  • манка – 05 склянки;

  • борошно – 05 склянки;

  • сметана – 150 г;

  • цукор – 1 склянка;

  • ванілін і кориця – по 2 щіпки;

  • сода – 2 ч. л.;

  • яблука – 4 шт.


  • Приготування

  • Манку змішати з цукром і сметаною, настоювати 1 годину.

  • Додати борошно з содою, ваніль і корицю. Зробити заміс.

  • Яблука порізати, додати до маси.

  • Тісто викласти у форму, запікати 40 хвилин.


  • Пісна шарлотка в мікрохвильовці

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Зробити таке дієтичне блюдо як пісна шарлотка без яєць і молока можна за допомогою приладів, що дозволяють істотно економити час на готування, наприклад, мікрохвильовки. Можна повністю утриматися від молочних продуктів або застосовувати полегшений варіант, яким є і рослинна сметана. Для густоти тесту використовується манка.
    Інгредієнти:

  • манка – 120 г;

  • борошно – 120 г;

  • рослинна сметана – 150 г;

  • цукор – 250 г;

  • сода – 2 ч. л.;

  • яблука – 4 шт.


  • Приготування

  • Перемішати манку, цукор і сметану і дати настоятися одну годину для набухання.

  • Всипати борошно з содою і зробити заміс.

  • Приєднати яблука, вилити у форму.

  • Поставити масу в мікрохвильовку на мінімальну потужність на 20 хвилин.


  • Пісна шарлотка в мультиварці

    Пісна шарлотка з яблуками в духовці, мультиварці і в мікрохвильовці - рецепти на мінеральній воді або апельсиновому соку

    Надзвичайно простим рецептом є пісна шарлотка з яблуками в мультиварці . Для її приготування не потрібно мати дорогих інгредієнтів в холодильнику, вона чудово підійде для вечірнього чаювання і буде оцінена усіма членами сім'ї. Перевагою цього способу є мінімум часу, витраченого на приготування.
    Інгредієнти:

  • чай – 2 ч. л.;

  • цукор – 1 ст. л.;

  • варення – 3 ст. л.;

  • вода – 05 склянки;

  • борошно – 2 5 ст. л.;

  • сода – 1 ч. л.;

  • манка – 1 ч. л.;

  • яблуко – 1 шт.;

  • оцет – 1 ст. л.;

  • рослинна олія – 2 ст. л.


  • Приготування

  • Заварити чай. Додати в нього цукор і масло.

  • На основі приєднати борошно і соду, гашену оцтом. В кінці додати варення, і перемішати.

  • У чашу вилити тісто, викласти яблука.

  • Виставити опцію «Випічка» на 45 хвилин.
    Додав: admin | 27-03-2018, 18:49
    Переглядів: 75